Utdødd fugl 'tilbake fra de døde' etter å ha utviklet seg på nytt TUSENVIS av år senere

Vitenskap

Horoskopet Ditt For I Morgen

Forskere har oppdaget en fugl uten fly som ble utryddet da hjemøya ble oversvømmet av havet 'kom tilbake til livet' da en lignende art utviklet seg på samme sted.



Forskere fra University of Portsmouth og Natural History Museum fant at en jernbaneart med suksess koloniserte en isolert atoll kalt Aldabra i Det indiske hav ved to anledninger atskilt med titusenvis av år.



Og ved begge anledninger utviklet den hvitstrupe skinnen - urbefolkning på Madagaskar - seg helt uavhengig til å bli flyløs.



Den siste overlevende kolonien av de flyløse skinnene finnes fortsatt på øya.

En talsmann fra University of Portsmouth sa: 'Dette er første gang iterativ evolusjon - den gjentatte utviklingen av lignende eller parallelle strukturer fra samme stamfar, men til forskjellige tider - har blitt sett i skinner og en av de mest betydningsfulle i fugleregistreringer.'

(Bilde: Google Maps)



Han forklarte at jernbaneartene er vedvarende kolonisatorer som vil migrere fra Madagaskar under hyppige befolkningseksplosjoner.

En gruppe koloniserte Aldabra-atollen og på grunn av mangelen på rovdyr, som dodoen på Mauritius, utviklet de seg på en måte at de mistet evnen til å fly.



Han forklarte: 'Aldabra forsvant da den ble fullstendig dekket av havet under en stor oversvømmelseshendelse for rundt 136 000 år siden, og utslettet all fauna og flora inkludert den flyfrie skinnen.

«Forskerne studerte fossile bevis fra 100 000 år siden da havnivået falt under den påfølgende istiden og atollen ble rekolonisert av flyløse skinner.

(Bilde: PA)

Pavebesøk til Irland 2018 reiserute

'Forskerne sammenlignet beinene til en fossilisert skinne fra før oversvømmelsen med bein fra en skinne etter oversvømmelsen.

'De fant ut at vingebenet viste en avansert tilstand av flyløshet og ankelbeinene viste tydelige egenskaper at det utviklet seg mot flygeløshet.

'Dette betyr at en art fra Madagaskar ga opphav til to forskjellige arter av flyløse skinner på Aldabra i løpet av noen tusen år.'

Dr. Julian Hume, fuglepaleontolog ved Natural History Museum, sa: 'Disse unike fossilene gir ugjendrivelige bevis på at et medlem av jernbanefamilien koloniserte atollen, mest sannsynlig fra Madagaskar, og ble flygende uavhengig ved hver anledning.

(Bilde: David Stanley/Flickr)

'Fossilt bevis som presenteres her er unikt for skinner, og illustrerer evnen til disse fuglene til å lykkes med å kolonisere isolerte øyer og utvikle flygeløshet ved flere anledninger.'

Medforfatter av studien publisert i Zoological Journal of the Linnean Society, professor David Martill - fra School of Earth and Environmental Sciences ved University of Portsmouth, sa: 'Vi kjenner ikke til andre eksempler på skinner eller fugler i generelt, som demonstrerer dette fenomenet så tydelig.

'Bare på Aldabra, som har den eldste paleontologiske registreringen av noen oseanisk øy i regionen i Det indiske hav, er fossile bevis tilgjengelig som viser effekten av endrede havnivåer på utryddelse og rekolonisering.

'Forholdene var slike på Aldabra, den viktigste var fraværet av landlevende rovdyr og konkurrerende pattedyr, at en skinne var i stand til å utvikle flyløshet uavhengig ved hver anledning.'

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: