Momsreduksjon forklart - alt som blir billigere fra onsdag inkludert mat

Avgift

Horoskopet Ditt For I Morgen

Regjeringen kommer til å redusere momsen på mat, drikke og til og med opphold denne uken for å hjelpe kickstarten i økonomien og gi bedrifter som sliter et løft.



Små og lokale puber, restauranter og attraksjoner vil kreve mindre skatt fra onsdag, og merverdiavgiften faller fra 20% til 5% i seks måneder.



Kuttet gjelder mat og alkoholfri drikke samt overnatting og adgang til attraksjoner over hele Storbritannia, for eksempel dyreparker og kinoer.



Kansler Sunak sa at trekket er å 'få sektorene i bevegelse og beskytte jobber', men hvor mye vil det egentlig spare deg for og hvilke varer vil falle i pris?

Merverdiavgift, eller merverdiavgift, er skatten du må betale når du kjøper varer eller tjenester. Det er vanligvis 20%, selv om en redusert rate på 5% gjelder noen ting som barneseter og energien i hjemmet.

Mva gjelder ikke matvarer, aviser og blader i supermarkedet. Hvor den gjelder, vil avgiften være inkludert på prislappen.



Kansleren sa at skattelettelsen vil gjelde for spise eller varm mat fra restauranter, kafeer og puber, overnatting på hoteller, B & B, campingplasser og campingvogner, samt kinoer, fornøyelsesparker og dyreparker.

Hva betyr en seks måneders moms?

Moms på restauranter, hoteller og kinoer vil bli redusert for å få folk til å bruke igjen - og spare 2,4 millioner jobber (Bilde: Getty)



I 2008, etter finanskrasket, innførte regjeringen en 12-måneders midlertidig reduksjon i momssatsen til 15%.

jeg er en kjendis line up 2019

Kansleren planlegger nå en lignende kutt fra 15. juli til 12. januar - noe som betyr at briter vil få seks måneders reduksjon i avgiften.

Målet med kuttet er å øke forbrukernes utgifter med detaljister som forventes å gi reduksjonen videre til kundene.

Denne gangen vil det gjelde for gjestfrihets- og reiselivssektoren - noe som betyr at hoteller, dag ute og mat og alkoholfri drikke blir billigere.

fifa 21 neste generasjon

Sunaks seks måneders kutt for gjestfrihet og turisme kommer til å koste regjeringen 4,1 milliarder pund, men tanken er at den vil støtte virksomheter fra å kollapse, og dermed spare økonomien og regjeringen for penger på lang sikt.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Hvor mye vil det spare meg?

Hoteller, B & B, campingplasser og til og med campingvogner vil bli inkludert i prisavslaget (Bilde: )

Daniel Lyons, leder for skattepolitikken hos regnskapsførere Deloitte, sa: 'Renteendringen kan bety en rekke besparelser for forbrukerne. For et pubmåltid som koster 45 pund uten alkohol, kan et par forvente å spare 5,62 pund, mens en overnatting på et hotell i et familierom på 54,50 pund vil gi en besparelse på 6,81 pund.

'En familiebillett til en fornøyelsespark eller dyrehage som koster £ 144 kan gi en besparelse på nesten £ 18.'

Men disse besparelsene vil bare gjelde hvis kjøpmenn er enige om å passere kuttet.

Tradisjonelt har det ikke vært noe på plass for å tvinge en virksomhet til å kutte prisene i tråd med eventuelle momsreduksjoner, og noen selskaper kan bli fristet til å betale forskjellen selv.

Full liste over virksomheter der moms vil bli redusert

Måltider vil være inkludert - men alkohol vil ikke (Bilde: Getty Images/iStockphoto)

Momsen vil bli redusert for gjestfrihets- og reiselivsnæringen for å hjelpe dem med å hoppe tilbake fra koronaviruskrisen.

Finansdepartementet sa at momsreduksjonen forventes å spare husholdninger rundt £ 160 i året i gjennomsnitt.

Det gjelder på måltider ute, dager ute og til og med teaterforestillinger. Alkohol er ekskludert fra momsreduksjonen, men det vil gjelde mat og alkoholfrie drikkevarer fra restauranter, puber, barer, kafeer, inkludert takeaway.

  • Restauranter, kafeer og puber
  • Hoteller, vertshus, pensjonater og lignende virksomheter
  • Ferie- og campingvognparker og andre ferieboliger tar gebyrer for teltplasser eller campingfasiliteter
  • Viser
  • Teatre
  • Sirkus
  • Messer
  • Fornøyelsesparker
  • Konserter
  • Museer
  • Dyrehager
  • Kinoer
  • Utstillinger
  • Lignende kulturarrangementer og -fasiliteter

Se Også: