Bernard Cribbins overlevde krigen, men ble 'blåst opp' mens han jobbet på film med Bond-jenta

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Før Doctor Who , The Wombles, The Railway Children og til og med Carry On Jack, den avdøde store Bernard Cribbins så handling som en paragraf i Palestina under sin nasjonaltjeneste.



Det var 'seks måneder å bli skutt på; jeg anbefaler det ikke', husket han. Men til tross for nestenulykker, skuespilleren, som døde forrige uke, 93 år gammel , ble bare skadet da han kom tilbake til skuespillet.



Her i utdrag fra sin selvbiografi Bernard Who?: 75 Years of Doing Just About Everything, forteller han alt om sine nære barberinger med bomber og kuler, en bomavtale i ørkenen og arbeidet med den aller første Bond-jenta.



meghan markle sexscene
  Avdøde Bernard Cribbins døde forrige uke
Avdøde Bernard Cribbins døde forrige uke ( Bilde: MDM/Philip Coburn/Daily NEWSAM)

«Den 30. november 1947 begynte Palestina-krigen offisielt. Før da hadde den britiske hærens 6. luftbårne divisjon tjent som fredsbevarende styrker i Palestina siden andre verdenskrig.

«Vi i 3. bataljon, Fallskjermregimentet, ble sendt ut for å ta over og ble fraktet til Palestina på troppeskipet HMT Empire Windrush.

«Vi ankom Peninsula Barracks, i Haifa, omtrent 8. desember, og jeg var på en av de første vaktene der.



'Heldige gamle meg, ikke sant? Etter å ha fullført en hjort - en periode med tjeneste - under denne første vakten, kom sersjanten opp og sa: 'Gå og hent teen, Cribbins.'

«Ja, sersjant,» svarte jeg, før jeg plukket opp en stor metallbøtte (ja, vi fraktet teen vår i en bøtte) og gikk ned mot det nærliggende Middelhavet der kokehuset lå.



'Jeg kunne se en nydelig glød på himmelen foran meg. Klokken må ha vært rundt fire om morgenen og jeg antok at det var soloppgangen – jeg smilte og det ga meg en deilig varm følelse.

'Da jeg snudde neste sving fikk jeg sjokket av mitt blodige liv, da det foran meg var en stor hytte på Brann .

er det helligdag denne helgen

'Dette var en del av et treleir som omfattet det nevnte kokehuset, NAAFI-butikkene og, med mindre jeg tok veldig feil, våpenlageret!

  Bernard hadde åpnet opp om livet sitt i sin selvbiografi
Bernard hadde åpnet opp om livet sitt i sin selvbiografi ( Bilde: www.paradata.org.uk)
  Skuespillerkarrieren hans fikk ham til å spille i filmer som Two-Way Stretch (1960)
Skuespillerkarrieren hans fikk ham til å spille i filmer som Two-Way Stretch (1960) ( Bilde: NEWSAMPiks)

'Den første personen jeg kjente igjen var regimentssersjantmajoren, en mann kalt Paddy Coffy, som sto der med en ni millimeter pistol og overvåket evakueringen av rustningen. Jeg slapp bøtta og ble involvert.

'Vi dro ut esker med ammunisjon, håndgranater, mørtelbomber, PIAT-bomber; you name it, vi flyttet det, og så fort vi kunne.

'Vi hadde stablet denne ammunisjonen rundt 40 meter unna.

'Til tross for de fremadstormende flammene, var RSM Coffy fortsatt innstilt på at vi skulle gå inn og fortsette med evakueringen, men på dette tidspunktet ble det mer enn farlig.

'Til slutt så han fornuftig og alle løp. To minutter senere, BOOM! Jeg hadde aldri sett noe lignende.

«Etter noen sekunder gikk en ny eksplosjon av, og før altfor lenge hadde hele stedet gått opp, inkludert kokehuset og ammunisjonen. Det var bare blodbad.

«Vi ble senere fortalt at to små barn ble drept som følge av brannen.

'En bombe hadde blitt sprengt rundt 200 meter unna brannen, men den hadde ikke eksplodert. Disse to barna hadde funnet denne bomben og begynte å leke med den.

'Vel, jeg trenger ikke fortelle deg hva som skjedde.

808 angel nummer betydning

'Hvor tragisk. Jeg leste senere den offisielle rapporten om brannen i Haifa og den kom til den konklusjonen at det var en ulykke, noe jeg er redd jeg ikke tror på.

  Han hadde også roller på TV-prosjekter i løpet av karrieren
Han hadde også roller på TV-prosjekter i løpet av karrieren

'Noen uker senere var jeg ved en Bren-våpenpost. Vi var i en lang dal nær Haifa og i den ene enden av denne dalen var det arabere, i den andre enden var det jøder og i midten var det fredsbevarende styrker. .

«Så der sto jeg der bak denne pistolen omgitt av sandsekker, da sersjanten min kom opp.

'Kallenavnet hans var Rocky, på grunn av at etternavnet hans var Mountain, og han hadde kjempet i slaget ved Arnhem. Hard som spiker, han var.

'Han hadde en fager på farten, og da han skrånet inn i innlegget mitt, sa han: 'Jeg har nettopp fått beskjed fra toppen. Du skal ikke gi tilbake ild med mindre du blir truffet, ok?'

'Akkurat i det øyeblikket ble det avfyrt et skudd fra den jødiske enden og kulen landet i brystningen rett mellom oss. SMACK!

'Instinktivt falt vi begge ned på gulvet, men uten å vippe et øyelokk tok sersjant Rocky en dra av fageren sin, så på meg og sa: 'Husk Cribbins, ikke med mindre du blir truffet,' og krøp deretter bort. Du kunne ikke ikke finne på det, kan du?'

Til tross for at han overlevde den virkelige skuddvekslingen, ble Bernard ironisk nok senere skadet under en filmskuddveksling, mens han filmet She i august 1964.

«Jeg ble spurt av Hammer Films om jeg kunne tenke meg å tilbringe noen uker i et varmt land med ingen ringere enn Ursula Andres . For å toppe det hele skulle vi få selskap av Peter Cushing , John Richardson og Christopher Lee .

  Han husket arbeidet med filmen She (1965) med Ursula Andress, Peter Cushing og John Richardson i sin selvbiografi
Han husket arbeidet med filmen She (1965) med Ursula Andress, Peter Cushing og John Richardson i sin selvbiografi ( Bilde: Moviestore/REX/Shutterstock)

'Ursula hadde nylig dukket opp i Dr No sammen med Sean Connery og i tillegg til å være en av de vakreste kvinnene på planeten, var hun også en av dens mest ettertraktede skuespillerinner.

'Ja, greit da,' sa jeg til agenten min. 'Hvis jeg må.'

'En dag filmet den herlige Mr Cushing og jeg scener i Negev-ørkenen som innebar at vi kjempet mot noen beduiner.

'Jeg bærer en rifle, Peter en revolver, og disse gutta kommer mot oss på kameler som skyter av alt mulig.

«Spesialeffektfyren hadde blitt utsendt til en annen film, så vi hadde blitt sittende igjen med en israelsk hærgutt kalt Danny.

«Han var entusiastisk, velsigne ham, men han var ikke helt fortrolig med hva som må og ikke må gjøres ved å iscenesette en pistolkamp.

«Deretter, når det gjaldt å sette kulesprutene i sanden, som er ment å gi effekten av skuddveksling, lot han seg rive med og brukte detonatorer som ble brukt i plasteksplosiver.

liverpool vs arsenal kanal

'Den første gangen gikk scenen bra, for Peter og meg, men regissøren var ikke fornøyd. 'Nei, la oss gjøre det igjen,' sa han. 'Kameler tilbake.'

'Denne gangen, i stedet for å legge detonatorene i samme posisjon som forrige gang, la Danny dem under der jeg knelte.

'Du trenger ikke være Sherlock Holmes for å finne ut hva som skjedde.

  Hans medstjerner gjennom årene inkluderte Ursula Andress
Hans medstjerner gjennom årene inkluderte Ursula Andress ( Bilde: Silver Screen Collection/Getty Images)
  Skuespillerkredittene hans inkluderer roller i Railway Children og Doctor Who
Skuespillerkredittene hans inkluderer roller i Railway Children og Doctor Who ( Bilde: PA)

'Bare en av detonatorene gikk av rett under meg, men det var nok til å forårsake alvorlig skade.

'Det var under venstre rumpa, for å være nøyaktig, og uten å ville høres for grov ut, resulterte det i at jeg fikk 23 ekstra hull i rumpa.

«Hadde jeg knelt noen centimeter til venstre for meg, ville det ha blåst av meg biter og biter, og jeg ville ikke ha laget The Railway Children.

«Omtrent fem minutter senere tok Peter og jeg en røyk mens jeg ventet på en ambulanse. Han hadde blitt kraftig rystet av ulykken og var veldig opprørt.

«'Ikke bekymre deg, Peter,' sa jeg og prøvde å berolige ham. 'Når de har trukket splinten ut, blir jeg absolutt-' Før jeg rakk å fullføre setningen hørte vi en ny eksplosjon.

beste forkjølelsessårkrem uk

'Vi snudde oss og Danny hadde blåst av to av fingrene hans. Uten å vippe et øyelokk snudde Danny seg mot den andre assistenten og sa: 'Jeg har blitt med i klubben!'

Har du en historie å selge? Ta kontakt med oss ​​på webcelebs@NEWSAM.co.uk eller ring oss direkte på 0207 29 33033.

Se Også: