Hva er den nasjonale levekostnaden? De nye prisene for millioner av arbeidere fra april 2018

Minstelønn

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mer enn to millioner arbeidere vil ha sett lønnen sin i april etter at den nasjonale livslønnen gikk opp igjen.



Dette er timeprisen for de som er 25 år eller eldre - og jobber i Storbritannia.



Minstelønnen for de i alderen 16-24 år gikk også opp, og lærlingene skulle tjene 20p ekstra i timen.



De nye prisene følger etter kansler Philip Hammonds løfte i november i fjor, da han bekreftet at timeprisene ville stige over hele linjen fra april.

Hammond kunngjorde endringene i budsjettet i november i fjor (Bilde: Barcroft Media)

Når var økningen i 2018?

De nye prisene for alle arbeidere slo til 6. april på grunn av at 179 selskaper ble navngitt og skammet for ikke å ha betalt minstelønn.



Det så at National Living Lage steg fra £ 7,50 til £ 7,83 i timen - en økning på 4,7% fra i fjor.

Finansdepartementet anslår at den nye lønnen vil gi heltidsarbeidere grunnlønn så mye som £ 600 bedre i året.



Morrisons Black Friday 2018

Det tilsvarer £ 50 i måneden - eller 33p ekstra i timen.

Hammonds økning i minstelønn er knyttet til et mangeårig Tory-løfte om å levere en rate på 9 pund i timen for over 25 år innen 2025.

Dette er imidlertid fortsatt under Living Lage-en ikke-statlig organisasjon som fastsetter sine egne timepriser, basert på inflasjon-måling av hvor mye prisene har steget fra år til år.

Rachel Farr, ansettelsesadvokat ved det internasjonale advokatfirmaet Taylor Wessing, sa: 'Denne økningen vil gjelde for alle arbeidere, inkludert de i konsertøkonomien, for eksempel Uber -sjåfører. Det vil også gjelde for ferie- og automatisk påmeldingspensjon.

'Men National Living Wage forblir under den virkelige livslønnen beregnet på en kurv med varer og tjenester, som ligger på 10,20 pund per time i London og 8,75 pund per time andre steder i Storbritannia.'

Personalgodtgjørelsen steg også i april. Arbeidere kan nå tjene opptil £ 350 mer i året uten å måtte betale inntektsskatt - og alle over terskelen vil spare anslagsvis £ 70 i året.

Imidlertid er det de rikeste som vil tjene mest - her er grunnen.

Hva er nasjonal minimumslønn?

Dette er prisen alle arbeidsgivere må betale ved lov (Bilde: Getty)

Den nasjonale minimumslønnen (NMW) er minimumslønnen per time de fleste arbeidstakere har rett til ved lov. Satsen avhenger i stor grad av arbeidstakerens alder og om de er lærling. Hvis du er over 25, kvalifiserer du deg i stedet for National Living Lage.

Begge satsene er et lovkrav, og hvis du ikke oppfyller dem, kan det føre til at arbeidsgiver blir bøtelagt og til og med omtalt i den årlige skamlisten.

Reglene sier at hvis du jobber og er 25 år eller eldre (og ikke i det første året av læretiden), må timeprisen være minst 7,83 pund (fra 6. april 2018).

Finn ut om du er kvalifisert for National Living Lønn ved å bruke dette praktisk kalkulator .

Nye minstelønnssatser fra april 2018

*prisen på 3,70 pund for epler til lærlinger under 19 år eller det første året

Hvor mye stiger nasjonal minimumslønn?

Lønnen gikk opp for alle arbeidstakere 6. april 2018.

Lærlingene må nå få betalt (minst) 3,70 pund i timen, under 18 år, 4,20 pund i timen, under 20 år, 5,90 pund i timen og under 24 år, 7,38 pund i timen. De som er 25 år og eldre må betales minimum £ 7,83 i timen.

Økningen, ifølge Low Pay Commission (organet som fastsetter satsene), markerer den største økningen på et tiår for 18-20 og 21-24 åringer, med en økning på henholdsvis 4,7% og 5,4%.

De nye satsene, hevder den, vil øke inntektene til mellom 260 000 og 360 000 unge arbeidere direkte fordi a) økninger fører til 'spillover' -effekter lenger opp i lønnsfordelingen, og b) noen unge arbeidere kan også ha fordeler av økninger i National Living Lønn .

hvor lenge varer svangerskapet

I en kommentar til analysen sa LPC -leder Bryan Sanderson: 'LPC er glad for at regjeringen har akseptert våre anbefalinger om å øke NMW -prisene for unge mennesker. Mange tusen vil tjene direkte, og tusenvis av vil dra nytte av økningen til NLW.

'Hvis økonomiske forhold, spesielt arbeidsmarkedet for yngre arbeidere, forblir positive eller forbedres, vil det være grunn til ytterligere økning i NMW -satser for yngre arbeidere i fremtiden.'

Hvem kvalifiserer til minstelønn?

Sjefer må lovlig betale arbeidstakere følgende priser:

  • I alderen 21-24? Du har nå rett til £ 7,38 i timen.

  • 18-20 år gammel? Du har nå rett til £ 5,90 i timen.

  • Alder under 18? Du har nå rett til £ 4,20 i timen.

    matisse overlevelse av de sterkeste
  • Lærling? Du har nå rett til £ 3,70 i timen.

Det er noen regler å følge:

  • Lærlinger har rett til lærlingprisen hvis de enten er) 19 år eller yngre eller b) 19 år eller eldre og er i sitt første læretid.

  • For å kvalifisere for minstelønn må du være i skolealderen (16 år eller eldre).

Les mer

Forbrukerrettigheter
Dine refusjonsrettigheter i High Street Hvordan klage på et lønningslån Mobiltelefonkontrakter - dine rettigheter Dårlige anmeldelser - hvordan få refusjon

Hva er forskjellen mellom nasjonal levelønn og levende lønn

The & apos; National Living Lage & apos; og & apos; minimumslønnen & apos; er begge satt av regjeringen og alle arbeidsgivere må overholde.

Imidlertid er & apos; Living Lage & apos; er en helt egen enhet opprettet av Living Wage Foundation . Det blir også vurdert årlig.

Sistnevnte er ikke et lovkrav, men mer hva kampanjerne tror på arbeidere bør tjene (ta hensyn til inflasjon og så videre). Mange arbeidsgivere - for eksempel supermarkeder - har valgt det til fordel for det fremfor regjeringens retningslinjer og betaler derfor sine arbeidere mer.

For øyeblikket står Living Wage på £ 8,75 i timen i Storbritannia, eller £ 10,20 hvis du bor i London. Prisene gjelder for alle som er 18 år eller eldre. Her er en fullstendig liste over arbeidsgiverne som betaler den .

Dine rettigheter

En arbeider stresset på jobben

Tror du at du er underbetalt? Hjelp er tilgjengelig (Bilde: Getty)

Les lønnsslippen din

Du har rett til en lønnsslipp og bør spørre sjefen din om du ikke mottar den automatisk. Hvis du leser den, kan du se hvor mye du tjener og hvor mye du blir beskattet. De Råd om penger har en guide for å hjelpe deg med å dekode den.

flyulykkeskropper snudd på vrangen

Det er en rekke forskjellige måter du kan bli betalt på. Hvis du er timebetalt, bør dette omfatte å reise mellom forskjellige arbeidsplasser - det kan du finn ut hele reglene her . Hvis du får en årslønn, kan du beregne lønnen din per time . Selv om du får betalt for et bestemt stykke arbeid, er det en rimelig timepris - ordne det her .

Hvis du jobber på en restaurant, bør sjefen din ikke betale deg ut av tipsene dine. Speilet & apos; s Fair Tips -kampanje bidro til å sikre en lov som beskytter arbeidere tilbake i 2008.

Hva skal du gjøre hvis du tror du blir urettferdig betalt?

Hvis du tror at du er underbetalt, bør du søke råd om saken så snart som mulig. Du kan finne ut hva din rettighet er ved å bruke Rådgivnings-, forliks- og voldgiftstjenestens [Acas] online -verktøy.

Acas er et gratis organ som gir informasjon og råd til arbeidsgivere og ansatte om arbeidsrett.

Hvis du finner ut at du faktisk blir urettferdig betalt, anbefales det at du snakker med arbeidsgiveren din først og prøver å løse problemet.

Hvis dette ikke fungerer, har du rettigheter til å sende en formell klage til arbeidsgiveren din.

Alternativt sier Acas at en arbeider kan klage til HMRC som vil undersøke det for deg.

Hvis HMRC finner ut at en arbeidsgiver har unnlatt å følge med på minstelønnen, kan de sende et varsel om restanse pluss en straff for ikke å ha betalt riktig lønn til arbeideren.

Maksimal bot for manglende betaling vil være £ 20 000 per arbeider. Imidlertid kan arbeidsgivere som ikke betaler, få forbud mot å være selskapsdirektør i opptil 15 år.

Ring myndighetene hvis du vil ha ytterligere råd Betalings- og arbeidsrettighetshjelp0800 917 2368 . Tjenesten er gratis og konfidensiell.

Alternativt kan du prøve å nærme deg Citizens Advice Bureau [DROSJE]. Rådgiverne deres kan hjelpe deg med en rekke penger og juridiske spørsmål gratis.

Se Også: