'Fordelen på 900 pund i måneden jeg ikke visste noe om': Hvordan en kvinne overvant frykten for å kreve den støtten hun trenger

Fordeler

Horoskopet Ditt For I Morgen

Å ringe kan være den vanskeligste delen



Diane, 53, er fra Cardiff. I mange år klarte hun å holde på en jobb i sosialavdelingen mens hun kjempet mot en smertefull sykdom. Men en dag ble alt for mye.



& apos; Jeg var redd for å spørre & apos;

Reise - Cardiff Bay

Cardiff - der Diane bor



Jeg jobbet siden jeg forlot skolen. Men for omtrent to år siden måtte jeg bli syk. Jeg har fibromyalgi - en tilstand som forårsaker utbredt smerte. Jeg kom akkurat til det stadiet der kroppen ikke klarte lenger. Da jeg ringte noen på jobben, da de svarte på telefonen, hadde jeg glemt hvem som var i den andre enden av linjen.

Fredagsresultater for millioner euro

Mannen min var allerede fra jobb på grunn av dårlig helse, så vi taklet bare lønnen min. Og så gikk det også.

Jeg tilbrakte minst en måned i en uro. Jeg tenkte: Hva skal jeg gjøre? Jeg kan ikke leve av dette. Det er å innrømme for deg selv at du ikke kan gjøre ting nå. Du prøver å ignorere det, som om det vil slutte å skje.



Det var vanskelig å dekke mat - jeg prøvde å holde tritt med regninger i stedet for å bruke på en ukentlig butikk. Jeg visste bare ikke hva jeg skulle gjøre.

& apos; Det var vanskelig å dekke mat & apos;



Jeg følte meg veldig flau over å finne ut om jeg hadde rett til ytelser. Det er et stigma. Du hører så mye om kravspersoner og hva andre mennesker synes om dem. Selv om det er en ekte grunn til å påstå at du føler at du ikke burde.

Jeg var redd for å ringe Turn2us. Men da jeg ringte var jeg så glad jeg gjorde det, for de var så fine.

Det viste seg at jeg hadde rett til hundrevis av pund jeg ikke engang visste om. jeg får Ansettelsesstøtte . Jeg fikk også Arbeidsskattekreditt , men nå har jeg ingen lønn jeg får Personlig uavhengighetslønn . Totalt er det £ 900 i måneden.

Jeg sliter fortsatt. Jeg venter nå på å se hva som skjer med arbeidet mitt, og det er en sjanse for at jeg må selge huset mitt. Jeg har lagt til rette for regningene mine for å foreta lavere tilbakebetalinger.

Og jeg kan ikke behandle barnebarna mine så mye som før - du må kutte ned.

Men å påstå har gjort livet mitt mye lettere. Mannen min måtte slutte på jobb på grunn av psykiske problemer, men han hevdet ingenting. Jeg skulle virkelig ønske at han hadde vært klar over fordeler den gangen.

Kan du gå glipp av fordeler du har krav på?

Det skader ikke å spørre

Vi spurte Alison Taylor, operasjonsdirektør for råd om gratis fordeler, Syklus .

Hun sa at alle kan oppleve økonomiske vanskeligheter: Støtte er tilgjengelig gjennom ytelsessystemet, men folk er ofte bare ikke klar over hva de kan ha krav på.

Hvis du er i en lignende situasjon som Diane og ikke har vært i stand til å jobbe på grunn av sykdom, er fordeler som sysselsettings- og støttepenger tilgjengelig for å hjelpe deg på et tidspunkt du trenger det mest.

Sjekk på nettet om du kan gjøre krav

Turn2us har en fordelskalkulator , hvor du kan finne ut hva du kan kreve for. Du kan også sjekke ut berettiget til fordeler kalkulator her .

For mer om fordeler, som NEWSAM Money on Facebook!

Se Også: