39 tidligere postkontorarbeidere ble fjernet for tyveri og bedrageri ved lagmannsretten

Postkontor

Horoskopet Ditt For I Morgen

Dusinvis av tidligere underpostmasters som ble dømt for tyveri og bedrageri på grunn av Postens defekte regnskapssystem, har endelig fått navnene sine ryddet av lagmannsretten.



Tretti-ni ansatte vil kunne gå fritt etter at dommere ved Royal Courts of Justice opphevet tidligere dommer for bedrageri på grunn av at underpostmasterne ikke hadde en rettferdig rettssak.



Lord Justice Holroyde sa at postkontoret 'visste at det var alvorlige spørsmål om påliteligheten til Horizon' og hadde en 'klar plikt til å undersøke' systemets feil.



Men han la til at postkontoret 'konsekvent hevdet at Horizon var robust og pålitelig', og 'dampet effektivt over enhver underpostmester som ønsket å utfordre dens nøyaktighet.

Dagens utfall setter en stopper for mange års trengsel for de tidligere ansatte som sier at livet deres har blitt 'uopprettelig ødelagt' av skandalen som lot dem bli tiltalt for svindel.

Etter domene gikk noen tidligere postmestere i fengsel, ble unngått av lokalsamfunnene og slet med å sikre arbeid

Tidligere underpostmestere Janet Skinner (t.v.) og Tracy Felstead (Bilde: PA)



Mange av arbeiderne fortalte retten at de hadde ødelagt levebrød, hjem og ekteskap etter at de ble tiltalt av postkontoret - som visste at det Fujitsu -utviklede IT -systemet hadde feil og feil fra de tidligste dagene av driften.

Tidligere underpostmestere Janet Skinner og Tracy Felstead [bildet over] er blant dem som har blitt kastet i kaos.



Janet Skinner, 50, erkjente straffskyld for falsk regnskap og ble dømt til ni måneders fengsel i 2007.

Hun sa til nyhetsbyrået PA: hun håpet å endelig få navnet mitt ryddet.

jimll fikse det-merket
De ansatte ble dømt, med noen fengslet, etter at postkontoret installerte Horizon -datasystemet i filialer

Seema Misra [senter] var gravid med sitt andre barn da hun ble dømt for tyveri og sendt til fengsel i 2010 (Bilde: PA)

'Da alt begynte for meg i 2006, trodde jeg aldri at noen ville tro noe jeg sa.'

Seema Misra [øverst] var gravid med sitt andre barn da hun ble dømt for tyveri og sendt til fengsel i 2010. 'Fengsel var mitt verste mareritt,' sa hun.

Etter dommen fredag ​​twitret Mirta: 'vi vant'.

Vijay Parekh, 62, drev et postkontor i Willesden, nordvest i London og fikk 18 måneders fengsel etter å ha blitt anklaget for å ha stjålet 78 000 pund og innrømmet tyveri.

victoria laget i chelsea

Han har beskrevet de siste 12 årene som 'absolutt helvete'.

Parekh sa at han hadde flyttet til et postkontor for 14 år siden etter å ha jobbet i jernbaneindustrien.

'Tre år senere skjedde dette,' sa han etter kjennelsen.

«Jeg fikk 18 måneder og satt seks måneder i fengsel. Så hadde jeg en lapp.

'I fengsel er du i et rom med en annen person. Du gråter, du får ikke sove.

'Du ringer hjem og alle hjemme gråter.

'Etterpå kan du ikke jobbe på grunn av CRB -sjekken.'

Tidligere postkontorarbeider Vijay Parekh fra Willesden, med kona Gita (t.v.) og datter Bhavisha, utenfor Royal Courts of Justice fredag

(Bilde: PA)

Lord Justice Holroyde, som satt sammen med Justice Picken og fru Justice Farbey, sa: 'Post Office Limited' feil ved etterforskning og avsløring var så grove at det ble straffeforfølgelse av noen av & Horizon -sakene & apos; en fornærmelse mot rettens samvittighet. '

Imidlertid fikk tre av de tidligere underpostmestrene - Wendy Cousins, Stanley Fell og Neelam Hussain - sine anker avvist av retten.

Lord Justice Holroyde sa at lagmannsretten hadde konkludert med at 'påliteligheten til Horizon -data i de tre sakene ikke var avgjørende for påtalesaken, og at domene er trygge'.

Noen av de andre underpostmesterne har siden dødd, 'etter å ha gått til gravene' med domfellelser mot navnet sitt, mens 'noen tok sitt eget liv', ble lagmannsretten fortalt.

Alvorlige feil & apos; skjult & apos; fra retten

Postmestere og postmestresses har brukt år på å prøve å rydde navnene sine

Postmestere og postmestresses har brukt år på å prøve å rydde navnene sine (Bilde: PA)

Advokater som representerte de 42 tidligere underpostmestrene hadde hevdet at alvorlige mangler i Horizon -systemet ble 'skjult for domstolene, aktorene og forsvaret', for å beskytte postkontoret 'for enhver pris'.

Under høringen i mars sa Sam Stein QC - som representerer fem av de tidligere underpostmestrene - at postkontorets unnlatelse av å undersøke og avsløre alvorlige problemer med Horizon var 'den lengste og mest omfattende fornærmelsen mot rettssystemet i levende minne'.

hva betyr 409

Han sa at postkontoret 'har gjort seg til landets mest upålitelige merke' ved å prøve å 'beskytte' Horizon mot bekymringer om dets pålitelighet.

Han argumenterte også for at postkontorets mangel på avsløring i straffesaker perverterte den juridiske prosessen ', og mange tiltalte erkjente straffskyld' uten at eksulpatoriske fakta ble kjent eller utforsket '.

Stein sa til retten: 'Postens fall fra nåde kan ikke ignoreres.

'Det har gått fra verdsatt venn til devaluert skurk.

'De ansvarlige i postkontoret hadde plikten til å opprettholde ikke bare de høye standardene til de som er ansvarlige for enhver påtale, men også å opprettholde den høye troen og tilliten vi hadde til postkontoret.

'I stedet mislyktes postkontoret i sine enkleste oppgaver - å handle ærlig og pålitelig.'

Jo Hamilton, nedenfor, ble anklaget av postkontoret for å ha tatt 36 000 pund fra landsbybutikken hun drev i Hampshire.

Hun måtte gi opp butikken sin og syntes det var vanskelig å få seg ny jobb på grunn av straffeattesten.

trener for billy joe saunders

'Det har bare pågått så lenge. Det har vært en massiv del av livet mitt, sa hun.

De ansatte sa alltid at feilen var i datasystemet, som hadde blitt brukt til å administrere postkontorets økonomi siden 1999

De ansatte sa alltid at feilen var i datasystemet, som hadde blitt brukt til å administrere postkontorets økonomi siden 1999 (Bilde: PA)

Tim Moloney QC, som representerte flertallet av de tidligere underpostmesterne, sa at postkontorets unnlatelse av å undersøke påliteligheten til Horizon var 'skammelig og skyldig'.

Han la til: 'Disse feilene blir enda mer alvorlige ... av de tiltaltes manglende evne til å gjøre sine egne undersøkelser av årsakene til de tilsynelatende avvikene.'

Moloney sa til retten at det var 'et institusjonelt krav om å frikjenne Horizon og dømte underpostmestere ... for å beskytte Horizon og for å beskytte deres eget kommersielle rykte'.

The Criminal Cases Review Commission (CCRC) henviste sakene om 42 tidligere underpostmasters til lagmannsretten i fjor, etter en landemerke i en høyesterettssak mot postkontoret.

På det tidspunktet sa dommeren at det Fujitsu-utviklede Horizon-regnskapssystemet inneholdt 'feil, feil og mangler', og at det var en 'vesentlig risiko' -mangel i filialkontoer som var forårsaket av systemet.

oppdatering av manchester city transfer

I desember 2019 gikk Posten med på å betale nesten 58 millioner pund for å avgjøre en langvarig tvist med mer enn 500 underpostmestere og postmestresser.

Ytterligere seks domfellelser ble omgjort i fjor.

I en uttalelse etter kjennelsen sa Post Office -leder Tim Parker: 'Postkontoret beklager ekstremt mye for innvirkningen på postmestrenes liv og deres familier som ble forårsaket av historiske feil.

Postkontoret stoppet påtalemyndigheten like etter at det ble separert fra Royal Mail for ti år siden, og har i hele denne klageprosessen støttet omstøtelse av de aller fleste domfellelser.

Vi kontakter andre postmestere og postkontorarbeidere med straffedommer fra tidligere private postforfølgelser som kan bli berørt, for å hjelpe dem med å anke hvis de ønsker det. Postkontoret fortsetter å reformere driften og kulturen for å sikre at slike hendelser aldri kan skje igjen.

Hele dommen fra lagmannsretten som ble offentliggjort i dag er detaljert, derfor vil postkontoret vurdere dommen nøye for å forstå hvilke ytterligere tiltak som kan kreves.

Administrerende direktør, Nick Read, la til: Oppheving av historiske overbevisninger er en viktig milepæl for å ta for fullt og skikkelig opp i fortiden mens jeg jobber med å rette opp disse feilene så raskt som mulig, og det må være en kompensasjon som gjenspeiler det som har skjedd. '

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Se Også: