Bank advarer kundene om ny 'smishing' -svindel - hva man skal passe på

Santander

Horoskopet Ditt For I Morgen

Sint kvinne som ser på mobiltelefonen

Bankkunder har blitt advart om en ny svindel som er kjent som smishing.



Smishing innebærer at svindlere sender en tekst om at de er fra banken din, og de trenger deg til å oppdatere personlige opplysninger eller snakke med deg snarest.



Tekstmeldingen kan falle inn i tidligere ekte teksttråder, og vil vanligvis be kundene om å ringe et nummer eller klikke på et forfalsket nettsted som deretter vil be dem om å overføre penger.



er charlie brooks gravid i det virkelige liv

I fjor advarte Financial Fraud Action om at det hadde vært en økning i antall økonomiske svindel - spesielt smishing.

Skaff deg Surrey rapporterer saken om Debby Thompson , som smalt unngikk å bli offer for smishing i forrige uke etter at hun mottok en tekstmelding om at Santander -kontoen hennes var blokkert.

Teksten, som dukket opp i en meldingstråd der hun tidligere hadde mottatt ekte Santander -meldinger, ba henne klikke på en lenke for å aktivere kontoen sin på nytt.



Debby, fra Yateley, Surrey, ble ikke overbevist av nettstedet om at hun ble henvist til, til tross for at hun lignet veldig på bankens nettsted, og ringte banken for å rapportere meldingen.

Bekymret Santander hadde et sikkerhetsbrudd, hun ringte kundeservice, men ble fortalt at de hadde mottatt en rekke samtaler om problemet, og forsikret henne om at det ikke var 'et problem'.



Les mer

Svindel å passe på
& Apos; fanget for høy hastighet & apos; svindel Tekstene som ser ekte ut EHIC og DVLA svindlere 4 farlige WhatsApp -svindel

Skjermbilde av en smadrende svindelmelding mottatt av Debby Thompson (Bilde: Get Surrey)

En talsmann for Santander sa: 'Debby mottok en tekstmelding fra en tredjepart som påstås å være Santander, en svindel som kalles smishing.

'Kunden gjorde det riktige ved å kontakte Santander før han foretok ytterligere tiltak.'

De ga henne beskjed om at banken har 'tiltak på plass' for å oppdage denne svindelen, og ba kunder som mottar disse meldingene om å videresende dem til banken ved å skrive smishing@santander.co.uk i nummerfeltet.

bamburgh castle harry potter

Fru Thompson la til: «Jeg er godt klar over at jeg var offer for smishing og at jeg gjorde det riktige.

'Det jeg egentlig vil vite hvorfor Santander ikke informerte meg om at mine personlige opplysninger var blitt kompromittert og hva banken gjør for å forbedre sine sikkerhetstiltak.

'Disse smilende antrekkene blir mer og mer sofistikerte, og du kan se hvor lett folk kan falle for dem.'

Santander -talsmannen sa: Vi investerer betydelig ressurs hvert år for å varsle kundene om svindel; kjører en årlig svindelbevissthetskampanje, og tilbyr tips og råd om vårt online sikkerhetssenter www.santander.co.uk/securitycentre.

'Vi har også brosjyrer i filialer og driver en 24 -timers svindel telefonlinje som kundene kan ringe hvis de har spørsmål eller bekymringer.

'Ved siden av disse tiltakene, fortsetter vi å jobbe tett med myndighetene, PSR, FFA UK, andre partnere og industrien for å bekjempe svindel og beskytte og forhindre at de faller for svindel.

Vi kommer aldri til å kontakte kunder via telefon, e -post eller SMS for å be dem om å oppgi sitt engangskode, overføre penger eller fortelle oss passord eller personlige detaljer.

'Vi råder kunder som har vært utsatt for svindel, å kontakte politiet og Action Fraud.

'Å være offer for slike sofistikerte svindel er veldig plagsomt, og vi vil samarbeide fullt ut med enhver politietterforskning i håp om at de kriminelle blir pågrepet.

hvorfor kalles fordøyelsessystemet fordøyelsessystemet

I 2016 tapte Storbritannia 2 millioner pund hver dag som følge av økonomisk svindel, ifølge offisielle tall utgitt av Financial Fraud Action UK.

Tallene viser at den totale omfanget av økonomisk svindel var 768,8 millioner pund, en økning på 755 millioner pund som ble tapt i 2015.

Hvordan smishing fungerer

Tanken bak smishing (eller SMS -phishing) er at svindlerne kaprer tekstmeldingstråder fra banken din. De gjør dette for å få deg til å gi dem passord og annen personlig informasjon slik at de har tilgang til dine online -kontoer.

Hvordan beskytte deg selv

Vær forsiktig og vær på vakt: Du bør være mistenksom når du klikker på en lenke i en tekst som ber deg om å 'bekrefte' eller oppdatere 'kontodetaljene dine. Ikke stol på meldinger som ber deg om å oppgi sensitiv personlig informasjon eller passord.

Bruk et kontaktnummer du stoler på: Hvis du mistenker at en tekstmelding ber deg om å kontakte banken din, kan du bare ringe et nummer du vet er ekte (for eksempel nummeret på baksiden av kortet ditt).

Vet hva banken din aldri ville be om : Husk at en ekte tekst eller et anrop fra banken din aldri vil:

  • Be deg om å overføre penger fra din egen konto til en ny av 'svindelgrunner', selv om kravet om at den nye kontoen fortsatt er i ditt navn.
  • Be deg om din hemmelige firesifrede kort-PIN-kode eller ditt nettbankpassord.
  • Be deg om å oppdatere dine personlige opplysninger ved å følge en lenke i en tekst.

Hva om du har blitt lurt?

Dessverre, avhengig av omstendighetene, er det ikke sikkert at banken kan gjenopprette midlene dine. Santander har sagt at det ikke vil refundere Smiths konto, og for øyeblikket vurderer Financial Ombudsman Service saken hans, men har ikke kommet til en dom.

Se Også: