Vodafone red -flagget kredittrapporten min etter at jeg sa opp kontrakten min - og de prøvde til og med å sende inn inkassoene

Vodafone Group Plc

Horoskopet Ditt For I Morgen

Suchandrika prøvde å si opp kontrakten etter at den ble avsluttet, men ble sittende fanget(Bilde: NASA)



En Vodafone-kunde som prøvde å forlate etter å ha fullført kontrakten sin, har avslørt hvordan selskapet truet henne med inkasso og red-flagget kredittpoengene hennes, til tross for ingen utestående betalinger.



Suchandrika Chakrabarti ringte til telegiganten for å kansellere planen sin i oktober 2017, nesten to år etter å ha inngått en 18 måneders kontrakt for hjemmebredbånd.



- Jeg hadde hatt en løpende kontrakt siden juni 2017, men jeg flyttet hjem, så 18. oktober bestemte jeg meg for å avslutte avtalen, sier hun til NEWSAM Money.

Hun ringte kundeservice der agenten forklarte at planen hennes skulle avsluttes 31. oktober. Ingen utestående betalinger ble gjort oppmerksom på henne, og hun fortsatte med å betale sin siste regning.

Fire dager før jul og mer enn en måned etter at hun flyttet inn på den nye adressen, ble hun imidlertid forferdet over å motta en e -post fra Vodafone som krevde et beløp på 78,15 pund.



'Jeg ringte umiddelbart kundeservice for å finne ut hva som hadde skjedd,' sa hun.

'Telefonoperatøren lyttet til opptakene fra min siste telefonsamtale 18. oktober og forklarte at kontoen av en ukjent grunn ikke hadde blitt stengt ordentlig.



'Hun ga meg videre til kanselleringer, og sendte meg deretter en e -post for å bekrefte nedleggelsen av kontoen min. Alt ble sortert, det ble satt ned til & apos; menneskelige feil & apos ;. '

Lettet, trodde Suchandrika at det var slutten på det - hun tok feil.

Suchandrika mottok til og med en e -post fra Vodafone for å bekrefte kanselleringen

16. mars, etter at hun allerede hadde tømt Vodafones kundeservice tre måneder tidligere, mottok hun enda en e -post fra Vodafone som nå ba om totalt £ 62,64.

E -posten fortsatte med å lese:

Hva skjer nå?
Du har 14 dager til å kontakte oss for å betale saldoen. Hvis du ikke hører fra deg, må vi gjøre to ting:

1. Registrer en & apos; standardstatus & apos; mot kontoen din hos et kredittreferansebyrå. Dette betyr at du kan finne det vanskelig å få lån, kredittkort og andre telefonkontrakter i fremtiden.

2. Be et inkassobyrå om å kreve inn betalingen for oss. Når de er involvert, må du betale 15% ekstra av din nåværende saldo (opptil £ 100).

Dette er for å dekke kostnadene vi har pådratt deg fordi du har brutt avtalen din og byråets kostnader ved å kreve betalingen din. Byrået vil legge dette beløpet til din nåværende gjeld.

Overrasket ringte Suchandrika opp kundetjenester og trodde det var enda en menneskelig feil. Men denne gangen ble hun fortalt at feilen var hennes.

'Jeg ringte til kundeservice umiddelbart og forklarte situasjonen,' sa hun.

'Men denne gangen var agenten ikke så samarbeidsvillig - de hevdet at de ikke hadde noen registreringer av noen av samtalene mine fra oktober 2017 på min konto.'

Det er til tross for at anropshistorien står på faktureringserklæringene hennes svart på hvitt. De fortalte henne at alle spor etter samtalene, som den forrige agenten hadde lyttet til, ikke lenger var tilgjengelige.

'Jeg spurte agenten for å sjekke samtaleloggen min, men hun fortalte meg at det ikke var bevis på hva jeg ba om. Hun sa at det ikke var noen samtaleopptak, eller noen notater knyttet til det. Agenten sa at hun var overrasket over at jeg fikk avlyse 21. desember med en utestående saldo. Hvilken balanse? Jeg ble helt kastet. '

Senere samme dag ble problemet ytterligere forverret da Vodafones trusler ble en realitet.

'De la en & apos; savnet betaling & apos; flagg på kredittrapporten min og ber om den utestående £ 62 -regningen - for tjenesten jeg aldri mottok. '

Les mer

Alt du trenger å vite om kredittrapporter
Hvordan øke kredittvurderingen din Sjekk kredittrapporten din gratis 5 kredittrapportmyter Hva banker ser når du søker om lån

NEWSAM Money tok kontakt med Vodafone for å spørre hva den utestående saldoen var for, hvorfor hennes flere kanselleringsforsøk ikke hadde gått gjennom, og hva som hadde skjedd med den mystiske saken om den manglende innspillingen.

Vodafone nektet å kommentere detaljer og la saken ned til 'menneskelige feil'.

I en uttalelse sa en talskvinne til oss: 'Vi beklager at Chakrabarti hadde disse problemene på grunn av menneskelige feil fra vår side. Da hun ringte oss, klarte dessverre ikke vår rådgiver å notere samtalen på hennes konto, og som en konsekvens hadde vi ingen oversikt over forespørselen hennes om å kansellere kontrakten.

'Vi har nå fjernet den utestående saldoen som skyldes at kontoen ikke ble kansellert i tide, og vi vil sørge for at kredittfilen hennes ikke påvirkes negativt.'

Les mer

Forbrukerrettigheter
Dine refusjonsrettigheter i High Street Hvordan klage på et lønningslån Mobiltelefonkontrakter - dine rettigheter Dårlige anmeldelser - hvordan få refusjon

I en lignende situasjon? Dine rettigheter

Hvis du ønsker å si opp kontrakten, må du vanligvis snakke med leverandørens kanselleringsavdeling først.

Noter dato, klokkeslett og agentens navn og still spørsmål om:

A) siste dato
B) eventuelle utestående betalinger og
C) om du vil motta skriftlig bekreftelse.

Spør om mulig også et referansenummer.

Hvis du er i kontrakt, må du forberede deg på eventuelle gebyrer ved tidlig avreise, med mindre du slutter på grunn av en plutselig prisstigning fra deres side.

Hvis leverandøren ikke lar deg si opp kontrakten og du har fulgt reglene, bør det første trinnet ditt være å snakke med kundeserviceavdelingen. Hvis det mislykkes, eskalerer du det til klager.

Hvis du gjør dette, må du holde oversikt over hvem du snakker med og hva som ble sagt.

Hvis problemet fremdeles ikke er løst etter at du har uttømt interne prosedyrer, vil ditt neste handlingsforløp være å be om 'deadlock letter'.

Dette lar deg klage på selskapet gjennom en alternativ tvisteløsning (ADR), som vil ta en upartisk titt på saken på dine vegne.

Teleselskaper må være medlem av en av to av disse ordningene, enten Ombudsmannetjenestene: Kommunikasjon eller Kommunikasjons- og Internett -tjenestemyndigheten (CISAS).

Du kan finne ut med en å kontakte leverandøren din eller på Ofcom nettsted her .

Hvis kredittpoengene dine påvirkes under denne prosessen, har du rett til å be firmaet om å tilbakeføre det, forutsatt at det var feil.

Hvis de nekter å gjøre det, eller hvis du ikke klarer å oppnå et resultat, kan du be om å få en merknad om korreksjon på kredittfilen din for å forklare hvordan alt dette ble til.

Potensielle långivere må lese disse notatene, så selv om poengsummen din påvirkes, får de se siden din også før de tar en avgjørelse.

storebror sam reece

Se Også: