Left Handers Day: 15 ekstraordinære venstremenn som har markert seg

Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

I dag markeres den årlige venstrehåndsdagen, som har feiret alt på godt og vondt med venstrehendte rundt om i verden siden 1992.



Anslagsvis 10 % av verdens befolkning er venstrehendte, og det var en teori på et tidspunkt om at venstrehendte var mer kreative og smarte enn høyrehendte, selv om det ikke er funnet støtte for teorien.



Fra viktoriansk tid da venstrehendte skolebarn ble markert som onde og djevelens arbeidere, har det alltid vært noe interessant med noen som bruker venstre lemmer.



Kate Middleton Carole Middleton

Her er noen av de mer kjente venstrehendte fra hele verden, fra fortiden og nåtiden (skrevet av en høyremann)...

1. Jack the Ripper

Et forestilt portrett av den uidentifiserte seriemorderen kjent som Jack the Ripper, antatt å være venstrehendt.

Et forestilt portrett av den uidentifiserte seriemorderen kjent som Jack the Ripper, en mer uhyggelig venstrehendt (Bilde: Getty Images)

Kanskje hadde de viktorianske skolelærerne rett om ett medlem av venstreklubben. Londons mest beryktede seriemorder mistenkes av eksperter for å ha blitt venstrehendt på grunn av retningen og arten av kuttene og skivene på noen av drapsofrene. Dette hjalp ikke med å identifisere den mystiske 'ripperen' som forblir anonym frem til i dag.



2. Diego Maradona

Diego Maradona fra Argentina tar imot Sansom og Terry Butcher fra England under VM-kvartfinalen på Azteca Stadium i Mexico City

Diego Maradona fra Argentina brukte både venstre fot og hånd for å slå England i verdensmesterskapet i 1986 (Bilde: Getty Images)

viste verden sin venstrehåndsevne i en VM-kamp mot England i 1986, hvor han velkjente vippet ballen over keeper Peter Shilton med det han kalte Guds hånd. Kanskje var rådet om å 'holde ham på sin svakere fot' bare litt ute.



3. Winston Churchill

Storbritannias statsminister Winston Churchill er ikke alene som venstrehendt statsminister, nåværende statsminister David Cameron er også venstreorientert

Opp til å forløse venstresidene i verden er . Den berømte statsministeren planla noen av andre verdenskrigs avgjørende øyeblikk med pennen i venstre hånd.

4. Leonardo Da Vinci

Leonardo da Vincis 'The Last Supper' etter restaurering i Milanos Santa Maria delle Grazie-kirke.

Leonardo da Vincis 'The Last Supper' ble malt med venstre hånd (Bilde: Getty Images)

En av verdens største kunstnere skapte mesterverkene sine med venstre hånd. Venstre i dag kan kreve æren for stykker som Mona Lisa og Nattverden, som inspirerte konspirasjonsteorien om Da Vinci-koden. Hans andre store Michelangelo skal også ha vært venstrehendt.

5.Barack Obama

President Barack Obama kommer for å snakke kort på en pressekonferanse om Irak.

Barack Obama er den syvende venstrehendte amerikanske presidenten siden 1923 (Bilde: Getty Images)

var ikke den første venstrehendte presidenten – den æren går til Herbert Hoover. Obama er den syvende amerikanske presidenten av de femten siden 1923 som kan skrive med venstre, et høyt tall når bare 10 % av verdens befolkning er venstrehendt.

6. Sir Paul McCartney

Sir Paul McCartney opptrer på Dodger Stadium i Los Angeles, California.

Sir Paul McCartney opptrer på Dodger Stadium i Los Angeles, California ... med gitaren den 'riktige' veien rundt (Bilde: Getty Images)

Det stemmer, venstremenn fryder seg – noen av musikkens største gitarriff ble spilt med venstre hånd. Historien forteller at en ung slet i flere dager med sin første gitar, bare for å innse at det var 'feil vei rundt'.

7.Robert DeNiro

Skuespiller Robert De Niro deltar på 2012 Made In NY Awards på Gracie Mansion

Robert De Niro har vunnet to Oscar-priser med venstre hånd, men måtte bytte til å være en høyremann for filmen 'Taxi Driver' fra 1976. (Bilde: Getty Images)

To ganger Oscar-vinner De Niro identifiserer seg som venstrehendt. lærte imidlertid å skrive med høyre hånd for 'Taxi Driver', utgitt i 1976.

8. Napoleon Bonaparte

Keiser Napoleon Bonaparte (1769 - 1821) i militæruniform. Fra et maleri av Delaroche.

Keiser Napoleon Bonaparte antas å ha hatt en deformert høyre hånd (Bilde: Getty Images)

En annen av historiens mindre gode venstrehendte er den franske keiseren og erobreren av Europa Napoleon Bonaparte. Imidlertid tror mange at dette var fordi høyre hånd var deformert ettersom han alltid blir sett med den i lommen i malerier.

9. Jimi Hendrix

Jimi Hendrix spilte Isle of Wight-festivalen i 1970.

Jimi Hendrix kan spille gitar med begge hender, men er vanligvis en venstremann(Bilde: Getty Images)

Et annet medlem av den venstrehendte hall of fame er . Hendrix sin venstresidige evne forårsaket problemer når han handlet instrumenter, siden venstrehendte gitarer var sjeldne den gang, så han lærte å spille med høyre også.

10. Albert Einstein

Portrett tatt av den tyskfødte sveitsisk-amerikanske fysikeren Albert Einstein, forfatter av relativitetsteori og nobelprisvinner

Einstein er forfatteren av relativitetsteorien og en nobelprisvinner (Bilde: Getty Images)

beregnet relativitetsteorien med venstre hånd, som snarere støtter teorien om at venstreorienterte har mer hjernekraft enn høyrehendte, selv om denne troen ennå ikke har blitt kreditert av vitenskapens verden.

11. Neil Armstrong

Den amerikanske astronauten Neil Armstrong, sjef for Apollo 11 måneoppdraget, under trening i Apollo Lunar Module Mission Simulator ved Kennedy

Den amerikanske astronauten Neil Armstrong skrev historie for venstreorienterte da han tok det første skrittet på månen med venstre støvel (Bilde: Getty Images)

Den første foten på månen var en venstre som tok stolt sitt 'gigantiske sprang for menneskeheten'. Forskere tror at folk alltid svinger mot sin dominerende side og Apollo 11 landet på venstre side av månen når den vendte mot jorden. Tilfeldigheter? Left Handers Day hevder ham som en av sine egne.

12. Prins William

Hertugen av Cambridge - et annet viktig medlem av venstreorienterte klubben

Venstrehåndsklubben har fått medlemmer på alle de rette stedene. I tillegg til å bebo Whitehouse og 10 Downing Street, skriver også med venstre, noe som betyr at Buckingham Palace en dag vil bli en venstreorientert høyborg.

tess daly phoebe elizabeth kay

13. Phil Mickelson

Phil Mickelson fra USA brukte sine berømte venstrehendte køller under siste runde av 2014 PGA Championship på Valhalla Golf Club i Louisville, Kentucky

Phil Mickelson fra USA bruker sine berømte venstrehendte køller (Bilde: Reuters)

Den amerikanske golfstorheten har faktisk kallenavnet 'Lefty' og hans venstresidige fingerferdighet har hjulpet ham til å vinne 5 store turneringer. Hans landsmann Bubba Watson viste fordelene ved å spille med venstresiden din da han gjorde et skudd umulig for høyrehendte å vinne Masters-mesterskapet i 2012.

14. Alastair Cook

Englands slagspiller Alastair Cook tar noen løp i løpet av dag fire av den tredje Investec-testkampen mellom England og India på Ageas Bowl

Englands slagspiller Alastair Cook er den siste i en lang rekke engelske venstrehendte åpningsslagere (Bilde: Getty Images)

Den engelske cricketkapteinen passerte venstrehender nylig etter at Andrew Strauss trakk seg og venstrehendt medspiller tok styret. Venstrehendte er et vanlig syn på toppen av England-ordenen, med tidligere storheter som David Gower som er erstattet med nye ansikter som Strauss, Cook og Michael Carberry som har spilt 6 tester for England.

15. Ned Flanders

Ned Flanders er også en Lefterino i 'The Simpsons' og åpner en butikk dedikert til venstrehendte varer

Neighbourino Ned Flanders blir også fremstilt som en venstremann i TV-programmet The Simpsons. Han åpner til og med en butikk for å feire alle venstrehendte ting. Hvor dedikert.

meningsmåling laster

Er du venstre- eller høyrehendt?

0+ STEMMER SÅ LANGT

VenstreIkke santAmbidekstrøsdatatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: