Tinder-brukere oppfordres til å se opp for ny svindel – her er hvordan du oppdager det

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det er den beste datingappen for mange mennesker rundt om i verden, men hvis du bruker Tinder , kan en ny rapport ringe alarmklokkene for deg.



Eksperter fra Financial Services and Markets Authority (FSMA) har advart om at svindlere utgir seg for «som sjarmerende kvinner» på Tinder i håp om å lokke ofre til investeringer. svindel .



FSMA forklarte: Datingsider og apper som Tinder er arenaer som bidrar til emosjonelle svindelforsøk.



Disse sidene og appene har i det siste også blitt brukt til å lete etter potensielle byttedyr for investeringssvindel. Ofrene er for det meste menn. Mens de leter etter en date, kommer de i kontakt med kvinner av angivelig asiatisk avstamning.

Svindelen utspiller seg i fire trinn, ifølge FSMA.

For det første oppretter svindleren en falsk profil av en 'sjarmerende kvinne', før han slipper en 'Super Like' på offerets profil.



Tinder (Bilde: Getty Images)

Så, når kontakten er tatt, vil svindleren starte en samtale med offeret, og forklare hvordan hun er økonomisk uavhengig og tjener penger 'enkelt'.



ufc 239 britisk tid

Hun forteller deg deretter at hun tjente pengene sine ved å investere og at hun kan hjelpe deg med å gjøre det samme, og sender deg en lenke til en falsk nettside hvor det ser ut til at du kan kjøpe kryptovalutaer.

Bekymringsfullt, hvis du legger inn kredittkortopplysningene dine, vil du faktisk putte penger direkte i svindlerlommen.

Hacker

Hacker (Bilde: Getty)

FSMA sa: Når du har betalt, vil du ikke ha noe håp om å få pengene tilbake. Så snart du begynner å lure på sannheten til tilbudet, vil chat-partneren din forsvinne og vil ikke svare på meldingene dine lenger.

Dessverre, som det sies, hvis det høres for godt ut til å være sant, er det sannsynligvis det.

Jake Moore, Cyber ​​Security-spesialist hos ESET, snakket med The NEWSAM: «Mange av oss er svært klar over hvordan en svindel fungerer når noen sender en phishing-e-post, og derfor kan svarfrekvensen være ekstremt lav på grunn av bevisstheten.

Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå
Dating-apper

'Men når svindleren bruker en app vi er kjent med, sammen med et mulig lokkemiddel som en superlike, faller mye av standard bevissthetsråd til veikanten.

«Det er viktig å forske på alle du kommer i kontakt med på internett før du starter en samtale for å legge til validering. Mange svindlere bruker velkjente apper i disse dager og gjemmer seg på vanlig side.

'Du må aldri skille deg av med penger til noen du ikke har møtt og prøve å være upartisk når de bruker terminologien og komplimentene du håper å forvente.'

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: