Amazon og eBay fjerner internett-tilkoblet kosetøy midt i frykt for at hackere kan bruke det til å spionere på barn

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det kan se uskyldig ut, men så kosete leketøy kan ha en mer skummel side hvis den brukes på feil måte.



Både Amazon og eBay har fjernet CloudPets - et merke med internett-tilkoblede koseleker - fra nettsidene deres, midt i frykt for at de kan utgjøre en cyber-sikkerhet trussel.



CloudPets-lekene er hver utstyrt med en mikrofon og høyttaler, slik at barn kan ta opp og lytte til meldinger.



Meldingene lastes opp til internett via en Bluetooth-tilkoblet app.

CloudPets-lekene er hver utstyrt med en mikrofon og høyttaler, slik at barn kan ta opp og lytte til meldinger (Bilde: CloudPets)

Men en studie i februar i fjor avslørte at millioner av eieres stemmeopptak ble lagret på nettet ubeskyttet, noe som vekket bekymring for nettsikkerhet.



Og ytterligere forsterket problemet var en studie av Which? i november, som fant ut at noen kunne hacke leken via dens usikrede Bluetooth-tilkobling og få den til å spille sine egne talemeldinger.

Studien fant at Bluetooth-tilkoblingen i lekene ikke var sikret, noe som betyr at hackere ikke trenger passord, PIN-kode eller annen autentisering for å få tilgang.



Hacker

Hacker (Bilde: Getty)

I tillegg var det svært lite teknisk kunnskap som var nødvendig for å få tilgang til lekene for å begynne å dele meldinger med et barn.

Alex Neill, hvilken? Administrerende direktør for hjemmeprodukter og tjenester, sa: Vår forskning det siste året har vist angående sårbarheter i flere smarte leker, inkludert CloudPets.

Når du gir et leketøy til et barn, forventer du at det skal være trygt og sikkert som et minimum.

Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå

Hvis det ikke kan garanteres, bør produktene ikke selges. Forhandlere bør ikke selge utrygge og usikre tilkoblede leker.'

Mens Amazon har fjernet lekene fra sine amerikanske og britiske nettsteder, er flere fortsatt på den britiske eBay-siden.

En talsperson for eBay fortalte NEWSAM.co.uk at firmaet er i ferd med å fjerne lekene, og la til at 'denne typen gjenstander er forbudt fra eBays britiske plattform.'

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: