Hva skjer med expats etter Brexit? Regler forklart da gruppen sparket ut av Spania

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Nye strenge regler har kommet til spill som vil påvirke tusenvis av briter som bor i Europa.



Etter Brexit-tiltakene har en gruppe britiske expats allerede blitt sparket ut av Spania bare få minutter etter at de kom dit.



Det er også frykt for tusenvis av pensjonister som allerede bor i Spania, men det er ikke det eneste landet som er påvirket av endringene.



Reglene har med residensstatusen for utlendinger som bor i europeiske land å gjøre, og ettersom Storbritannia har forlatt EU, betyr det at beskyttelsen som tidligere er gitt Brits ikke lenger består.

Det har blitt hevdet at noen britiske expats har begravet hodet i sanden & apos; til tross for at han ble advart, var endringene truende.

Det har blitt bekreftet rapporter om at politiet i Costas er klar til å starte opp 500 ulovlige & apos; Britiske statsborgere, mens andre briter som bor i EU, vil også møte utfordringer.



Her ser vi på de nye reglene og hva det betyr for deg.

chris gard og connie yates

Har du eller noen du kjenner blitt påvirket av brexit -reglene i Spania? Kontakt oss på webnews@NEWSAM.co.uk



Briter står overfor å bli startet ut av Spania

Britenes ansikt blir bootet ut av Spania (arkivbilde) (Bilde: Europa Press via Getty Images)

rochelle humes i morges


Hva er noen av de nye reglene som påvirker britiske eks-klapper?

Britene i utlandet, inkludert turister og andreboligeiere, har ikke lenger lov til å tilbringe mer enn 90 dager i EU uten opphold, fra 1. april.

De som ikke søker om bosted eller får avslag, måtte forlate innen 31. mars eller bli ansett som ulovlig innvandrer.

For alle fremtidige eks-klapper har hver nasjon et skreddersydd krav til bosted som nå gjelder for briter som medlemmer utenfor EU, og det kan ta måneder å få en avgjørelse.

Men disse er ikke de eneste reglene som forårsaker problemer for noen briter.

Et av de andre kravene i Spania betyr at expats som tjener under 21 000 pund i året også kan bli utsatt for utvisning.

Dette vil potensielt påvirke tusenvis av britiske pensjonister som bor der, hvis eneste inntektskilde er Storbritannias statspensjon på drøyt 6500 pund i året.

Spania har også lansert et nytt system for registrering av fastboende utenlandske innbyggere med biometriske kort kalt TIE, men på grunn av så mange forespørsler har prosessen stoppet opp.

Og i Frankrike har briterne blitt fortalt at de må bytte britisk førerkort for et fransk om noen måneder, ellers kan de ikke kjøre lovlig.

Situasjonen blir ytterligere komplisert av reisebegrensningene som er pålagt land for tiden på grunn av koronaviruspandemien, med mange europeiske nasjoner som står overfor en tredje bølge av infeksjoner.

Utlendinger som tjener mindre enn 21 000 pund i året kan stå overfor deportering (arkivbilde)

Utlendinger som tjener mindre enn 21 000 pund i året kan stå overfor deportering (arkivbilde) (Bilde: Getty Images)

Reglene har med residensstatus for utlendinger som bor i europeiske land å gjøre

Reglene har å gjøre med utlendingsstatus for utlendinger som bor i europeiske land (arkivbilde) (Bilde: AFP via Getty Images)

Hvorfor skjer det nå?

Da Storbritannia forlot EU 31. januar 2020, fastsatte en tilbaketrekningsavtale vilkårene for Storbritannias avgang og overgangsperioden ble avsluttet 31. desember 2020.

Dette betydde at EUs lov om fri bevegelse ikke lenger ville gjelde.

Som sådan har briter ikke lenger rett til samme behandling som da Storbritannia fremdeles var en del av EU, inkludert retten til å bo og arbeide utenlands.

aj vs ruiz kamptid uk

Onsdag 31. mars var nøkkeldatoen ettersom det var 90 dager etter slutten av overgangen, og derfor ville første gang briter bli påvirket av den nye 90 -dagers oppholdsgrensen.

Med henvisning til situasjonen i Spania sa en talsmann for den britiske ambassaden i Madrid: 'Når en planlegger å reise fra Storbritannia til Spania, må en britisk statsborger sørge for at de oppfyller både kravene for å forlate Storbritannia og de som skal inn i Spania med tanke på at de ikke er de samme.

'Fra 31. mars vil innreise til Spania bare gis til de passasjerene som kan demonstrere at reisen er avgjørende, så vel som de som allerede er lovlig bosatt i Spania.

'Til syvende og sist blir avgjørelsen om hvorvidt man skal gi innreise til Spania fattet av spanske grensemyndigheter.'

Briter som bor i EU -land burde ha søkt om ny oppholdsstatus før 1. januar 2021 (arkivbilde)

Briter som bor i EU -land burde ha søkt om ny oppholdsstatus før 1. januar 2021 (arkivbilde) (Bilde: AFP via Getty Images)

Kan Brit expats fortsatt leve utenlands?

Hvis en brit ble lovlig bosatt i EU før 1. januar 2021, får de lov til å bli.

sommerball 2017 billettpriser

Personer med lovlig opphold kan fortsatt ha stort sett de samme rettighetene til arbeid, studier og tilgang til offentlige tjenester og fordeler som før Storbritannia forlot EU.

Hvis du har bodd i et EU -land i mindre enn fem år, vil du kunne bo så lenge du oppfyller et av oppholdsbetingelsene.

Hvert land har forskjellige krav, og du kan finne ut hva de er på den britiske regjeringens nettsted her .

Du må tilbringe minst 6 måneder i en 12 måneders periode i ditt EU -land for å beholde oppholdsrettene dine.

er julie goodyear fortsatt i live

Briter som ønsker å flytte utenlands og bli expats i EU etter Brexit, kan fortsatt gjøre det, men vil oppleve det som en mer komplisert prosess enn før.


Spania har den høyeste befolkningen av briter i Europa

Spania har den høyeste befolkningen av briter i Europa (Bilde: AFP via Getty Images)


Hvor mange briter er berørt og i hvilke land?

De nye reglene påvirker expats som bor i alle 27 EU -land.

Det er omtrent 1,3 millioner mennesker født i Storbritannia som bor i EU -land fra FN -tallene fra 2019, selv om det godt kan ha endret seg nå, spesielt siden Brexit ble lov.

Det største antallet er i Spania, med 302 000 etterfulgt av Irland, med 293 000; Frankrike har 177 000; Tyskland 99 000 og Italia 66 000.

Hele listen er som følger; Østerrike, Belgia, Bulgaria, Kroatia, Republikken Kypros, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Irland, Italia, Latvia, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Slovakia , Slovenia, Spania og Sverige.

Hvem kan du snakke med hvis du trenger råd?

For mer informasjon og for å søke om opphold i et EU -landbesøk her .

Se Også: