Hvorfor Domino's koster så mye i Storbritannia - når en stor pizza koster £ 3 i andre land

Domino's Pizza

Horoskopet Ditt For I Morgen

Domino's Pizza er ikke billig. En stor margherita vil sette deg tilbake £ 14,99. Og det er uten potetkiler (som mer enn én butikk har måttet kjøpe fra Asda i ufruktbar tid).



adele og lionel richie

Tilsett pålegg på tallerkenen din, og akkurat som denne ulykkelige Cambridge -studenten, brenner du penger. På en måte. Det er ofte gode tilbud - men du synker sannsynligvis fortsatt 20 pund for å mate to.



Andre steder i verden, og dette er en helt annen historie. På New Zealand, en stor margherita koster bare 2,87 pund . I Australia, £ 3,04 . USA er enda rimeligere enn her. Få en Domino i New York, så går du ut £ 11,93 .



Folk er opprørt

Domino & apos; s

Dyr pizza (Bilde: Getty)

Charlotte Milton, 26, som flyttet til Storbritannia fra New Zealand merket forskjellen. Hun fortalte Måler : 'Mine venner og jeg ble sjokkert da vi først ankom London og så prisen på Domino's.

'Da vi kom med nesten ingen penger før vi hadde jobber, dro vi dit for en billig takeaway og var forferdet over hvor dyre de var. Du kan kjøpe en hyggeligere og sunnere pizza fra puben! '



Charlotte sa at Domino's blir sett på som et rimelig alternativ i New Zealand. Her kan hun ikke tenke seg å bruke så mye.

Sam Borland-Smith, 23, kommer fra Australia, og var enig med Charlotte.



'Jeg ble sjokkert da jeg først flyttet hit og så prisen på Domino's pizza,' sa han sa .

'Det er vanskelig å forstå hvordan det samme produktet, fra nøyaktig samme merke og virksomhet, kan variere så drastisk i pris. Det er latterlig.

linda harrison ade adepitan

'Jeg kommer ikke til å kjøpe noe fra Domino's snart, jeg vil heller kjøpe ingrediensene og lage en pizza selv.'

De forskjell i pris strekker seg langt utover de enkle rikene til margherita. En pepperoni, som koster £ 16,99 her, koster litt over £ 3 i Australia.

I Storbritannia må du betale 18,99 pund på en Supreme -kjøttpizza. På New Zealand? £ 6,89.

Men hvorfor?

Domino & apos; s

Kjøtt er ikke billig (Bilde: Getty)

Domino sier at det er på vei til leie, bensin, arbeidskraft og matkostnader. Leie, og muligens bensin, kan vi forstå, men de andre årsakene er litt forvirrende, ettersom folk i gjestfrihetsbransjen generelt blir betalt mye mer Down Under, og mat importeres vanligvis til en langt større kostnad. Vi anslår - men prisforskjellen er fortsatt litt forvirrende.

engel nummer 414 betydning

Det er ikke så rart Domino's tjener 900 prosent på margheritaen, som ifølge tall fra 2011 koster 1,25 pund å lage.

Louise Butler, en talsmann for Domino, sa: 'Vi synes den ferske, håndlagde smaken av Domino's er unik, men vi gjør alt vi kan for å gjøre det så rimelig som mulig.

'Gjennomsnittsprisen kundene betaler for middels ost og tomat er 7,67 pund på grunn av våre konkurransedyktige tilbud og pakker.

'Men dessverre varierer sammenligninger inkludert leie, bensin, arbeidskraft og matkostnader sterkt internasjonalt.

'For eksempel kan omsetningen i USA være så lav som 7% i noen stater, mens her i Storbritannia er momsen 20%.'

Les mer

Takeaway -tilbud, rabatter og tilbud
Gratis Bare spis takeaway Gratis Domino & s pizza -avtale £ 10 rabatt på Deliveroo Gratis pizza takeaway verdt £ 15

Se Også: