Hva skjer hvis du overfører penger til feil bankkonto? Hvordan du KAN få det tilbake

Banker

Horoskopet Ditt For I Morgen

Nei nei nei nei nei nei nei! Hva du kan gjøre hvis du trykker Send etter å ha fått et bankoverføringsnummer feil(Bilde: Getty)



Med flere og flere mennesker som banker på mobiler og nettbrett mens de er ute og går, er det en økt risiko for å trykke på feil sifre når de prøver å overføre penger på nettet.



Men hvis du gjør en feil på en hvilken som helst enhet og ved et uhell sender en betaling til feil mottaker eller konto, hvor enkelt er det å få pengene tilbake?



Misdirekte betalinger

(Bilde: Getty)

Misdirekte betalinger er en vanlig feil, og oppstår ofte når folk tar bare ett siffer feil.

I de mest alvorlige tilfellene kan du ende opp med å sende tusenvis av pund til noen du ikke mente.



Det triste faktum er at det er altfor enkelt å legge inn et feil siffer når du foretar en bankoverføring på nettet, sa David Black, pengeekspert ved DJB Research. Elektroniske betalinger som bruker ‘raskere betalinger’ betyr at midler overføres veldig raskt. Som et resultat er det ingen mulighet til å stoppe betalingen.

Vil banken hjelpe meg?

Hvis du har gjort en feil, kan du anta at problemet kan løses med en rask samtale til banken din, men prosessen er ikke helt så grei.



Forbrukere tror ofte at det er et enkelt tilfelle å varsle banken om feilen, og banken rette opp situasjonen med en gang, sa Damien Fahy, finansekspert fra Moneytothemasses.com.

Men hvis du tror dette, er du i sjokk. Det er ingen automatisk prosess for å reversere betalinger umiddelbart.
I tillegg er det ingen garanti når - eller hvis - du får pengene tilbake.

Raskere betalinger kan ikke tilbakekalles når de er sendt, sa en talskvinne for Santander. Hvis midler krediteres en annen konto, må kontoinnehaverens myndighet innhentes for at disse skal kunne frigjøres.

meningsmåling

Er du bekymret for å sende penger til feil sted ved en feiltakelse?

2000+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE

Lukkede og sovende regnskap

Utsiktene er litt mer positive hvis du ved et uhell sender penger til en konto som viser seg å være sovende eller stengt.

Det beste scenariet er at feil tall ikke korrelerer med en faktisk konto, sa Black. I denne situasjonen bør betalingen sprette tilbake til deg, eller vil vanligvis bli returnert til deg av banken din.

Når det er sagt, blir gamle banknumre ofte resirkulert og gitt til nye kunder, så du er kanskje ikke så heldig hvis kontoen viser seg å være aktiv igjen.

Nye retningslinjer for næringen er introdusert

Bankene holder deg trygg (r)

Selv om dette kan gi dyster lesning, er den gode nyheten at ting har blitt mye bedre siden nye frivillige retningslinjer ble utstedt av betalingsrådet i mai i fjor.

Denne god praksis -koden er rettet mot å standardisere hvordan problemet med en feildirigert betaling løses.

De fleste banker og bygningsforeninger har meldt seg inn, inkludert NatWest, Nationwide, RBS, Santander, TSB, Lloyds, HSBC, Barclays og Co-op, sa Fahy.

Banker og byggefellesskap som har gjort det, må nå begynne å iverksette tiltak på vegne av en kunde innen to virkedager etter at de klaget.

Hvis alt går bra, bør du få pengene dine raskt tilbake - og spesielt hvis mottakskontoen er i samme bank, sa Fahy. Det eneste lille stikkpunktet er at denne koden er frivillig.

(Noen) banker gjør sitt

Økonomisk råd

Ikke alle banker er helt onde (Bilde: Getty)

Noen banker går enda lenger for å prøve å få penger til kunder som ved et uhell sender penger til feil mottaker.

Hvis en kunde kontakter oss i filial eller på telefon, tar vi ned all informasjonen vi trenger for å prøve å løse problemet, sa Paul Horlock, betalingssjef i Nationwide. Dette blir deretter videreformidlet til et dedikert team som deretter vil ha kontakt med den mottakende banken for å hjelpe kunden med å kreve pengene tilbake.

En talskvinne for Santander la til: Når vi blir fortalt om en feilaktig betaling til en Santander-konto, vil vi gjerde inn midlene, så lenge de fortsatt er på tredjepartskontoen for å beskytte dem mot å bli brukt. Vi vil da ta kontakt med den mottakende kunden.

Problemer kan fortsatt oppstå

En kvinne med hodet i hendene

Men jeg gjorde alt riktig! (Bilde: PA)

Selv om slike tiltak er positive, er det fortsatt ingen garantier for at du får pengene tilbake.

Hvis mottakeren som mottok midlene feilaktig bestrider det faktum - eller har brukt noen av pengene - kan ting bli litt vanskelig, advarte Fahy.

I dette scenariet vil banker som er registrert i retningslinjene, da ha 20 dager på seg til å varsle deg om resultatet av undersøkelsen hvis de ikke kan kreve pengene tilbake.

Hvis du er misfornøyd med hvordan ting har blitt håndtert, bør du først sende en formell klage til banken din, la Fahy til.

Hvis du fremdeles ikke er fornøyd etter at banken din har fullført sin formelle klageprosedyre, kan du gjøre det ta saken din til Financial Ombudsman Service . Men husk at FOS vil vurdere klagen om banken har gjort alt den kan, ikke om den lyktes i å få pengene dine tilbake.

Tar saker til domstolen for småkrav

(Bilde: Getty Images)

Hvis kontanter ikke kan gjenvinnes, har du kanskje lite annet valg enn å ta saken til domstolen for småkrav for å tvinge mottakeren til å gi pengene tilbake.

Du kan kjempe mot saken med den begrunnelse at det er ulovlig for en person å forsett å beholde - og bruke - kontanter på kontoen sin som de vet ikke var ment for dem.

Dette vil imidlertid innebære tid, penger og stress.

Tips for å unngå å foreta feilaktig betaling

Les mer

Få en bedre bankkonto
Santander kutter fordeler på 123 -konto Hvorfor trenger du tre bankkontoer? Banker som lar deg fryse kortet ditt Hvordan bytte til en mye bedre bank

Med dette i tankene er den beste tilnærmingen å prøve å unngå at dette skjer i utgangspunktet.

  • Før du fortsetter til betalingsbekreftelsessiden, må du kontrollere, kontrollere og sjekke at du har angitt alle detaljene nøyaktig.

  • Siden bankene bruker sorteringskoden og kontonummeret, er det disse detaljene - i stedet for betalingsmottakers navn - at det er viktig å få riktig, så vel som beløpet.

  • Hvis du overfører en stor sum, kan du vurdere å sende bare £ 1 i første omgang som en forhåndsregel, for å sikre at mottakeren får det.

  • Alternativt, hvis du kjenner mobilen til personen du betaler, kan du spørre dem om de er registrert for Paym, og foreta transaksjonen med mobiltelefonen din. Paym -tjenesten bekrefter navnet på personen du betaler.

  • Hvis du feilaktig sender en betaling til feil person eller konto, må du varsle banken din eller byggesamfunnet så raskt som mulig.

    fru hinch arm arr

Se Også: