Theresa May vender mot brexit -opprørere som 'fremdeles ikke har 48 bokstaver for å avvise henne'

Politikk

Horoskopet Ditt For I Morgen

Fru May erklærte i dag overfor forretningssjefene at avtalen hennes er 'fullstendig avtalt'(Bilde: AFP/Getty Images)



14 14 14 betydning

Theresa May møtte sine Tory -kritikere i dag blant rapporter de fortsatt ikke hadde de 48 mistillitsbrevene som trengs for å velte henne.



Statsministeren fortsatte kampen mot sitt eget parti for å selge sin Brexit -plan på 585 sider - til tross for trusselen om en lederkonkurranse og et Commons -nederlag.



Esther McVey og Dominic Raab forlot begge kabinettet for å bekjempe avtalen - noe som kan la Storbritannia være låst i Brussel tollregler eller forlenge 'overgangsperioden' til 2022.

Rapporter i helgen hevdet at en & apos; Breakfast Club & apos; av statsrådene - inkludert Liam Fox, Andrea Leadsom og Penny Mordaunt - håpet å omforme avtalen sin i hemmelighet denne uken.

Men fru May erklærte i dag overfor forretningssjefene at avtalen hennes er 'fullstendig avtalt'.



Statsministeren legger opp til en fightback for å forsvare sin 585 sider lange Brexit-plan (Bilde: AFP/Getty Images)

I en trassig tale til CBIs forretningsgruppes årlige konferanse sa hun at Brexit -avtalen 'er bra for Storbritannia' og gir 'kontroll over våre grenser'.



I forkant av et toppmøte med 27 EU -ledere for å signere avtalen søndag, vil hun legge til: 'Vi har nå en intens forhandlingsuke foran oss.

'I løpet av den tiden forventer jeg at vi skal hamre ut de fulle og siste detaljene i rammeverket som vil ligge til grunn for vårt fremtidige forhold.

Brexiteer Steve Baker er blant dem som prøver å få ned statsministeren (Bilde: AFP/Getty Images)

'Jeg er overbevist om at vi kan inngå en avtale i rådet som jeg kan ta med tilbake til underhuset.

- Kjerneelementene i avtalen er allerede på plass.

'Uttaksavtalen er fullstendig avtalt, selvsagt med forbehold om at endelig avtale nås om fremtidige rammer.'

Hun la til at avtalen hennes vil stoppe EU -borgere med å 'hoppe i køen' for jobber 'foran ingeniører fra Sydney eller programvareutviklere fra Delhi.'

Nøkkelpunkter fra Storbritannias 611-siders Brexit-avtale med EU

Brexit -avtalen som Theresa May og EU ble enige om, dekker to områder: tilbaketrekningsavtalen, som dekker Storbritannias exit fra EU, og den politiske erklæringen om et fremtidig rammeverk, som beskriver forholdet til EU etter at Storbritannia forlater.

Viktige detaljer om Brexit -avtalen inkluderer:

1. Uttaksavtalen

  • Overgangsperioden kan forlenges til 2022 - etter neste valg
  • Varene blir sjekket mellom Nord -Irland og resten av Storbritannia
  • A & apos; backstop & apos; kunne utvide EUs tollregler i Storbritannia - og vi trenger Brussel & apos; tillatelse til å slutte
  • Europeiske domstoler vil fortsatt ha et stort grep om Storbritannia

2. Framtidens rammeverk

  • 'Omfattende ordninger som vil skape et frihandelsområde' - ikke akkurat den 'friksjonsløse handelen' som man håpet på
  • Mulig EU -tilgang til britisk fiskevann
  • Vi ville forbli bundet til europeiske domstoler
  • Vi respekterer menneskerettighetslover
  • Visum er nødvendig for langtidsturer til EU
  • Den har bygget inn uklarhet - sparket boksen nedover veien for videre forhandlinger

Les mer om avtalen her.

Rapporter i dag antydet at & apos; Breakfast Club & apos; møtet svimlet før det begynte.

Den allierte bistandssjefen Penny Mordaunt fortalte Guardian og Times at hun ikke deltok, mens handelssjef Liam Fox berømmet Theresa May 'store verdighet' og sa at hun 'fortjener vår støtte'.

I mellomtiden samler angivelig backbench Tories de 48 bokstavene som trengs for å tvinge en mistillitsvotum til statsministeren.

Tory -opprøreren Andrew Bridgen hevdet i dag at tallet ville være nådd på slutten av dagen.

Tory Anne Marie Morris sa at det ikke var 'tvil' om at terskelen skulle nås denne uken.

Men mange i Westminster var overrasket over at 48 -tallet ikke var nådd allerede - spesielt etter at brexiteer Jacob Rees -Mogg sendte sitt brev i en brann av omtale torsdag.

Jacob Rees-Mogg sendte sitt brev i en brann av omtale torsdag (Bilde: AFP/Getty Images)

Tory -parlamentsmedlem Graham Brady, som som komiteeleder fra 1922 er den eneste personen som vet hvor mange bokstaver det er, sa i går at noen parlamentsmedlemmer lyver om å legge inn et brev når de egentlig ikke har det.

Og en Brexiteer fortalte The Sun at noen parlamentsmedlemmer ble 'kalde føtter' etter å ha snakket med sine lokale partier i helgen.

Tory -opprøreren Simon Clarke oppfordret andre parlamentsmedlemmer til å handle nå og ba dem: 'Det er helt klart for meg at kapteinen driver skipet på steinene.'

(Bilde: Dominic Lipinski/PA Wire)

Opptil 25 parlamentsmedlemmer har offentlig erkjent å ha sendt anonyme mistillitsbrev. Selv privat fant Solen bare 42 parlamentsmedlemmer som sa at de hadde gjort det.

Det vil føre til at seks flere må skrive for å utløse en mistillitsavstemning.

Men en lederkonkurranse - hvis kandidater kan omfatte Boris Johnson, David Davis og Dominic Raab - vil bare skje hvis 158 Tory -parlamentsmedlemmer deretter stemmer mot statsministeren.

Boris Johnson forventes å delta i en hvilken som helst lederkonkurranse - men 158 Tory -parlamentsmedlemmer må støtte en først (Bilde: Empics Entertainment)

Hvis hun vinner støtte fra 158 eller flere parlamentsmedlemmer, vil hun bare fortsette - med opprørerne som ikke klarer å utfordre henne i et år til.

Tory SMP Therese Coffey sa at hvis det skulle skje mistillitsvotum, ville fru May 'vinne det overbevisende' - og gjøre hele sagaen til en 'unødvendig distraksjon'.

Theresa May står imidlertid fortsatt overfor den veldig reelle trusselen om et nederlag i parlamentet når en avstemning avholdes før jul.

CBI -president John Allan advarte i dag krigsførende parlamentsmedlemmer om å støtte avtalen eller stå overfor et kaotisk Brexit uten avtale.

'Den unngår vrakballen som ville være en avgang uten avtale,' erklærte han.

Og McLaren -sjef Mike Flewitt advarte i dag om at No Deal Brexit 29. mars 2019 er 'ikke et alternativ'.

Vil Theresa May vinne Brexit -avtalen?

Theresa May har en Brexit -avtale, men faren er truende for at den blir beseiret i Underhuset.

Til og med å komme forbi kabinettet hennes tvang Esther McVey og Dominic Raab til å trekke seg. Nå står hun overfor en hindring til - en avstemning i parlamentet 11. desember.

Parlamentsmedlemmer er gruppert i flere fraksjoner - deres stridende meninger forklares mer fullstendig her.

Men hvis 318 eller flere stemmer mot avtalen, vil de beseire avtalen.

Mot avtalen

TORY BREXITEERS: Det er opptil 80, ledet av Boris Johnson og Jacob Rees-Mogg, og truer med å stemme ned en avtale som holder Storbritannia fanget i 'vasalage' med Brussel. Ikke alle forventes å leve opp til sine trusler.

TORY HARD REMAINERS: Bare rundt et dusin, men mange - inkludert Justine Greening og Jo Johnson - vil stemme imot, i stedet ønsker en andre folkeavstemning.

DUP: Theresa Mays nordirske allierte - som hun ga 1,5 milliarder pund - er 10 -sterke. De sier at de vil stemme ned avtalen.

ARBEIDS LOYALISTER: Omtrent 150 parlamentsmedlemmer er konsekvent lojale mot Jeremy Corbyn på Brexit. De får beskjed om å stemme mot avtalen fordi den ikke oppfyller Labours seks tester.

ARBEIDSREMAINERE: Det er rundt 50 harde parlamentsmedlemmer i gjenværende Labour. De vil sannsynligvis motsette seg avtalen for å unngå å muliggjøre en Brexit.

ANDRE: SNP (35), Lib Dems (12), Plaid Cymru (4) og Greens (1) vil alle sannsynligvis stemme imot.

For avtalen

TORY LOYALISTER: Godt over 200 vil sannsynligvis stemme med Theresa May, for avtalen. Mange har betalt offentlige jobber - så måtte slutte hvis de motsetter henne.

& apos; NERVOUS LABOR & apos; : Noen Labour -parlamentsmedlemmer kan TILBAKE en avtale - i frykt for at Storbritannia ellers vil bli kastet ut i en enda verre No Deal. Det kan være 20 eller flere. Caroline Flint er blant dem.

Ukjent

ARBEIDSBREXITEERE: Det er bare et halvt dusin. Det ble generelt antatt at de hadde side med Theresa May, men Kate Hoey parlamentsmedlem brøt rekkene og sa at hun kunne stemme imot.

EUs hovedforhandler Michel Barnier avslørte at 2022 kan bli løst allerede denne uken for datoen for en valgfri forlengelse av & apos; overgangsperioden.

Og den østerrikske EU-ministeren Gernot Blumel kalte avtalen et 'rettferdig kompromiss' og la til: 'Oppbrudd er aldri lett, men det er alltid bedre når det skjer på vennlige vilkår.'

Men Labour -leder Jeremy Corbyn ble forventet å fortelle CBI at den 'ødelagte, verste av alle verdens avtaler' må avvises.

Han skulle si i ettermiddag: 'Labour har en alternativ plan for en fornuftig jobb-første avtale som kan vinne støtte i parlamentet og bidra til å bringe landet vårt sammen.

'Vi ønsker en ny omfattende og permanent tollunion, med britene å si i fremtidige handelsavtaler.'

Les mer

Brexit -nyheter og Brexit forklart
Hva siste Brexit -rad handler om Storbritannia krever & apos; realisme & apos; fra Brussel Storbritannia stiller 9 krav til handelsavtale Vi trenger 50 000 nye tollere

Se Også: