Aleneforeldre tvunget til å betale millioner i barnebidrag til tross for at de mistet 408 millioner pund

Fordeler

Horoskopet Ditt For I Morgen

Aleneforeldre hvis barn får barnebidrag gjennom tjenesten 'Samle og betal' må betale 20 pund søknadsavgift, selv om betalingene aldri kommer

Aleneforeldre hvis barn får barnebidrag gjennom tjenesten 'Samle og betal' må betale et søknadsgebyr på 20 pund, selv om betalingene aldri kommer(Bilde: Getty)



Veldedige organisasjoner oppfordrer regjeringen til å slette barnebidrag for foreldre som skylder titusenvis av pund fra ikke-betalende partnere.



Disse administrasjonskostnadene blir tatt av Child Maintenance Service (CMS) fra begge partnere når de bruker ordningen - men det kan presse mange familier som sliter ut i fattigdom.



Det er fordi enslige forsørgere må betale et administrasjonsgebyr på 20 pund for å registrere seg - selv om pengene aldri kommer.

Samtalen kommer som tall som ble offentliggjort i dag, viser at enslige foreldre som bruker CMS, kollektivt skylder 408,3 millioner pund fra fraværende foreldre - penger den ikke har klart å samle inn.

zara laget i chelsea

Tallene viser også at 100 900 barn ikke mottar barnebidraget som de skylder dem gjennom ‘Samle og betal’ og 42 000 betaler ikke noe av barnebidraget de skylder under ‘Samle og betal’.



Barnebidrag er pengene en ikke-bosatt forelder bør betale for å forsørge barnets oppvekst, og i Storbritannia er det et lovkrav.

Er systemet rettferdig? Gi oss beskjed om tankene dine i kommentarene nedenfor



CMS - som drives av DWP - hjelper enslige forsørgere der en ordning om barnebidrag ikke kan oppfylles

CMS - som drives av DWP - hjelper enslige forsørgere der en ordning om barnebidrag ikke kan oppfylles (Bilde: Bland bilder)

I tilfeller der foreldrene ikke gjensidig kan bli enige om en betalingsplan, kan CMS - som drives av Department for Work and Pensions (DWP) - gripe inn og effektivt tvinge den ikke -bosatte partneren til å betale seg.

løvenes konge utgivelsesdato uk

CMS gjør dette på to måter. 'Direkte betaling' er gratis å bruke og betyr at den fraværende forelder betaler enslig forsørger selv.

Imidlertid er 'Samle og betale' hvor CMS beregner, samler inn og overfører barnebidrag til foreldren som er bosatt. Dette innebærer gebyrer i begge ender.

‘Samle og betale’ brukes vanligvis der en ikke-bosatt forelder ikke er villig til å betale vedlikeholdet som CMS har vurdert at de skylder for barnets oppvekst.

Aleneforeldre hvis barn mottar barnebidrag gjennom tjenesten 'Samle og betal' belastes et søknadsgebyr på £ 20, samt et gebyr på 4% som belastes vedlikeholdsbetalinger de mottar på vegne av barna sine.

Søknadsgebyret belastes uansett om CMS faktisk samler inn skyldige penger eller ikke - selv om det er unntak fra søknadsavgiftene for overlevende etter familiemishandling.

I året 2019 til 2020 betalte foreldre £ 800 000 i £ 20 administrasjonskostnader, viser tall.

Men siden oktober 2020 har den samlede restansen til barn økt med 12,5 millioner pund under 'Samle og betal'.

storebror-utkastelser 2014

Dette kommer i tillegg til et gebyr på 20% som belastes foreldre som ikke er bosatt i landet som bruker ordninger med 'hent og betal'.

Victoria Benson administrerende direktør i Pepperkaker sa: Det er et barns juridiske rett til å bli støttet av begge foreldrene, og barnevedlikeholdstjenesten ble opprettet for å hjelpe til med å håndheve denne retten.

Men selve tjenesten som er designet for å beskytte denne retten, svikter dem ikke bare, men lader dem også.

Selv om det er riktig at regjeringen samler inn vedlikehold på vegne av barn der det ikke er villig betalt, er det utrolig urettferdig at gebyrer blir trukket fra disse pengene før de blir videreformidlet.

CMS er under etterforskning av Riksrevisjonen om hvordan det støtter de overlevende etter familiemishandling

CMS er under etterforskning av Riksrevisjonen om hvordan det støtter overlevende etter overgrep i hjemmet (Bilde: In Pictures via Getty Images)

Barn går uten at disse gebyrene blir trukket fra, og det kan rett og slett ikke være riktig at en offentlig tjeneste er ansvarlig for dette.

Pepperkaker sier det går inn for at et gebyr belastes foreldre som ikke er bosatt i landet, og som ikke villig betaler det forsørgelsen de skylder barna sine, men det er ikke enig i at foreldre som bor hjemme skal betale hverken søknadsavgiften eller 4% avgiften.

tom daley nakenbilder

Det sa at barna til slutt taper på grunn av at disse tilleggsgebyrene belastes.

CMS er for tiden under etterforskning av Riksrevisjonen om hvordan det støtter de overlevende etter familiemishandling.

DWP konsulterer også om en reform av CMS -ordningen som gjør at de kan avskrive millioner flere pund i tillegg til 2 milliarder pund i fjor.

En rapport kommer senere i år.

Talsmann for departementet for arbeid og pensjoner sa: CMS setter barna først, og arbeidet deres sikrer 249 millioner pund til britiske barn i første kvartal 2021 da de bruker hele spekteret av sine krefter til å sikre penger fra foreldre som ikke klarer å møte sitt ansvar.

Avgifter er på plass for å stimulere foreldre til å forsørge barna sine uten CMS -intervensjon, og den siste statistikken viser at rekordmange av disse foreldrene nå betaler over 90% av det de skylder.

Se Også: