Smarte målere slår 108 pund av energiregninger i året - men 1 av 3 er risikable

Uswitch

Horoskopet Ditt For I Morgen

En tredjedel av eiere av smarte måleinstrumenter har hatt problemer med enhetene sine, alt fra at de 'går dumme' til at de ikke fungerer helt, men antallet husholdninger som sparer penger på dem har hoppet, viser tall.



De siste funnene kommer som en av fem husstander sier at de har blitt tilbudt første generasjon SMETS1-meter siden mars, til tross for at regjeringen og Ofgem sa at de skulle installere andregenerasjons SMETS2-enheter etter denne datoen.



Omtrent 31% av husholdningene har hatt problemer som at skjermer ikke fungerer, enheter blir 'stumme' etter bytte, eller at måler slutter å fungere helt, fant meningsmåling for uSwitch.



En tredjedel av husholdningene med SMETS2 -meter - som skal forbli i smartmodus uavhengig av bytte og som ikke forventes å oppleve tekniske problemer - har også fått problemer siden de ble installert.

Mer enn halvparten av husholdningene mener leverandøren ikke helt forklarte fordelene med måleren før installasjon.

Imidlertid tror flere huseiere nå at det å eie en smart måler har bidratt til å redusere energiregningene.



Denne bevisstheten har ført til at 38% av målerbrukerne sier at de nå slår av lys når de ikke er i rommet, sammenlignet med 33% i fjor, og 22% vasker nå klær ved lavere temperatur, opp fra 18% i fjor.

Men totalt sett sier smarte måleeiere at endring av vaner har hjulpet dem med å spare en liten formue (Bilde: Getty Images/iStockphoto)



Smarte målereiere sier at endring av vaner har hjulpet dem i gjennomsnitt å spare rundt £ 108 i året.

Mer enn en femtedel av boligene rapporterer fortsatt at de føler seg presset av leverandøren til å ta en smart måler, selv om dette er ned fra 30% i fjor.

Omtrent 5% sa at leverandøren prøvde å installere en måler uten deres tillatelse, men dette er også ned fra 11% i fjor.

Rik Smith, energiekspert på uSwitch.com, sa: «Selv om det er flott å se smarte målere som forbedrer energivaner og hjelper forbrukerne med å spare på regningene sine, er det fortsatt altfor mange problemer med utrullingen som skader forbrukernes tillit til hele opplegget.

'Det er en reell mulighet til å bygge mer tillit til smarte målere nå, hvis husholdningene får riktig informasjon for å få mest mulig ut av den nye enheten, og de bare tilbys en andre generasjons måler som ikke burde bli dum hvis noen bytter leverandør.'

38% av målerbrukerne sier at de nå slår av lys når de ikke er i rommet, mot 33% i fjor (Bilde: Getty)

Robert Cheesewright, fra Smart Energy GB, sa: 'Tusenvis av andre generasjons smarte målere rulles ut hver dag-i løpet av de kommende dagene vil den to millioner andre generasjons måleren ha blitt installert.

'Etter hvert som flere og flere smarte målere installeres, spiller vi alle en rolle for å oppgradere og avkarbonisere vårt utdaterte energisystem.'

Konsernsjef i Energy UK, Lawrence Slade, sa: 'Kunder med smarte målere fortsetter å rapportere høy tilfredshet, og det er gledelig å se fra denne undersøkelsen at et økende antall mennesker rapporterer sin smarte måler hjelper dem med å redusere regningene og gjøre dem mer klar over energiforbruket.

'I tillegg er smarte målere avgjørende for at vi skal levere det fleksible energisystemet som vil hjelpe oss med å nå vårt netto-nullmål innen 2050.'

En talsmann for forretnings-, energi- og industriell strategi sa: 'Erstatning av tradisjonelle gass- og elektrisitetsmålere med smarte målere er en viktig nasjonal oppgradering av energiinfrastruktur som vil gjøre energisystemet vårt billigere og mer effektivt for forbrukerne.

'Alle som opplever problemer med skjermen i hjemmet, bør kontakte leverandøren, som plikter å bytte den gratis hvis den ikke fungerer som den skal.'

Se Også: