Toto Wolff avsier ærlig dom over George Russell hos Mercedes etter stor F1 først

Formel 1

Horoskopet Ditt For I Morgen

Dette er Wolff har taksert George Russells prestasjon etter sine første 13 løp som permanent Mercedes sjåfør.



Briten fikk sjansen til å bli med i Silver Arrows etter tre år med Williams . Til tross for at han kjørte en bil som ikke var i stand til å konkurrere regelmessig om poeng, leverte han jevnlig noen imponerende prestasjoner – et høydepunkt var hans kvalifiseringsrunde i Belgia i fjor, hvor han ble nummer to etter at løpet ble avbrutt på grunn av kraftig regn.



Han hadde også en sjanse til å kjøre en Mercedes i 2020, og ville sannsynligvis ha vunnet i Sakhir mens han stod for Lewis Hamilton hadde han ikke fått en punktering etter en pitstop-tabbe. Siden han tok jobben permanent sammen med den syv ganger verdensmesteren, har Russell utmerket seg.



Til tross for at Mercedes ikke er i stand til å kjempe om seire denne sesongen på grunn av deres dårlige bil, har Russell vært i stand til konsekvent å score store poeng. Annet enn ved Britisk Grand Prix , hvor han ble tatt ut i en stor krasj ved første sving , har han endt blant de fem beste i hvert eneste løp i 2022.

Og et av de høyeste poengene kom på det siste løpet før sommerpausen inn Ungarn . Under kvalifiseringen levde han opp til Mr Saturday-kallenavnet sitt ved å oppgradere Ferrariene for å sikre seg polposisjon for første gang i sin Formel 1 karriere.

Da han snakket etter den prestasjonen, ble Wolff lyrisk om sin nye stjerne. 'George er en mester i støpeskjeen, og han var en mester i alle juniorkategoriene – i F3, F2, som en rookie,' sa han. «Vi ville aldri ha satt ham i en Mercedes hvis vi ikke trodde han kunne bli en fremtidig verdensmester.



 Wolff er fornøyd med Russell's impact and predicts big things for his future
Wolff er fornøyd med Russells innflytelse og spår store ting for fremtiden hans ( Bilde: POOL/AFP via Getty Images)

'Det er Georges første stang, så det vil alltid være noe spesielt for ham og oss, fordi det er et øyeblikk å huske. Men George hadde disse utrolige prestasjonene i juniorserien, og han hadde den i Spa i fjor i regnet. Det er bare nok en milepæl av de mange han kommer til å oppnå.'

Mens hans egne prestasjoner har vært imponerende, Norfolk-raceren har også fått ros for å ha bidratt til å presse Hamilton til et nytt nivå i år . 'Russell har overgått forventningene mine,' skrev 1997-mesteren Jacques Villeneuve i sin F1-spalte etter løpet i Budapest.



'Jeg visste at han var rask, men han er over Lewis Hamilton og har gitt Mercedes sin første pol for året. Men vi ser nå Hamilton reagerer, og jeg tror Mercedes kan bli nummer to i konstruktørenes plassering. Vi får se.'

Se Også: