£ 3,99 vin skal forbys i Skottland som minstepris for alkohol som er klarert av høyesterett i Skottland

Alkohol

Horoskopet Ditt For I Morgen

Alkohol

Alkohol er satt til å ha en minstepris(Bilde: Getty)



Storbritannias høyeste domstol har avvist en utfordring mot planer om å bruke minstepris for alkohol for å forbedre folkehelsen i Skottland.



Syv høyesterettsdommer i London avviste i dag en anke fra Scotch Whiskey Association (SWA).



Under en høring i juli hørte dommerne argument fra organisasjonen om at minimum enhetsprising (MUP) er 'uforholdsmessig' og ulovlig i henhold til europeisk lov.

SWA sa at det var bedre måter å nå den skotske regjeringens mål på.

marcel før og etter love island

Men Høyesterett bestemte enstemmig at det ikke var brudd på EU -loven og at minsteprisen 'er et forholdsmessig middel for å oppnå et legitimt mål'.



Les mer

Supermarkedstilbud
Online mathandelsavtaler Beste vinmarkeder i supermarkedet Spar £ 15 på Sainsbury -butikken 21 smarte måter å spare penger på mat

Høyesteretts utfordring kom etter at Court of Session i Edinburgh, Skottlands øverste sivile domstol, avviste SWAs anke mot tiltaket i oktober 2016.



Den juridiske krangelen om forslagene begynte i 2012 og har forsinket implementeringen av en politikk som tar sikte på å håndtere Skottlands drikkeproblem.

Høyesterett måtte avgjøre om loven om alkohol (minimumspriser) (Skottland) 2012 var uforenlig med EU -lov.

Skotske ministre har utarbeidet et utkast til pålegg som spesifiserer en minimumspris per enhet på 50p, men verken 2012 -loven eller pålegget har blitt satt i kraft i påvente av resultatet av rettssaken.

Anken ble motarbeidet av Lord Advocate og generaladvokaten for Skottland.

conor mcgregor jake paul

Slik fungerer minimumspriser

£ 3,99 vin vil aldri eksistere igjen under reglene (Bilde: Getty)

Den skotske regjeringen planla å fastsette en grunnpris for alkohol. Det forbyr effektivt billige avtaler, selv om det ikke bør påvirke noe som allerede koster mer enn det.

På et foreslått nivå på 50p vil en enhet som betyr at det billigste du kan selge whisky være £ 14 per flaske (70cl), vodka ville koste minst £ 13,13 en flaske (70cl), vin £ 4,32 og 4 bokser med 4% øl kan aldri være billigere enn £ 3,52 (440 ml).

Puber skal være fine, med minsteprisen for en halvliter 4% øl eller 175 ml vin til 1,15 pund.

De billigste prisene på 50p per enhet

Kan det også skje utenfor Skottland?

Det er allerede planer om å innføre minimumspriser for alkohol i Wales, selv om det bare er 'under vurdering' i England.

Den nordirske helseministeren Jim Wells hadde også søkt å innføre minimumspriser der før han trakk seg i 2015.

Minimum alkoholpriser forklart

Storbritannias høyeste domstol har avvist en langvarig utfordring mot planer om å bruke minstepriser på alkohol for å forbedre folkehelsen i Skottland.

Hilary Duncanson tar en titt på noen sentrale spørsmål om forslaget:

Hva er minste enhetspris?

Minimum enhetspris, eller MUP, setter ganske enkelt en grunnpris for en alkoholenhet, noe som betyr at den ikke lovlig kan selges for mindre enn det. Jo mer alkohol som er i en drink, desto dyrere blir det. Den skotske regjeringen insisterer på at MUP ikke er en skatt, men snarere er 'en målrettet måte å sikre at alkohol selges til en fornuftig pris'.

charlie g. hauker

Hvor snart kunne den skotske regjeringen gjennomføre politikken?

Ministrene har alltid sagt at de vil gå 'så raskt som praktisk mulig' for å få politikken på plass.

Hvorfor spiller prisen på alkohol noen rolle?

Helsekampanjer hevder at når prisen på alkohol går ned, stiger forbruket av alkohol. Jo rimeligere drikke det blir, jo flere bruker det, og jo mer skade opplever samfunnet på grunn av det.

Organisasjonene Scottish Health Action on Alcohol Problems (SHAAP) og Alcohol Focus Scotland er blant dem som har kjempet for en økning i drikkeprisen for å redusere forbruket og skadene.

bender i en bolle

Hva ønsker den skotske regjeringen å introdusere?

Alkohol (Minimum Pricing) (Scotland) Act 2012 ble vedtatt av MSPs på Holyrood i 2012. Den skotske regjeringens preferanse den gang var at alkohol skulle selges til en minimumspris på 50p per enhet. Den tror MUP stort sett vil påvirke de billige hvite ciderne og verdsetter brennevin med høyt alkoholinnhold som pleier å bli favorisert av skadelige drikkere.

En minimumspris på 50 p vil bety at en 70cl flaske whisky ikke kan selges for mindre enn £ 14. Det vil koste kostnaden for en 70cl flaske 37,5% vodka til ikke mindre enn £ 13,13, fire 440 ml bokser med 9% lager øker til minimum £ 7,92 og en 75cl flaske med 12,5% vin kan selges for ikke mindre enn £ 4,69.

Hva er galt med å sette inn andre tiltak i stedet?

Ministrene insisterer på at Skottlands alkoholproblem er så betydelig at det er behov for banebrytende tiltak.

De sier at gitt koblingen mellom forbruk og skade og bevis på at rimelig pris er en av driverne til økt forbruk, er det å ta tak i pris et viktig element i enhver langsiktig strategi. Ministrene mener det er sterke internasjonale bevis på at takling av pris, som en del av en tiltakspakke, kan bidra til å redusere alkoholforbruket.

Hvor alvorlig er Skottlands forhold til flasken?

Den skotske regjeringen argumenterer for at nasjonens forhold til alkohol har blitt ubalansert. Nesten en femtedel mer alkohol selges per voksen i Skottland enn i England og Wales, og statistikk viser at mer enn 40% av fangene var beruset på tidspunktet for lovbruddet.

Nylige tall viser også at alkoholrelaterte dødsfall har økt med 10% det siste året, mens de faller i andre europeiske land utenfor Storbritannia og Irland. I gjennomsnitt forårsaker misbruk av alkohol rundt 670 sykehusinnleggelser og 24 dødsfall i uken, og det koster Skottland 3,6 milliarder pund hvert år, eller 900 pund for hver voksen, sier ministrene.

Hvilken innvirkning kan MUP ha på skadereduksjon?

Ministrene sier at det betyr at mindre penger må brukes på å håndtere konsekvensene av misbruk av alkohol. Alcohol Focus Scotland sier at bare det første året kan minimumspriser forhindre 60 alkoholrelaterte dødsfall, 1600 sykehusinnleggelser og 3500 forbrytelser.

magic weekend 2019-oppsett

Institute of Alcohol Studies sier analyse fant at en 50p MUP ville ha minimal effekt på moderate drikkere, mens store drikkere i gjennomsnitt ville drikke 134 færre enheter i året.

Hva er argumentene mot MUP?

Scotch Whisky Association (SWA) mener det ikke vil håndtere alkoholmisbruk effektivt og sier at det ikke er bevis for at MUP er effektivt for å redusere alkoholrelatert skade. Den mener at tiltaket er i strid med EUs handelsregler. Det hevder MUP vil skape presedens for 'like ineffektive og ulovlige tiltak' fra andre land som kan skade Scotch Whisky -næringens eksportmarkeder og den skotske økonomien alvorlig.

Kroppen sier at det er en regressiv politikk som rammer ansvarlige drikkere, spesielt de med lavest inntekt. De er enige om at det er et problem med misbruk av alkohol, men sier alkoholrelaterte skader i Skottland har gått ned de siste årene. I tillegg er eksisterende lover om salg under alder og salg til berusede mennesker ikke fullt ut og effektivt for øyeblikket, argumenterer det.

Lovgivningen ble vedtatt i 2012, så hvorfor har ikke Skottland minstepriser på alkohol ennå?

Implementering av loven har blitt holdt oppe på grunn av den langvarige juridiske utfordringen fra alkoholindustriorganisasjoner, ledet av Scotch Whisky Association (SWA).

Utfordringen deres har allerede blitt hørt på forskjellige nivåer ved Skottlands høyeste sivile domstol, Court of Session, og gått til EU -domstolen. Det var først etter det, at høringene flyttet til Storbritannias høyesterett.

Se Også: