Sonic the Hedgehog 30-årsjubileum: Sega-hodet avslører hvorfor karakteren ikke vil senke farten

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Sonic the Hedgehog fyller 30 år denne uken, og til tross for de mange tiårene under beltet, viser verdens favoritt pinnsvin ingen tegn til å bremse.

Siden Sonic the Hedgehog ble utgitt på Sega Genesis i 1991 som et 16-biters plattformspill, har Sonic the Hedgehog forblitt en relevant og minneverdig karakter i spillverdenen og den definerende representanten for Sega.

Men for Takashi Iizuka, kreativ offiser for franchisen, som har tilbrakt mer enn halve livet med den blå uskarpheten, er Sonic mer enn en maskot.

Jeg tror det som har gjort størst inntrykk på meg er Sonics holdning, uansett situasjon, om å alltid være positiv og gå videre.



Takashi Iizuka, kreativ leder for Sonic the Hedgehog (Bilde: SEGA)



Det vil alltid være tøffe tider på jobben eller andre kamper i livet, men jeg blir alltid oppmuntret når jeg tenker på Sonic som smiler og møter noen av sine tøffe motstandere på strak arm, sier han.

Historie



Medlemmer av Segas japanske utviklingsteam fikk sjansen til å komme opp med kreative ideer for hvordan den maskoten ville se ut.

Etter hvert som utviklingen beveget seg mot et spill fokusert utelukkende på hastighet, ble karakterkandidatene begrenset til en håndfull design som potensielt kunne kjøre veldig fort, og angripe uten å miste momentumet.

Skisse av Green Hill Zone (Bilde: SonicScene.net)

Tidlige ideer inkluderte en beltedyr, kanin, hund og en eggformet mann med bart (høres kjent ut?).



lacey turner cctv-video

I utviklingen av konseptet tok Sonic-illustratøren og medskaperen Naoto Ohshima noen design med seg på en tur til New York City og søkte tilbakemelding ved å spørre tilfeldige forbipasserende i Central Park om deres meninger.

Pinnsvinet viste seg å være det mest populære i sin uformelle meningsmåling, etterfulgt av eggemannen og hundekarakteren.

Sonic the Hedgehog-spill å kjøpe nå

Du kan også handle offisielle Sonic the Hedgehog-varer her på Amazon.



Denne artikkelen inneholder tilknyttede lenker, vi kan motta provisjon på salg vi genererer fra den. Lære mer

Mens tidlige illustrasjoner av Sonic var enkle strektegninger, var den endelige designen rettet mot å være noe som enkelt kunne tegnes av barn og være kjent.

Pinnsvinets blå farge ble valgt for å matche Segas koboltblå logo, men i en 2009 intervju Ohshima avslørte at skoene var inspirert av støvlene på forsiden av Michael Jacksons Bad mens fargeleggingen var påvirket av julenissen.

For Sonics personlighet kom inspirasjonen fra Bill Clintons presidentkampanje etter at Sega-designere følte at hans 'få det gjort nå'-holdningen fanget amerikansk kultur perfekt.

Sonic the Hedgehog 3 introduserte Knuckles (Bilde: SEGA)

Utvikling

Mens Sonics utseende og personlighet ikke har endret seg mye i løpet av årene, har måten spillprodusentene har nærmet seg og behandlet karakteren hans endret seg.

Det har absolutt skjedd store endringer i den kreative prosessen fra den gang. Da vi laget Sonic 3, var det bare noen få personer i utvikling, og hele prosessen var veldig stoisk.

Den originale Sonic The Hedgehog ble utgitt juni 1991 (Bilde: SEGA)

Siden den gang har vi fått så mange flere medlemmer med i utviklingsteamet og stilen har endret seg til å inkludere flere idédugnad og teamsamarbeid gjennom hele utviklingen, sier han med et smil.

Men Iizuka sier til NEWSAM at han aldri en gang har trodd det var enkelt å kontinuerlig komme opp med nye og utfordrende ideer for hvert tillegg til franchisen.

Jeg tror det er opp til oss alle som lager spillet å levere frisk og spennende underholdning til fansen vår, så vi har hele tiden utfordret oss selv til å gjøre noe nytt, som noen ganger får mye hard kritikk fra folk.

Men jeg prøver alltid å bringe de to motstridende konseptene «trygt og kjent» og «nytt og innovativt» inn i innholdet for å gjøre noe interessant, sier han.

Sonic the Hedgehog 20-årsjubileum 8. juni 2011 i Paris. (Bilde: 2011 av Kristy Sparow)

Når det kom til å diskutere denne nye og innovative tilnærmingen, sier Iizuka at han har et åpent sinn om å utvide Sonic-universet.

I 2019 ga vi ut racingtittelen Team Sonic Racing, og personlig vil jeg gjerne se flere av denne typen spin-off-titler i fremtiden.

Så lenge tittelen har en sonisk karakter, trenger den ikke være bundet til noen spesifikk sjanger, så det er ikke slik at vi er begrenset til bare actionspill.

Arv

Det ser ut til at behovet vårt for hastighet ikke ser ut til å stoppe med det første, med mer enn 70 videospill som solgte 920 millioner eksemplarer i løpet av 30 år, 1,9 millioner tegneseriesalg (kombinert Archie- og IWD-salg), og en film som tjente inn mer enn 320 millioner dollar (226 millioner pund) på billettkontoret.

I følge investeringssiden Titlemax er Sonic-serien verdt 6,2 milliarder dollar (ca. 4,4 milliarder pund) i dag.

Sonic ble omgjort til en storfilm i 2020 (Bilde: Paramount Pictures)

nummer 818 åndelig betydning

Men for Iizuka er det fansen som har holdt Sonic løpende over skjermene våre de siste tre tiårene.

En av hovedårsakene til at vi har vært i stand til å fortsette å tilby Sonic-innhold så lenge, er støtten fra fansen, noe jeg er dypt takknemlig for.

Og på grunn av dette har vi et stort utvalg i alderen til fansen vår.

Fanfavoritten Sonic Mania ble realisert i 2017

Vi er på det punktet nå hvor jeg til og med har vært i stand til å jobbe med fans for å utvikle nye spill, noe vi gjorde for Sonic Mania.

Personlig sier Iizuka at franchisen har hatt en langt større effekt på ham enn han noen gang forventet da han begynte å jobbe for Sega for 28 år siden.

Den mest imponerende delen med å jobbe med Sonic har vært hvor mye av verden jeg har vært i stand til å oppleve og hvordan det har utvidet mitt syn på verden.

Før jeg begynte i Sega, hadde jeg aldri forlatt Japan, og jeg kunne ikke snakke engelsk.

Jeg kom til Amerika for første gang for å lage Sonic 3, og etter det kom jeg tilbake til Amerika for å leve mens jeg laget Sonic Adventure 2, i løpet av den tiden kunne jeg også besøke mange andre land og møte mange mennesker.

Selv om planen min var å vokse Sonic som karakter, kan det sies at Sonic faktisk utviklet min karakter og erfaring, ler han.

Men til tross for denne forbindelsen, hvis du trodde favorittkarakteren hans var det spinnende pinnsvinet, ville du tatt feil.

Selvfølgelig liker jeg Sonic veldig godt, men hvis jeg måtte velge en annen karakter ville det vært Shadow.

Siste spillanmeldelser

Shadow ble laget for tittelen I was Director on, Sonic Adventure 2.

Jeg ønsket at Shadow skulle være en mørk helt, i sterk kontrast til Sonic, så vi laget
sikker på å legge mye krefter i utseendet og holdningen hans, sier han.

En ting som ikke ville overraske Iizuka er om Sonic en dag feiret en 60-årsfeiring, eller til og med et hundreårsjubileum.

Jeg er ikke sikker på om jeg vil være i live i 30 år til, men jeg tror Sonic vil fortsette å vokse.

Kanskje til og med noen fans som leser denne artikkelen nå vil være en utvikler i fremtiden som lager nytt Sonic-innhold. Inntil da vil jeg gjøre mitt beste for å overvåke hans vekst og fremgang.

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: