Jobb mot Storbritannia kutter blodbad som BA, Topshop, John Lewis og flere tusenvis av ansatte

Jobbtap

Horoskopet Ditt For I Morgen

Jobbtapene så langt vil bare være 'toppen av isfjellet' med mindre det blir iverksatt dramatiske tiltak(Bilde: LightRocket via Getty Images)



Mer enn 24 000 detaljhandeljobber har allerede gått tapt på grunn av koronaviruspandemien - med hundretusenvis flere som kommer til å følge i de kommende månedene, har innsidere advart.



Advarselen kommer når Rishi Sunak forbereder å avdekke årets første budsjett, med seniorpersoner som krever avgjørende støtte til de som er utsatt for redudnancy.



Nye tall fra Center for Retail Research (CRR) viser at 24 348 roller allerede har blitt fordelt på insolvente butikker og virksomheter i Storbritannia i år, med eksperter som advarer om at dette bare er 'toppen av isfjellet'.

Disse inkluderer store merker som Laura Ashley, Debenhams, Monsoon Accessorize, Cath Kidston, Quiz og Victoria's Secret som alle har gått inn i administrasjon siden starten av lockdown.

Kutthastigheten øker etter hvert som regjeringens fristordning, som har blitt brukt av 1,1 millioner arbeidsgivere for å beskytte 9,3 millioner arbeidere, nærmer seg slutten (Bilde: Getty Images)



Harrods, Café Rouge, Bella Italia og Topshop-eier Arcadia har også brukt øksen og etterlot mer enn 14 000 ansatte uten jobb.

Noen av de største har vært på Heathrow lufthavn, hvor 25 000 ansatte er kuttet, mens British Airways kutter 12 000 stillinger.



Totalt 2.8 millioner flere mennesker krever nå jobbsøkers godtgjørelse eller universell kreditt mens de søker etter en jobb, ifølge offisielle data.

Joshua Bamfield, direktør ved CRR advarte om at situasjonen kan forverres.

'Med nedtrapning av nedre periode fra neste måned og planlagt slutt på leieavtaleinndrivelsesmoratoriet i september, kan andre halvår være katastrofalt for hovedgater,' sa han.

Kontoret for budsjettansvar, regjeringens vakthund, spådde i april at rundt 3,4 millioner mennesker, eller en av ti av befolkningen i yrkesaktiv alder, ville være arbeidsledige innen utgangen av juni. (Bilde: REUTERS)

'Regjeringen bør redusere merverdiavgiften til 15% og innføre gratis parkering på parkeringsplasser som eies av kommunen de neste seks månedene for å fungere som en stimulans i hovedgaten, i tillegg til at alle offentlige toaletter må åpnes igjen.'

Arbeidsordføreren for Labour sa at onsdagens minibudsjett må fokusere på 'jobber, jobber jobber'.

- Disse tapene på jobben er ødeleggende for de involverte og for økonomien. Vi frykter at de bare er toppen av isfjellet. Gjestfrihet og hovedgater har blitt rammet av denne krisen, med mange bedrifter som sliter med å overleve. Vi trenger et back-to-work-budsjett med et laserlignende fokus på jobber, jobber, jobber. '

Les mer

Furlough forklart
1. juli Furlough endringer Furlough -regler forklart Furlough og oppsigelser Hvordan beregne deltidsbetaling

Arbeiderpartiet krever en gjestfrihet på 1,7 milliarder pund og et 'fightback -fond' i high street. for å beskytte jobber blant frykt, vil et blodbad av roller bli kuttet når nye endringer i skuddet starter neste måned.

Selskaper har allerede brukt ordningen til å betale 25,5 milliarder pund av sine ansatte & apos; lønn - men den trekkes gradvis tilbake fra august.

Kontoret for budsjettansvar, regjeringens vakthund, spådde i april at rundt 3,4 millioner mennesker, eller en av ti av befolkningen i yrkesaktiv alder, ville være arbeidsledige innen utgangen av juni.

Tenk tanken Resolution Foundation sier at de som er utsatt, bør få kjøpt kuponger for å forhindre økning i fattigdom og for å hjelpe til med å tilføre penger til virksomheter.

Den ønsker at utdelingen på 30 milliarder pund fra forbundskansler Rishi Sunak skal løfte slitsende hovedgater.

I henhold til ordningen bør hver familie få kjøpt kuponger til en verdi av £ 500 per voksen og £ 250 per barn (Bilde: LightRocket via Getty Images)

I henhold til ordningen bør hver familie få kjøpt kuponger til en verdi av £ 500 per voksen og £ 250 per barn.

yeovil town jenteband

Kupongene vil være gyldige på områder som ansikt til ansikt detaljhandel, gjestfrihet og turisme, over et år.

Stiftelsen sier at giveawayen vil øke etterspørselen og hjelpe bedrifter og arbeidere.

Det ville være en del av et foreslått støtteprogram på 17 milliarder pund som vil inkludere £ 5 milliarder investeringer i sosial omsorg, sikre sysselsetting for 180 000 omsorgsarbeidere og sørge for at omsorgspersonell får betalt minst den virkelige levekostnaden.

Resolusjonens James Smith sa: 'En kupong for bare disse sektorene ville støtte virksomhetene som trenger mest hjelp.'

Se Også: