TalkTalk -kunder blir rammet av 30 pund i året til tross for løfter om en fast pris

Talktalk Telecom

Horoskopet Ditt For I Morgen

Kunder vil se prisene stige med 2,50 pund i måneden

De berørte vil se prisene stige med 2,50 pund i måneden(Bilde: PA)



Tusenvis av TalkTalk -kunder vil se regningene stige denne måneden etter hvert som en prisøkning på bredbånd trer i kraft.



Under de siste endringene vil husholdningene på TalkTalk's Fiber 35 og Fiber 65 -planene se at regningene stiger med opptil 30 pund i året - men bare hvis du ble med i nettverket før 1. mars i år.



De berørte vil se prisene stige med 2,50 pund i måneden eller 30 pund i året - der de fleste ser regningsøkningen tre i kraft torsdag 1. juli.

Imidlertid har de som ikke har råd til økningen et lite vindu igjen for å unnslippe økningen straffefri.

Det er fordi prisøkningen ikke er knyttet til inflasjon, noe som betyr at den ikke ble erklært i kontrakten din da du registrerte deg.



Stiger regningen din? Gi oss beskjed om tankene dine i kommentarene nedenfor

I noen tilfeller kan leverandøren imidlertid bryte kontrakten din

I noen tilfeller kan leverandøren imidlertid bryte kontrakten din (Bilde: PA)



For å gjøre dette må du varsle TalkTalk innen 30 dager etter at du mottok prisstigningsbrevet - det betyr denne uken senest for de fleste kunder, selv om noen allerede har gått glipp av fristen.

vår yorkshire gårdsfamilie

Hvis du har gått glipp av 30-dagers varsel, kan du kontakte leverandøren og spørre om alternativene dine. Mange selskaper slapper av reglene på grunn av pandemien, noe som betyr at hvis du ikke har råd til å betale, kan de gi deg et rimeligere tilbud i stedet.

På samme måte, hvis du er uten kontrakt, kan du bruke denne muligheten til å prute på en lavere avtale eller ta med skikken din andre steder hvis du finner en billigere avtale gjennom en annen leverandør.

I noen tilfeller kan leverandøren bryte kontrakten din.

TalkTalk blir for tiden undersøkt av Advertising Standard Authority (ASA) på grunn av bekymring for at de tilbød faste priser til kundene da de registrerte seg - som den siden har prøvd å øke.

ASA sa at annonser ikke skulle angi at prisene er fastsatt for en kontraktsperiode for kunder hvis virksomheten planlegger eller vedtar prisendringer innen denne perioden.

Ofcoms retningslinjer sier også at hvis et selskap bryter sitt løfte om ikke å heve prisene, må det gi kundene muligheten til å forlate kontraktene sine straffefrie.

TalkTalk sier at de 'faste' vilkårene gir mulighet for prisstigninger med rett til å forlate innen 30 dager.

TalkTalk sa: 'I løpet av dette ekstraordinære i fjor har vi sett bredbåndsbruken stige med 40%, og vi har måttet investere stort i nettverket vårt som et resultat.

'Dessverre har dette betydd at vi, sammen med andre Internett -leverandører [internettleverandører] som BT, Virgin og Sky, har måttet heve prisene våre.'

Se Også: