Antstream Arcade-anmeldelse: Utforsk spillingenes gullalder med nisje, men morsom service

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hvis du føler deg nostalgisk for arkadespill fra 80-tallet, kan du bli fristet til å prøve Anstream Arcade.



Streaming-appen for retrospill kan skryte av at den er verdens største og mest tilgjengelige samling av nettspill, med et bibliotek med gamle skoletitler fra klassiske arkader, Commodore 64 og Spectrum ZX-epoker, helt opp til mer 'moderne' eksempler som original Worms for PC.



Men med så mange av de større utviklerne som Playstation, Microsoft og Ubisoft som ønsker å lage sine egne on-demand videospilltjenester, er Antstream verdt det?



Starter

Det er et anstendig utvalg av spill på tilbud

I forbindelse med denne anmeldelsen ble plattformen testet på to enheter - en Android-smarttelefon og en PC.

Antstream Arcade er overraskende enkel å sette opp.



Når appen var lastet ned og en konto opprettet, kunne tjenesten nås fra en rekke enheter, enten det er en konsoll (PS4, Xbox One og Nintendo Switch), nettbrett, mobil, PC og merkelig nok til og med en Amazon Firestick.

Antstreams spill kjører på eksterne servere - noe som betyr at spillere bruker en nettverkstilkobling for å sende og motta spilldata til og fra enheten de velger.



Dette betyr følgelig at du ikke vil kunne spille den på røret eller utenfor uten en stabil WiFi/4G-tilkobling eller bedre. Men vi kommer tilbake til det senere.

Ved første øyekast

Det er enklere å navigere i samlingen på en telefon enn på PC

Hjemmeskjermen er litt klønete, og enten den var med vilje eller ikke, føltes den litt utdatert, og liknet en landingsside for et plug and play mini-tv-spill.

Dette gjør det litt vanskelig å navigere i den enorme samlingen på PC-en, selv om det riktignok er bedre på en telefon når du sidescroller radene med spill.

Hjelpsomt deler Antstream opp spill i sjangere slik at spillere kan skille mellom arkadeeventyr, beat em'ups og teksteventyr.

Spill kan også søkes etter format ved hjelp av søkefunksjonen, noe som er flott hvis du ønsker å gjenoppleve Commadore 64- eller Amiga-dagene.

Det er topplister hvis du ønsker å spore dine høye poengsum i spill eller konkurrere mot andre, og øverst til høyre kan spillere holde et øye med hvor mange røde edelstener de har samlet.

Leaderboards henvender seg til de med en konkurranserekke

Edelstenene er en fin visuell touch til plattformen og fungerer som valuta i spillet, men bortsett fra å bruke dem på tøffere utfordringer, tilfører de ikke mye til opplevelsen.

Utfordringene kan variere fra å være så enkle som hvem som kan få høyest poengsum på Pac-Man til komplekset som et sjefsrush hvor du må kjempe mot sjefen på hvert nivå i spillet på rad før du går tom for liv.

Det er også et XP-basert nivåsystem som tjenes ved å spille spill, og jo mer du spiller, desto mer øker statusen din på tjenestens ledertavle.

Spill

Med mer enn tusen nøye kuraterte spill, hvorav mange har vært ute av trykk i flere tiår, må Antstream berømmes bare for denne enorme tekniske prestasjonen.

Og selv om tjenesten mangler mer populære og gjenkjennelige titler som Sonic the Hedgehog og Streets of Rage, har den noen ekte diamanter som lurer under som Fatal Fury (som ga plass til King of Fighters), Speedball, Joe & Mac, Gods, Pong og mer.

Det er tydelig at Antstream Arcade prøver å sikre at det er noe for alle, noe som er både en velsignelse og en forbannelse når det gjelder å velge noe fra det store volumet av det de har å tilby.

Uten en sterk internettforbindelse kan du se videoforvrengning som riving og utslettede bilder

Antstream er imidlertid en strømmetjeneste tvers igjennom.

Du kan kontrollere spillet med kontrolleren hjemme, men det du ser på skjermen er en videostrøm sendt direkte fra Antstreams servere.

Dette var spesielt merkbart når du spiller på en PC, der det kreves rimelig høy internetthastighet for å unngå videoforvrengning som riving og utslettede bilder, samt mer vedvarende blokker med pikselerte detaljer.

Merkelig nok, når du bruker en 4G-tilkobling på en Android-telefon, var disse problemene sjeldnere og spillingen gikk mye jevnere.

bruker vifter mye strøm

Så det er verdt å huske på at tjenesten ser ut til å fungere bedre på noen enheter enn på andre.

Siste spillanmeldelser

Forståelig nok på grunn av måten mange av disse retro-titlene opprinnelig ble programmert for flere tiår siden, er kontrollene forhåndsbestemt for hvert spill og kan ikke legges om på nytt.

Igjen utgjorde dette et mer problem for PC-en der det føltes at en mus og et tastatur ikke helt klarte oppgaven.

Hvis du planlegger å spille gjennom en PC, kan det være verdt å bruke en kontroller.

Men hvis jeg skal være ærlig, føltes hele opplevelsen bedre og mer naturlig på en telefon uansett.

Alt i alt

Pakken har en nisjeappell

Mens Antstream Arcade er en imponerende pakke når det gjelder antall retrospill i biblioteket.

Det er vanskelig å ignorere at tjenesten er veldig spesialisert og publikum potensielt veldig lite.

Nisjetjenesten vil nesten helt sikkert appellere til spillere i en viss alder, så vel som de som ønsker å utforske arkadespillenes gullalder uten å måtte henvende seg til ulovlige emulatorer.

Fans av retrospill vil finne mye å elske

Likevel, med et månedlig abonnement til £9,99, lurer man på hvor lenge nyheten og nostalgien vil vare.

Erfaring med tjeneste varierer også sterkt avhengig av tilkoblingen og enheten du bruker.

Men disse svakhetene kan vise seg å være en av dens største styrker ettersom 5G ruller ut over hele verden og appetitten for retrospill vokser.

Antstreams enkelhet og eksterne servere kan hjelpe den til å bli mer tilgjengelig og dominere i et mobilmarked.

Du kan finne ut mer om Antstream på den offisielle nettsiden antstream.com

Se Også: