Thomas Cook fornyer populære reisekort uten overføringsgebyrer, 20% rabatt på forsikring og gratis wi -fi - men er det bra? Vi undersøker

Reisepenger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Lyk ble lansert online i november 2017 og representerer en fornyelse av Thomas Cooks forhåndsbetalte reisepengekort



Reisebyrå i High Street Thomas Cook har rullet ut sitt nye Lyk -pengekort i butikker og online - som skal erstatte Cash Passport, med flere & apos; fordeler & apos; for kunden.



Dette er det forhåndsbetalte feriekortet som ble lansert online i november i fjor, men det er nå tilgjengelig i filialer, hvor kundene kan bruke, aktivere og fylle opp kortene sine på stedet.



Det er et alternativ til å bære lommer fulle av kontanter (og kort) i utlandet som kan gi trygghet - og det lover ingen overføringsgebyrer mellom valutaer. I tillegg får du gratis wi-fi hver gang du fyller på.

I en oppgradering til Cash Passport har det også blitt innført nye betalingsalternativer, inkludert Apply Pay og Touch ID. Dette vil tillate kunder å betale med fingeravtrykk uansett hvor de ser Apple Pay -logoen.

Hva er Lyk -kortet?

Det er forhåndsbetalt, noe som betyr at du kan unngå oppblåste kurser som ofte tilbys av valutakontor på flyplasser (Bilde: Getty)



Lyk er egentlig oppgraderingen til Thomas Cooks Cash Passport som blir avviklet.

Det lar kundene reise uten kontanter i hånden og fungerer som et forhåndsbetalt Mastercard (med chip og pin og kontaktløs) som kan brukes til å foreta betalinger i utlandet.



Kortet kan forhåndslastes med ti store valutaer, og du kan overføre mellom dem gratis.

På samme måte, hvis du prøver å foreta en betaling i utlandet, men den lokale valutaen du bruker ikke er på kortet (eller det er utilstrekkelige midler), vil den automatisk bruke en alternativ tilgjengelig valuta i stedet uten straffegebyrer.

Kortet har ingen belastningsavgift - men du må betale 2% av transaksjonen for å overføre pengene tilbake til pund.

Du kan også administrere all kreditten din på appen - inkludert å flytte penger mellom valutaer og fylle dem opp.

Selve kortet er gratis å bruke til betalinger i utlandet, men minibankgebyrer vil gjelde som følger:

Siden det er et forhåndsbetalt kort, gir Lyk deg muligheten til å låse en rate når du fyller på - noe som betyr at du ikke kommer til å falle feil av markedssvingninger eller høyere avgifter under turen.

Kunder som registrerer seg vil også få 20% rabatt på Thomas Cooks reiseforsikring og tre måneders Boingo wi-fi-tilgang hver gang du fyller opp £ 50.

Imidlertid blir ikke offer for den lille skriften.

Selv om det ikke er noen transaksjonsgebyrer i utlandet, vil en valutagebyr gjelde basert på den valgte dagskursen.

Hvis du faller under null mens du foretar en transaksjon, vil du også bli endret til £ 10 som standard.

Og, akkurat som Cash Passport, vil et gebyr på £ 2 i måneden gjelde etter 15 måneders inaktivitet hvis det er en balanse på kortet.

Anth Mooney, fra Thomas Cook Money, sa: 'Ferierende overlater ofte feriepenger til siste minutt, så vi er ivrige etter å hjelpe dem med å finne de beste tilbudene raskt og enkelt.

'Å lansere Lyk -kortet i våre store gatebutikker vil gi ferierende større frihet når de bruker penger og tar ut penger i utlandet, og hjelper dem med å administrere budsjettet på farten.'

Jeg har et kontant pass - hva skjer med kortet mitt?

Reisebyrå

Thomas Cook sier at det vil fortsette å støtte sine Cash Passport -kunder, men Lyk kan tilby bedre belønninger (Bilde: Getty)

kalorier i en stor mac

Thomas Cooks flaggskip Cash Passport er erstattet av Lyk, men det står at alle på det eldre kortet (Cash Passport) fortsatt vil bli støttet.

Hvis du imidlertid vil bytte, kan du gjøre det gratis ved å ringe kundeservicelinjen på: 0800 023 2943.

Er det verdt å bli med?

Lyk kan være en bedre verdi for hyppige reisende - mens de som reiser en gang kan være i stand til å unngå uttaksgebyrer andre steder (Bilde: Getty Images/PA)

Det nye forhåndsbetalte kortet fra Thomas Cook fungerer på samme måte som et debetkort, så det kan være veldig nyttig for ferierende som ikke vil beholde mange kontanter eller kort på ferie.

For å bruke det må du forhåndslaste kortet med pengepengene dine og deretter bruke det i minibanker og i butikker - appen betyr også at du kan spore utgiftene dine, noe som er nyttig når det gjelder kontaktløshet.

'I motsetning til de eldre Cash Passport -kortene, vil Lyk -reisepengekortet tillate kundene å betale med bare et snev av fingeravtrykk via Apple Pay, noe som kan spare dem tid ved kassen, forklarer Rachel Springall på Moneyfacts .

'Kunder kan også ha et sinn når de laster inn penger på Lyk -kortet fordi de låser seg til en valutakurs, som ofte kan fange folk utenlands eller på flyplassen.

'En ting å passe på med forhåndsbetalte kort er kostnaden for å ta ut kontanter, og Lyk -kortet er ikke annerledes, det koster 1,50 pund per uttak. Kunder bør også sørge for at de stenger kontoen for inaktivitet fordi det koster £ 2 per måned etter 15 måneder uten bruk. '

I følge Moneyfacts er det nest beste alternativet i markedet for forhåndsbetalte kort akkurat nå Caxtons forhåndsbetalte reisepengekort med kommer uten uttaksgebyrer.

Du kan laste ned gratisappen med Caxton -valutaen MasterCard og låse deg til en valutakurs for å bruke kortet over hele verden.

Andrew Hagger, ekspert på MoneyComms sier at det er hyppige reisende som vil kunne høste mest mulig ut av Lyk.

'Lyk -kortet er et godt allsidig produkt for den utenlandske reisende - spesielt for de som reiser mer enn en gang i året, ettersom du har mulighet til å legge igjen valuta på kortet og deretter bytte til en annen valuta hvis du reiser til en ny mål.

'Som et økende antall produkter i dette markedet er kortet knyttet til en app som gir deg en praktisk oversikt over saldoer og transaksjoner, pluss at du har muligheten til å fryse kortet ditt med et enkelt trykk hvis du tror det er mistet eller stjålet - et nyttig alternativ. '

Les mer

Supersparernes hemmeligheter
Jeg betalte bare 29 p for en hummermiddag Tenåring kutter mammas shoppingregning i HALV Hvordan lage ditt eget treningsstudio GRATIS Hvordan snu løs veksling til £ 600

Hagger legger til for en enda lavere valutakurs - det er billigere enn Mastercard og Visa (begge ofte brukt på forhåndsbetalte kort) - kan ferierende vurdere Revolut som bruker en veldig fin valutakurs.

film lanseres desember 2019

'De første £ 200 i uttak per måned i minibanker er gratis hos Revolut, og det belaster 2% på alt over det.

'Borte fra forhåndsbetalte kort, Metro Bank debetkort er helt gratis for kjøp og kontanttransaksjoner i Europa. '

Tilsvarende debetkort fra nye digitale bank Starling Bank belaster ikke noen kurspåslag eller gebyrer for kontanter eller kjøp.

Tandem & apos; s nytt kredittkort er også helt gratis å bruke i utlandet pluss at du får 0,5% cashback på alle kjøp.

For mer råd om reisepenger og hvordan du velger riktig kort, se vår feriepengeguide. For å sammenligne kort, gå til et sammenligningsnettsted som f.eks MoneySupermarket eller uSwitch .

Se Også: