Supermarkedsgiganten Asda solgte til britiske milliardærbrødre i en enorm avtale på 6,8 milliarder pund

Asda

Horoskopet Ditt For I Morgen

Supermarkedsgiganten Asda er solgt i en avtale på 6,8 milliarder pund til to britiske milliardærer og private equity -firmaet TDR Capital.



Under det nye eierskapet vil selvfremstillede milliardærer Mohsin og Zuber Issa slutte seg til TDR for å kjøpe en majoritetsandel i Storbritannias tredje største supermarked.



Sjefer sa at salget vil omfatte en milliard pund injeksjon for Asda og et løfte om å levere mer 'konkurransedyktige priser' for drivstoffkunder.



Brødrene Mohsin, 49, og Zuber, 48, ble først tipset om å overta Asda for fjorten dager siden, to måneder etter at Walmart satte virksomheten tilbake på markedet.

Tycoonene, som også eier Euro Garages-kjeden, startet imperiet sitt fra et rekkehus i Blackburn for 19 år siden.

TDR eier i mellomtiden også eierandeler i fritidssenterkjeden David Lloyd.



Overtagelsen vil markere første gang supermarkedskjeden har vært under britisk eierskap siden 1999.

Issa -brødrene eier også Euro Garages Group, som har mer enn 5 200 bensinstasjoner over hele Storbritannia og Europa



Under avtalen sa Walmart at den vil fortsette å beholde en investering i Asda 631 butikker, men flertallet av kjeden vil bli drevet av det nye eierkonsortiet.

Asda vil fortsatt ha hovedkontor i Leeds, og virksomheten vil fortsatt bli ledet av administrerende direktør Roger Burnley, heter det i en uttalelse fredag.

Sjefer la til at kjeden vil 'fortsette å jobbe tett med leverandører for å tilby best verdiområder for kunder i kategoriene som betyr mest for dem.'

Den sa at avtalen vil inneholde et kontantøkning på 1 milliard pund for å 'styrke' Asda's markedsandel og 'sikre at den fortsatt er ledende innen drivstoffsektoren'.

Walmart, som kjøpte Asda i 1999 for 6,7 milliarder pund, sa at det vil beholde en minoritetsandel i supermarkedskjeden (Bilde: Getty)

Overtagelsen vil også øke kjedens nettverk av britiske leverandører, med mer kylling, meieri, hvete og poteter kjøpt fra britiske bønder.

Det sa at trekket vil bidra til å presse strategien for å levere konkurransedyktige priser til husholdninger over hele Storbritannia.

Judith McKenna, administrerende direktør i Walmart International sa: 'Vi er glade for å kunne kunngjøre denne avtalen i dag, som vi mener skaper den rette eierskapsstrukturen for Asda, som bygger på sin 71-årige arv, samtidig som vi bringer en ny entreprenørskap. ikke bare til Asda, men også til britisk detaljhandel.

Walmart som kjøpte Asda i 1999, beholder sitt sete i styret (Bilde: Getty)

- Jeg er glad for at Walmart vil beholde en betydelig økonomisk eierandel, et styresete og fortsette som en strategisk partner. Denne viktige kombinasjonen vil fortsette å beholde kunder og kolleger i Asdas hjerte, noe som er viktig for oss alle. '

david walliams babynavn

Roger Burnley, Asdas administrerende direktør, sa at trekket vil ha en positiv innvirkning på kolleger.

Imidlertid ble det ikke kommentert hvordan overtakelsen vil påvirke dem på butikkgulvet.

- I et detaljhandelsmiljø i stadig endring vil vårt nye eierskap øke vår motstandskraft ytterligere, samtidig som vi skaper betydelige flere muligheter for å drive vekst, sier han.

'For Asda-kolleger er en sterk og voksende virksomhet viktig for vår langsiktige fremtid. Jeg vil takke hver enkelt av våre mennesker for det utrolige arbeidet de gjør for våre lokalsamfunn, og sammen vil vårt fokus forbli på å bygge en bedre Asda til fordel for alle. '

Issa -brødrene, som startet EG fra en enkelt forgård i Stor -Manchester, sa at de var 'veldig stolte over å investere i Asda', og beskrev det som 'en ikonisk britisk virksomhet som vi har beundret i mange år'.

'Vi tror at vår erfaring med Euro Garages Group, inkludert vår ekspertise rundt bekvemmelighets- og merkevarepartnerskap og vårt vellykkede partnerskap med TDR Capital, kan bidra til å akselerere og gjennomføre den vekststrategien,' heter det i en uttalelse.

'Etter en vellykket periode som en del av Walmart ser vi frem til å hjelpe Asda med å bygge en differensiert virksomhet som vil fortsette å betjene kundene glimrende i lokalsamfunn i Storbritannia.'

Gary Lindsay i verdipapirforetaket TDR Capital sa: 'Vi er stolte over å kunne investere sammen med Mohsin og Zuber, som har bygd EG Group til en global dagligvareforhandler og nå vil bringe den erfaringen til Asda.'

Walmart har lenge ønsket å laste ned Asda (Bilde: AFP/Getty Images)

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Walmart, som kjøpte Leeds-baserte Asda i 1999, satte kjeden på markedet i juli, et år etter at Storbritannias konkurransevakthund blokkerte en fusjon med rivaliserende kjede Sainsbury.

En undersøkelse fra konkurransemarkedsmyndigheten (CMA), bestemte at overtakelsen ville ha resultert i 'økte priser, redusert kvalitet eller en dårligere handleopplevelse' for kundene.

Imidlertid anklaget Sainsburys administrerende direktør Mike Coupe regulatoren for å ha tatt penger ut av folks lommer.

'CMA tar effektivt 1 milliard pund ut av kunder & apos; lommer, sa han.

Se Også: