Argos, Debenhams og Amazon som selger bagasje som passer Ryanair, kan du ikke ta med gratis

Ryanair

Horoskopet Ditt For I Morgen

'Men butikken sa at det ville være bra!'(Bilde: PA)



En ny undersøkelse har avslørt at store hovedgater og nettbutikker har solgt håndbagasje som de hevder passer på Ryanair som ikke kan brukes uten å betale ekstra.



Nå MoneySavingExpert, som gjennomførte undersøkelsen , advarer reisende om å dobbeltsjekke eller betale et gebyr på € 25 (£ 22,70) og se bagasjen flyttet til lasterommet, med mindre de allerede har betalt for en større pose.



MoneySavingExpert.com-funksjoner redaktør Steve Nowottny sa: 'Ryanairs bagasjeregler er superstrenge, og siden de ble endret to ganger i fjor, kan passasjerer overraskende bli fanget ut. Men forhandlere må gjøre det de kan for å hjelpe og sørge for at de er helt tydelige når de selger bagasje.

'Hvis en pose markedsføres som egnet for Ryanair, vil mange anta at det betyr at du kan fly med den gratis. Hvis det ikke er tilfelle, bør kjøpere varsles tydelig. '

sam bird love island

Hvis den er for stor, blir posen din merket, satt i lasterommet, og du vil bli truffet av et gebyr på 25 € (Bilde: SWNS)



Ryanair oppdaterte sist sine regler for håndbagasje i november og sa at passasjerer bare kan ta en pose som ikke må være mer enn 40 cm x 20 cm x 25 cm fri.

Hvis du betaler for en Priority, Plus/Flexi eller tilkoblingsflybillett, får du en ekstra pose inkludert, som måler opptil 55 cm x 40 cm x 20 cm.



Hvis vesken din ikke passer, vil Ryanair kreve et gebyr på € 25, og bagasjen din blir merket og plassert i bagasjerommet.

utgivelsesdato for iphone 6 uk

Men selgere på Amazon og Ebay, så vel som store detaljhandel på high street, har solgt vesker som er langt større beskrevet som riktig størrelse for Ryanair.

(Bilde: Getty Images)

MoneySavingExpert.com fant Debenhams solgte en 'kabinekoffert' på 55 cm x 39 cm x 20 cm med en beskrivelse: 'passer til alle større flyselskaper inkludert Easyjet, British Airways og Ryanair'.

Argos lar deg velge poser basert på størrelse, men fortsatt klassifisert som Ryanairs dimensjoner som 55cm x 40cm x 20cm - hvis du fulgte en lenke på nettstedet, ville du finne flere poser merket 'Ryanair' som er mer enn 40cm x 20cm x 25cm.

eddie izzard tour 2019 uk

MoneySavingExpert sporet også oppføringer på Amazon og Ebay for poser som er 'Ryanair' som er større enn gratis godtgjørelse.

Robert Dyas solgte en hyttepose i størrelsen 55 cm x 35,5 cm x 20 cm som den sa 'passer til Easyjet og Ryanair kabinstørrelsesbegrensninger'.

I mellomtiden ble Ryman sett å selge en 'håndbagasje som er godkjent av hytta' som den hevder er 'designet for å passe Ryanair' - men målt 55cm x 35cm x 20cm.

Hvor stor er vesken din? (Bilde: Getty)

Siden undersøkelsen har Argos oppdatert nettstedet for å gjenspeile de nyeste håndbagasjereglene for prioriterte og ikke-prioriterte Ryanair-passasjerer separat.

chris moyles honning c

Debenhams oppdaterer også nettstedet sitt 'snarest', og Amazon sa at det ville fjerne eventuelle oppføringer det fant ut som er utdaterte, i tillegg til å be tredjepartsselgeren om å oppdatere produktbeskrivelsene for å gjøre dem nøyaktige.

Ebay sa også at det ville fjerne oppføringer som var feil, og la til: 'Ebay -policyen sier at selgere alltid må beskrive produktene nøyaktig, og de kan bli utsatt for handling for ikke å gjøre det. Vår pengene tilbake -garanti betyr at hvis en vare ikke leveres som den ble beskrevet, vil kunden ha rett til full refusjon fra selgeren.

Men Robert Dyas og Ryman - som eies av det samme selskapet - syntes ikke de skulle endre noe.

- Vi sier ikke at det er gratis å ta håndbagasje med på et fly, sier en talsperson til MoneySavingExpert.

'Alle våre kabinettkasser på 55cm x 35cm x 20cm godtas på alle flyreiser.'

MoneySavingExpert's Nowottny sa: 'Det er godt å se en rekke butikker som gjør endringer på nettstedene sine bak på undersøkelsen - men hvis du er en passasjer som leter etter en ny hytteveske, er meldingen klar.

'Ikke anta at du kan fly med en pose gratis basert på markedsføringsspillet alene. Sjekk i stedet de nøyaktige målingene til en pose du planlegger å kjøpe, og flyselskapets kvoter. '

jamie theakston sophie siegle

Se Også: