Tynne mennesker er slanke på grunn av GENER og ikke fordi de er 'moralsk overlegne', finner studien

Vitenskap

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hvis du er naturlig slank, bør du takke deg gener .



En ny studie har avslørt at tynne mennesker er slanke som et resultat av genetiske fordeler, og ikke fordi de er 'moralsk overlegne'.



Mens tynne mennesker ofte tror de er slanke fordi de er mer disiplinerte når det kommer til porsjonskontroll, mener forskere fra Universitetet i Cambridge tyder på at dette ikke er tilfelle.



madeleine mccann kadaverhunder

Professor Sadaf Farooqi, som jobbet med studien, sa: «Denne forskningen viser for første gang at sunne tynne mennesker generelt er tynne fordi de har en lavere byrde av gener som øker en persons sjanser for å være overvektige og ikke fordi de er moralsk overlegne. , som noen liker å foreslå.

«Det er lett å skynde seg å dømme og kritisere folk for vekten deres, men vitenskapen viser at ting er langt mer komplekse.

'Vi har langt mindre kontroll over vekten vår enn vi kanskje ønsker å tro.'



DNA (Bilde: Getty)

DNA fra 1 622 tynne frivillige fra kohorten, kalt Study Into Lean and Thin Subjects (STILTS), ble sammenlignet med 1 985 personer med alvorlig overvekt og ytterligere 10 433 kontroller med normal vekt.



asda xmas åpningstider 2018

Forskere erkjente at faktorer som enkel tilgang til mat med høyt kaloriinnhold og stillesittende livsstil kan påvirke en persons vekt, men sa at det er betydelig individuell variasjon i en befolkning som deler samme miljø.

'Vi vet allerede at folk kan være tynne av forskjellige grunner,' sa prof. Farooqi. «Noen mennesker er bare ikke så interessert i mat, mens andre kan spise det de liker, men aldri legge på seg.

Beklager tynne folk - dere er ikke moralsk overlegne (Bilde: Bildekilde)

mary berry skinke oppskrift

'Hvis vi kan finne genene som hindrer dem i å legge på seg, kan vi kanskje målrette mot disse genene for å finne nye vekttapstrategier og hjelpe folk som ikke har denne fordelen.'

Tre av fire personer (74 %) i STILTS-kohorten hadde en familiehistorie med å være tynne og sunne, og teamet fant noen genetiske endringer som var betydelig mer vanlige hos tynne mennesker.

De sier at dette kan tillate dem å finne nye gener og biologiske mekanismer som hjelper folk til å holde seg tynne.

Siste helsenyheter

Dr Ines Barroso fra Wellcome Sanger Institute, som samarbeidet om studien, sa: 'Som forventet fant vi at overvektige mennesker hadde en høyere genetisk risikoscore enn normalvektige, noe som bidrar til deres risiko for overvekt.

'De genetiske terningene er lastet mot dem.'

Funnene er publisert i tidsskriftet PLOS Genetics.

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: