6 billige, pålitelige biler som lar deg slå offentlig transport etter lockdown

Annen

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det er noen gode tilbud å finne(Bilde: iStock Unreleased)



NEWSAM Money har sporet opp seks billige og pålitelige bilmodeller for å komme deg til og fra jobb - eller andre steder du har lyst på - når lockdown er over.



Idet det er ideelt å ta på seg en ansiktsmaske og gå tilbake på et pakket tog eller buss for å komme på jobb, er neppe tiltalende, vil flere se etter å hente en bil for å pendle med eller sette barna av på skolen når ting kommer tilbake til vanlig.



Men hvis du ikke har tusenvis å bruke - og misliker ideen om finansiering og leasing - betyr det ikke at du må bryte banken for å få et funksjonelt sett med hjul.

Det betyr at du vil se brukt, men det skal ikke stoppe deg for å få noe godt hvis du vet hvor du skal lete.

Alex Buttle, direktør, sammenligningsside for bilsalg Motorway.co.uk , sa til NEWSAM Money: Som med enhver transaksjon, gå inn i kjøpet med øynene åpne og gjør undersøkelser. '



Brukt bilsalg

Å hente en bil kan koste deg mindre enn du tror (Bilde: Thinkstock / Getty)

Han hadde også noen tips for å oppdage et kupp.



Sørg for å sjekke antall tidligere eiere, da mer enn to kan være risikabelt. Et stort antall eiere betyr større sannsynlighet for pågående problemer med bilen, sier Buttle.

Når det gjelder mål-kjørelengde-gjennomsnittlig brit kjører 10-12.000 miles i året, så se etter brukte biler som har gjort mindre enn det i forhold til alderen, og du vil være mer sannsynlig å finne et kupp. Det bør også være billigere å forsikre.

numerologisk betydning av 222

Med eldre biler er det også klokt å lete etter biler som har en komplett servicehistorikk, ideelt sett med MOT -sertifikater, vedlikeholdskvitteringer og riktig V5C -papir. '

Å kjøpe ny bil trenger ikke å bryte banken (Bilde: Getty)

Og å utvide søket ditt kan også bety bedre avtaler.

Spred søket ditt i Storbritannia; Hvis du er villig til å reise litt lenger for å hente et kjøretøy, kan £ 1500 gi deg mer bil enn du tror, ​​sa Buttle.

Når du har bestemt deg for hva du skal kjøpe, er det fornuftig å få gjort noen sjekker også. Det koster omtrent £ 150 for en grunnleggende sjekk, men kan tilby trygghet - spesielt fra en privat selger.

For eksempel, AA Cars ’bilinspektører utføre en omfattende mekanisk inspeksjon som tester nesten 130 elementer i bilen.

Her er seks av de beste, pålitelige, brukte bilene som koster under £ 1500:

Det er ikke fancy, men en Honda Civic vil sjelden svikte deg (Bilde: Honda

Det viser seg at 1500 kroner vil kjøpe deg en Land Rover (Bilde: Land Rover)

1. Honda Civic (2003), 34.000 mil - 1499 pund

Honda Civic er en problemfri motor, men hvis den er godt ivaretatt, er den fornuftig, pålitelig og trygg.

2. Land Rover Freelander (2003), 29.000 miles - £ 1.499

Freelander tilbyr flott terrengegenskaper, perfekt for kjøring i ulendt terreng i helgen.

En GT kan koste litt mer, men en standard Polo er billig, praktisk og pålitelig (Bilde: Volkswagon)

Det er mange mondeoer om du trenger en (Bilde: Ford)

3. Volkswagen Polo (2003), 25 000 tusen - 1.495 pund

Poloen har blitt en høyt elsket supermini gjennom årene. Stilig og pålitelig, den gjør en utmerket liten runabout.

4. Ford Mondeo (2004), 46.900 miles - £ 1.295

Markedet er full av billige Mondeos, så selv med et lite budsjett bør du kunne velge en ganske grei modell.

Og du vil ikke ha noe problem med deler som har stor verdi.

Billige trenger ikke å bety kjedelig - med denne MX -5 -modellen på budsjett (Bilde: Mazda)

Lengre pendler kan du reise komfortabelt med denne milevisende Jag (Bilde: Jaguar)

ryan sidebottom danser på is

5. Mazda MX5 (2001), 47.758 miles - £ 1500

Hvis du vil ha en morsom, sporty cabriolet for å få mest mulig ut av den mindre forurensede luften i sommer, trenger du ikke lete lenger enn den ikoniske MX-5.

6. Jaguar X Type (2003), 27.000 miles - £ 1.390

Det er ikke bra på drivstofforbruk, men X Type har blitt en veldig rimelig bil å kjøpe brukt.

Det er særegent, hyggelig å kjøre, med anstendig håndtering og en velfylt hytte.

Tips om kjøp av brukte biler

DVLAs online kjøretøyforespørselstjeneste lar deg sjekke bilens V5C -dokumenter og få en datakontroll, som er et godt sted å starte.

Du kan også sjekke bilens MOT -historie online ved å bruke regjeringens nettsted.

Det er også noen fysiske kontroller som er fornuftig å utføre.

James Fairclough, administrerende direktør i AA Biler , anbefalte følgende til speillesere:

  • Oljenivå : Kontroller motoroljenivået med peilepinnen før du går på veien for en prøvekjøring. Ta av oljepåfyllingslokket også, og kontroller at det ikke er et hvitaktig belegg som kan tyde på en lekkasje av kjølevæske i motoren. Ta en titt under bilen for å sikre at det ikke er åpenbare oljelekkasjer.

  • Kjølevæskenivå : En annen enkel test du kan gjøre selv, er å sjekke kjølevæskenivået ved å se på hvor kjølevæsken er mellom maksimums- og minimumsmerkene på kjølevæskebeholderen.

  • Bremser : Selv om du ikke kan utføre en visuell inspeksjon, kan du lytte etter støy og føle for vibrasjoner når du bruker dem, noe som kan tyde på at bremsene eller skivene må byttes ut. Prøv en nødstopp også - bilen skal trekke opp i en rett linje: hvis bremsene trekker kjøretøyet til siden er det et problem.

  • Clutchdrift : Clutch slites, og spesielt for en bil med høy kjørelengde, sjekk at 'bite' er fast og det er ikke noe som tyder på at clutchen 'glir' - kjøretøyet bør koble giret godt når du tar foten av clutchen. Det er dyrt å bytte ut en slitt clutch, så det er definitivt verdt å sjekke før du kjøper.

  • Dekk og hjul : Kontroller om det er kutt og buler på dekkene, og sørg for at de oppfyller minimum lovlig mønsterdybde på 1,6 mm. Du kan gjøre dette ved å bruke en dekkmåler på dekkbanen eller ved å bruke 20p myntest. Båndet rundt kanten på en 20p -mynt er litt bredere enn den lovlige grensen på 1,6 mm, så du kan bruke en for en rask og enkel sjekk. Stikk mynten, kanten på, inn i et av sporets spor og se på den fra siden. Hvis det ytre båndet på mynten er helt skjult, er mønstret ditt over lovgrensen. Hvis du kan se det ytre båndet, kan slitebanen være under den lovlige grensen. Ikke alle biler kommer med reservehjul (noen er utstyrt med 'run-flat' dekk eller har et oppblåsingssett i stedet). Hvis det er et ekstra, kan det være i full størrelse eller, mer sannsynlig, et 'skinny reserve'. Sørg for at den er i en trafikksikker tilstand og at alle nødvendige verktøy er tilstede for å skifte hjul.

  • Frontrute : Sjekk frontruten for små sprekker og flis, da disse lett kan gå glipp av, men kan eskalere ganske raskt til sprekker som vil være en MOT -feil.

Se Også: