Alle restaurantkjedene som har kollapset, restrukturert og kuttet jobber i år

Restauranter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Storbritannias gjestfrihetssektor har blitt hamret av restriksjoner hele året(Bilde: Liverpool Echo)



Koronaviruspandemien har hatt en ødeleggende effekt på store områder av den britiske økonomien, men få områder følte en like hard innvirkning som gjestfrihetssektoren.



Restauranter, puber, barer, kafeer og fritidssteder ble tvunget til å stenge dørene i mars da viruset først traff Storbritannia.



Steder begynte å åpne dørene igjen for kundene igjen i juli, men ble deretter hindret av lokale restriksjoner, portforbud klokken 22.00, nye serviceregler og en annen nasjonal lockdown i England i november.

norman reedus emily kinney

Tusenvis av arenaer er fortsatt stengt som følge av restriksjoner over hele Storbritannia.

Som et resultat har viruset bidratt til å drive et flod av allerede urolige spisekjeder mot kollaps.



Hundrevis av restauranter og arenaer har stengt dørene for godt ettersom firmaer har falt i administrasjon og lansert dramatiske restruktureringsavtaler for å holde dem i handel.

Noen har blitt holdt i live av nye eiere eller finansieringsavtaler, mens andre har vendt seg til utleierstøtte gjennom Company Voluntary Arrangement (CVA) -avtaler for å redusere leieprisene.



Her er en liste over restaurant- og gjestfrihetskjeder som har kollapset i administrasjon i 2020:

Carluccio's

Tusenvis av arenaer er fortsatt stengt som følge av restriksjoner over hele Storbritannia

Den italienske spisekjeden ramlet inn i administrasjonsdager etter at restauranter ble bedt om å stenge dørene midlertidig på grunn av viruset.

Virksomheten - som ble grunnlagt av Antonio Carluccio i 1991 - hyret insolvenspesialister i mars etter at virkningen av koronaviruset forverret firmaets mangeårige økonomiske vanskeligheter.

I mai ble merket og 30 av restaurantene reddet i en redningsavtale av Giraffe og Eds Easy Diner -eier Boparan Restaurant Group (BRG), selv om det fortsatt resulterte i 1 019 tap av jobber hos Carluccio.

Byron Burger

Burgerkjeden Byron er et annet spisemerk som hadde forsøkt å finne en vei til bedring etter en CVA -avtale i 2018.

Imidlertid leide det inn administratorer fra KPMG om sommeren etter at viruset stoppet snuoperasjonen.

I juli sa KPMG at merkevaren og visse eiendeler ville bli solgt til det nystiftede selskapet Calveton.

Bevegelsen bevarte selskapet og 20 restauranter, men resulterte i 651 tap av jobber ettersom 31 restauranter ble fjernet.

Azzurri Group

ASK -italieneren og Zizzi -eieren stengte 75 av restaurantene sine med 1200 tap av jobber etter å ha kollapset i insolvens.

Azzurri, som også driver Coco di Mama food-to-go-kjeden, ble reddet i en administrasjonsavtale før pakke av investeringsselskapet TowerBrook Capital Partners.

Avtalen sikret fremtiden for 225 restauranter og butikker, og beskyttet 5000 jobber.

Uformell spisegruppe

Dusinvis av Cafe Rouge -restauranter har stengt (Bilde: Manchester Evening News WS)

I begynnelsen av juli ble Bella Italia og Cafe Rouge -eier Casual Dining Group det siste ulykken i krisen da den bekreftet at den ansatte ansatte og stengte 91 restauranter med 1 909 tap av jobber.

Gruppen, som også drev Las Iguana, sa at den måtte gå på insolvens på grunn av sitt 'ekstreme driftsmiljø'.

På slutten av måneden ble den kjøpt i en redningsavtale av tidligere TGI Friday -eier Epiris, som så restaurantgruppen omdøpe til The Big Table.

Liten

I mars sa den meksikanske kjeden at den ville kutte mer enn tre fjerdedeler av nettstedene etter at eieren The Restaurant Group (TRG) ble satt i administrasjon.

TRG sa at flyttingen, som også resulterte i nedleggelsen av Food & Fuel -pubene i London, ville stenge 61 Chiquito -restauranter og la bare 20 stå.

strengt tatt dansende 2019-dato

Den sa at insolvens var nødvendig etter at pandemien viste dødsulykken for de allerede ulønnsomme nettstedene.

Mindre enn tre måneder senere kunngjorde TRG en CVA -avtale om å stenge 125 av de andre restaurantene, inkludert en rekke Frankie & Benny's steder, da den søkte utleierstøtte for å sikre fremtiden.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Gourmet Burger Kitchen

Gruppen ble reddet av Boparan Restaurant Group (Bilde: mscott)

Gourmet Burger Kitchen falt i administrasjon etter at sørafrikanske eiere Famous Brands sa at viruset satte en stopper for forbedringer i handelen det så i fjor etter en stor omstillingsprosess i 2018.

Gruppen ble reddet av Boparan Restaurant Group, fem måneder etter den lignende avtalen for Carluccio's.

Til tross for at den ble reddet fra insolvens, sa kjeden at den ville stenge 26 restauranter og øks 362 roller.

Bistro Pierre

Private equity-støttet fransk kjede Bistrot Pierre ble kjøpt i en administrasjonsavtale før pakke etter å ha slitt med å sikre finansiering under pandemien.

Administratorer avsluttet et salg av virksomheten og visse eiendeler til en nærstående part, Bistrot Pierre 1994 Ltd, selv om flyttingen resulterte i seks nedleggelser og 123 oppsigelser.

Det daglige brødet

Kafékjeden falt i administrasjon etter at utfordrende handelsforhold ble forverret av koronaviruskrisen.

Imidlertid sikret administratorene salget av den britiske virksomheten og 15 nettsteder til den nyopprettede virksomheten BrunchCo. Likevel ble 11 nettsteder og 200 jobber redusert som et resultat.

Ved siden av administrasjonene har disse restaurantene lansert CVA -omstillingsprosesser for å unngå insolvens:

Pizza Express

Pizza Express

Tiltaket reduserte Pizza Express gjeld med over 400 millioner pund (Bilde: Getty)

Pizzakjeden kjente til slutt presset av den heftige gjeldsbyrden i 2020 etter at pandemien tvang restaurantene til å stenge dørene.

Selskapet sikret imidlertid sin fremtid etter at utleiere stemte for CVA, noe som resulterte i 73 nedleggelser av restauranter og 1100 tap av jobber.

Tiltaket sikret også husleiereduksjoner over en rekke nettsteder, reduserte gjelden med over 400 millioner pund til 319 millioner pund og sikret 40 millioner pund i nye kontanter for å hjelpe til med gjenopprettingen.

pizza Hut

I september ble Pizza Hut den siste pizzakjeden som tok øksen til butikkområdet for å unngå kollaps.

Det presset gjennom en restruktureringsavtale som resulterte i nedleggelse av 29 av sine 244 restauranter, noe som påvirket 450 arbeidsplasser.

natalie richardson kieran richardson

Pizza Hut sa at trekket ville beskytte omtrent 5000 jobber på tvers av de resterende restaurantene, så vel som 'levetiden' til virksomheten

Wahaca

Etter et mistenkt utbrudd av norovirus, flere grener av den meksikanske matkjeden Wahaca

Kjeden stengte 10 av restaurantene sine etter at Covid-19 hamret lønnsomheten (Bilde: Getty Images)

Den meksikanske restaurantkjeden Wahaca stengte døren for mer enn en tredjedel av restaurantene permanent gjennom omstruktureringen.

Kjeden, som ble grunnlagt av den tidligere Masterchef-mesteren Thomasina Miers, stengte 10 av restaurantene sine etter at Covid-19 hamret lønnsomheten.

Sushi

Kreditorer for sushikjeden ga tommelen opp til en CVA -avtale som stavet slutten på veien for 19 av restaurantene og kuttet rundt 250 arbeidsplasser.

Kjeden sa at de berørte restaurantene var 'ikke lenger økonomisk levedyktige' og hadde uholdbare leiekostnader for det nåværende handelsmiljøet.

Itsu

Food-to-go-kjeden Itsu henvendte seg til en CVA for å sikre leiekutt på 53 av nettstedene etter at salget i London sentrum ble rammet av synkende pendeltall.

Kjeden, som ble grunnlagt av Julian Metcalfe, sa at den ville stenge to steder som en del av flyttingen.

Wasabi

Den rivaliserende japanske kjeden Wasabi presset også gjennom en CVA-avtale om sommeren for å beskytte sin langsiktige fremtid.

som vant bgt champions 2019

Wasabi sa at det sikret ytterligere finansiering fra sine investorer ettersom det mottok godkjenning for husleiekutt på eiendommen.

Løve

Den sunne hurtigmatoperatøren Leon besto en CVA -restrukturering i desember som sikret fremtiden til sine 670 arbeidere.

Gruppen hadde planlagt å utvide med 30 nye nettsteder i 2020, men så at vekstplaner ble stoppet av pandemien, noe som sterkt påvirket salget i sentrum og reisesteder.

Svart kaffe

Caffe Nero der Katherine Willans svelget et stykke wire. Putney High Street, London

Caffe Nero der Katherine Willans svelget et stykke wire. Putney High Street, London (Bilde: SWNS)

Kafeen kjeden så kreditorer støtte sin restrukturering avtale etter at det avslått et siste minutt overtakelse forsøk av milliardær brødre bak bensin forecourt giganten EG Group, Zuber og Mohsin Issa.

Caffe Nero avviste trekket, men presset fremover med CVA i stedet for å sikre husleiekutt og endringer i leiekonstruksjoner.

Revolusjon

Barkjede -revolusjon stengte seks nettsteder permanent og kuttet 130 roller etter at den store omstruktureringen ble gitt klarsignal.

Det sa at 88% av kreditorene støttet CVA -avtalen, som også reduserte leien på syv barsteder.

Se Også: