Selvstendig næringsdrivende gir alle detaljer presset tilbake til juli - det vi vet om SEISS 5

Selvstendig Næringsdrivende

Horoskopet Ditt For I Morgen

Selvstendig næringsdrivende briter venter fortsatt på full veiledning om det femte SEISS-tilskuddet

Selvstendig næringsdrivende briter venter fortsatt på full veiledning om det femte SEISS-tilskuddet(Bilde: Getty Images/Mint Images RF)



Fullstendige detaljer for det femte og siste selvstendig næringsstipendet har blitt presset tilbake til juli, i stedet for å bli utgitt denne måneden.



De som jobber for seg selv, ventet å få veiledning om hvordan det siste tilskuddet til selvstendig næringsdrivende (SEISS) vil fungere fra slutten av juni.



Men i en oppdatering på Gov.uk -nettstedet sier det nå at veiledning om å kreve tilskuddet vil være tilgjengelig fra begynnelsen av juli 2021.

MoneySavingExpert -grunnlegger Martin Lewis bekreftet at datoen har blitt presset tilbake i en tweet forrige uke.

Han sa: BEKREFTET: Detaljert informasjon om SEISS 5, #SelfEmploymentGrant vil ikke være ute før i begynnelsen av juli (det var ventet slutten av juni).



Kravvinduet for tilskudd 5 bør fortsatt åpnes i slutten av juli, og folk vil bli kontaktet med sin personlige kravdato fra midten av juli.

Her er det vi vet så langt om det femte SEISS -tilskuddet:



Når åpnes den femte SEISS -tilskuddet og hvor mye vil det være verdt?

Som nevnt ovenfor av Martin, vil det femte SEISS -tilskuddet være åpent for krav fra slutten av juli, selv om en eksakt dato ikke er gitt.

Datoen for når folk kan begynne å søke har alltid vært 'slutten av juli', så denne delen av veiledningen har ikke endret seg.

Det siste fra HMRC er at de vil kontakte folk fra midten av juli og utover med sin unike kravdato - dette er dagen du da kan søke om tilskuddet ditt.

Kansler Rishi Sunak bekreftet at det femte tilskuddet ville skje i budsjettet hans tilbake i februar og sa at det vil dekke tap av fortjeneste gjennom mai til september.

Men som de forrige avdragene, vil det fortsatt være verdt et gjennomsnitt på tre måneders fortjeneste.

Dette vil være det siste SEISS -tilskuddet noensinne, har regjeringen bekreftet

Dette vil være det siste SEISS -tilskuddet noensinne, har regjeringen bekreftet (Bilde: Getty Images)

Hvis du har sett omsetningen din redusert med 30% eller mer, får du 80% av gjennomsnittlig handelsfortjeneste på tre måneder, med et tak på 7500 pund.

mcdonalds hemmelige meny uk

Men hvis omsetningen din har falt med mindre enn 30%, er beløpet du får 30% av gjennomsnittlig handelsresultat på tre måneder, begrenset til 2.850 pund.

Dette er de samme beregningene som har blitt brukt til å regne ut hvor mye folk som mottar det fjerde SEISS -tilskuddet, bør få.

Mengden av det femte tilskuddet vil bli bestemt av hvor mye omsetningen din er redusert i april 2020 til april 2021.

Ytterligere støtte og informasjon om hvordan dette vil bli utarbeidet, er det som forventes å bli avslørt fra begynnelsen av juli.

Hvem er kvalifisert for det femte SEISS -tilskuddet?

Berettigelsen til SEISS fem er den samme som for fjerde tilskudd.

For det fjerde tilskuddet må du ha:

  • Sendte inn en selvangivelse for 2019/20

  • Handles både i skatteårene 2019/20 og 2020/21 - og fortsetter å handle utover dette

  • Sett din virksomhets fortjeneste påvirket av koronavirus -krisen - og ha bevis på dette

  • Tjente minst 50% av din totale inntekt fra selvstendig næringsdrivende

  • Registrerte gjennomsnittlig handelsresultat på £ 50 000 i året eller mindre

Gov.uk-nettstedet sier at selvangivelsen din for 2019/2020 vil bli brukt til å regne ut om du er kvalifisert for det femte tilskuddet.

Hvis du ikke er kvalifisert basert på selvangivelsen 2019/2020, vil regjeringen vende seg til 2016/2017, 2017/2018, 2018/2019 og 2019/2020.

Avgjørende er at du kan fortsette å jobbe mens du krever et SEISS -tilskudd, men du må bevise at fortjenesten din har blitt påvirket av Covid.

Hvordan søker jeg om det femte SEISS -tilskuddet?

Regjeringen har ikke sagt om søknadsprosessen vil være den samme for det femte tilskuddet.

Med de tidligere betalingene kontaktet HMRC kvalifiserte personer via tekst, e -post eller post med datoen de kunne kreve.

Når du har fått denne bekreftelsen, måtte du søke via en spesiell side på Gov.uk -nettstedet.

Hvis du tror du burde kunne kreve, og du ikke hører noe innen slutten av juli, kan du ringe HMRCs hjelpelinje på 0800 024 1222.

Se Også: