Royal Mail slo ned på planene om å stoppe alle lørdagsleveranser permanent

Royal Mail Ltd.

Horoskopet Ditt For I Morgen

Den britiske regjeringen planlegger å flyte Royal Mail

Den britiske regjeringen planlegger å flyte Royal Mail



Royal Mail har blitt såret for å ha vurdert å droppe lørdagsposten.



Den privatiserte postgiganten er lovpålagt å levere seks dager i uken under det som kalles forpliktelsen til universell tjeneste.



Men firmaet har sett en nedgang i antall bokstaver det håndterer på grunn av e -post, mer fakturering gjort online og endrede vaner.

Corona -låsingen gjorde at Royal Mail leverte 1,1 milliarder færre brev.

Det kan be bransjens regulator Ofcom om å droppe kravet om brevleveranser på lørdag som en del av en gjennomgang, etter funnene til hva kundene trenger.



Keith Williams, midlertidig administrerende direktør i Royal Mail Group, sa i et brev til personalet: 'Disse funnene forteller oss den beste måten å sikre & apos; universal service & apos; fortsetter å møte våre kunder & apos; behovet er å balansere tjenestemodellen mer mot det voksende pakkemarkedet, spesielt presserende pakker og presserende brev. '

Postgiganten er lovpålagt å levere seks dager i uken under det som kalles forpliktelsen til universell tjeneste (Bilde: Getty)



Å droppe brevleveranser på lørdag kan være et nytt slag for eldre som stoler mer på stillingen.

Jan Shortt, fra National Pensioners Convention, sa: «Eldre mennesker, spesielt de som bor alene, så vel som andre sårbare grupper som ikke får tilgang til online -tjenester, vil bli mest berørt av denne beslutningen.

'Som de som leverer melk og andre varer til hjem over hele landet, er postarbeidere også øynene og ørene til lokalsamfunnene, og sørger for at de som er kjent for å være alene og sårbare, holder seg trygge og godt.

'Eldre mennesker, mer enn noen annen gruppe i samfunnet, stoler fortsatt på stillingen som deres foretrukne kommunikasjonsmetode.

'Royal Mail kan se på dette som en nødvendig kostnadsreduksjon, og at en dag av seks uten post er ubetydelig, men vi vil be dem vurdere dem som bor alene, og det å motta et hyggelig brev, kort eller pakke på en lørdag morgen faktisk gir noe å se frem til og se dem gjennom til begynnelsen av uken. '

Se Også: