Virgin Media og O2s fusjon på 31 milliarder pund gitt grønt lys fra konkurransevakten

O2

Horoskopet Ditt For I Morgen

O2- og Virgin-fusjonen har blitt gitt klarsignal fra konkurranseregulatoren

O2- og Virgin-fusjonen har blitt gitt klarsignal fra konkurranseregulatoren(Bilde: PA)



Virgin Media og O2 har fått grønt lys for at fusjonen på 31 milliarder pund skal fortsette av konkurransevakten.



Avtalen innebærer at to av Storbritannias største telegigant slår seg sammen og påvirker rundt 40 millioner britiske husholdninger.



Det vil også se alle 14 000 Virgin Media -ansatte og 6 700 O2 -ansatte i Storbritannia arbeide under samme selskap.

Konkurranse- og markedsføringsmyndigheten (CMA) godkjente foreløpig sammenslåingen i forrige måned, men har nå offisielt signert avtalen.

chelsea vs frankfurt live stream

Det følger en grundig undersøkelse fra CMA, som hadde undersøkt om kundene sannsynligvis ville se prisstigninger fra teleavtalen - som vil bli en stor rival til BT.



Avtalen forventes å påvirke rundt 40 millioner kunder

Avtalen forventes å påvirke rundt 40 millioner kunder (Bilde: Bloomberg via Getty Images)

Den bestemte til slutt at dette ikke ville være tilfelle, og sa at det er usannsynlig å redusere kvaliteten på engros -tjenester fra begge selskapene.



hva betyr 415

O2s morselskap Telefónica kunngjorde i fjor at den to telekomgiganten var i samtaler om å slå seg sammen.

På det tidspunktet avtalen ble kunngjort, sa O2 og Virgin at de ville lage en 'full konvergerende plattform' for kundene, og lovet en investering på £ 10 milliarder i løpet av de neste fem årene.

Fusjonen vil skape direkte rivalisering for BT etter at den kjøpte EE i 2016.

O2 er Storbritannias største mobiltelefonoperatør med rundt 36,6 millioner kunder på tvers av sine nettverk, som også inkluderer giffgaff, Tesco Mobile, Sky Mobile og Lycamobile.

Virgin Media har rundt 5,3 millioner kunder.

Begge selskapene har ennå ikke kommentert hvordan avtalen kan påvirke kundene, men da bindingen først ble annonsert sa de at det kan bety lavere priser takket være kostnadsbesparelser virksomhetene kan gjøre.

Sjefer hevdet også at det ville fremskynde utrullingen av 5G -nettverk og ville gi kundene bedre verdi da det ville være bedre plassert til å konkurrere med rivaler.

Martin Coleman, forespørsleleder i CMA -panelet, sa: O2 og Virgin er viktige leverandører av tjenester til andre selskaper som betjener millioner av forbrukere.

Det var viktig å sørge for at denne sammenslåingen ikke ville etterlate disse menneskene verre. Derfor foretok vi en grundig undersøkelse.

Etter å ha sett nøye på avtalen, er vi forsikret om at konkurransen mellom mobilkommunikasjonsleverandører vil forbli sterk, og det er derfor lite sannsynlig at fusjonen vil føre til høyere priser eller tjenester av lavere kvalitet.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Rocio Concha, direktør for policy and advocacy hos Which ?, sa: Det var avgjørende at CMA grundig undersøkte denne sammenslåingen mellom to av de største aktørene i telekombransjen, gitt det var bekymringer for at det kunne føre til høyere priser og redusere kvaliteten av tjenestene de tilbyr.

kjendis storebror 2013

'Ofcom må nå følge nøye med på effekten av denne avtalen for å sikre at den ikke reduserer konkurransen i mobilmarkedet.

Se Også: