Skummelt robotbarn BLØDER og stønner av smerte for å hjelpe med å trene leger

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det litt skummelt utseende robotbarnet kalt HAL er designet for å hjelpe leger og sykepleiere med å praktisere behandling og diagnose for en rekke medisinske tilstander.



Han ble designet av Gaumard som en måte å utdanne medisinstudenter på en realistisk måte.



Fra lunger som kan brukes med respirator til pupiller som utvider seg når et lys skinner inn i dem, denne robotgutten er oppsiktsvekkende realistisk. Du kan til og med koble ham til ekte pasientmonitorer, som en EKG-maskin.



HAL kan til og med testes for blodsukkernivåer

HAL kan til og med testes for blodsukkernivåer (Bilde: Gaumard)

HAL lager også realistiske lyder. Fra å puste til det det offisielle nettstedet beskriver som 'tarmlyder', er denne robotungen designet for å oppføre seg akkurat som et ekte barn. Han kan til og med programmeres til å puste unormalt for å simulere for eksempel en kollapset lunge eller andre traumer.

Du kan til og med stikke fingeren til HAL og utføre en glukosetest på ham.



Kanskje mest alarmerende av alt er det faktum at HAL kan blø ved kutt. Spesielle områder av roboten er designet for å brukes med ekte kirurgiske verktøy som skalpeller (de kan erstattes for neste medisinstudent som trener med HAL).

Sykepleier lager vaksinasjon i skulderen til pasienten på en klinikk



chloe love island ex

Han kan til og med simulere en hemothorax, der blod samler seg i kroppen rundt lungene. Dette lar elevene se hvordan en ung pasient kan reagere på behandlingen, og lar lærerne deres simulere en rekke komplikasjoner.

Det eneste HAL ikke kan gjøre er å endre hudfargen for å simulere tilstander som gulsott. Imidlertid har han lys rundt munnen som vil indikere disse forholdene for studentutøvere.

Bortsett fra disse fysiske egenskapene reagerer HAL også følelsesmessig, omtrent det samme som et ekte barn ville gjort. Det vil være tårer, stønn og gråt når han har det vondt. Han kan til og med vise følelser som bekymring for å virkelig legge det følelsesmessige presset på elevene.

HAL kan programmeres til å simulere flere sykdommer

HAL kan programmeres til å simulere flere sykdommer (Bilde: Gaumard)

En programvarepakke kalt UNI vil tillate fullstendig tilpasning av hvordan HAL oppfører seg. Han kan settes til sløv, hvor han vil gjespe og se søvnig ut. Du kan til og med programmere ham med dine egne tilpassede ansiktsuttrykk.

Selskapet bak HAL, Gaumard, har også robotbaserte premature babyer, designet for å hjelpe med behandlingen og spesielle behov disse bittesmå pasientene har.

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: