Avslørt: Hvordan kriminelle stjeler kortdetaljene dine og hvordan du slår dem

Bedrageri

Horoskopet Ditt For I Morgen

Dette ville nok ikke hjulpet så mye ...



Kortbedrageri - der kriminelle får tak i detaljene dine og deretter bruker dem til å ta penger ut av kontoen din - er stort. Og det stiger.



Tall fra Financial Fraud Action fant tap fra kreditt-, debet-, gebyr- og minibank-kort som steg med 87 millioner pund i fjor til 567,5 millioner pund-det er mer enn en halv milliard pund hentet fra menneskers kort av kriminelle.



Vi er alle potensielle mål for svindlere, sa Matt Sanders, fra Gocompare.com Penger.

Men det betyr ikke at vi bare bør akseptere risikoen.

Jacqueline hvor jeg er en kjendis

Det er langt lettere å beskytte seg mot svindel hvis du er klar over de forskjellige typer svindel kriminelle driver og kjenner advarselsskiltene du skal passe på, la Sanders til.



McDonalds kylling big mac

Hvordan de gjør det

Telefon, datamaskin og kort kan alle brukes av svindlere (Bilde: Getty)

Det er tre grunnleggende måter for tyver å få tak i kortinformasjonen din.



Få først tak i det faktiske kortet ditt - enten ved å plukke en lomme, forstyrrelse av tyverier eller mer direkte tilnærminger. Internettets undring betyr at når kortet er i deres hender, hvis de bruker det riktige shoppingstedet, kan de kjøpe ganske mye med det ganske raskt - PIN eller ingen PIN -kode.

Den andre måten å få kortdetaljene dine er å lese kortet ditt og deretter enten klone det eller bruke detaljene. Kortskummere - som leser og registrerer dataene på kortet ditt - brukes oftest på minibanker, ofte ledsaget av et kamera eller noen som står i nærheten for å se PIN -koden din. Kort kan kopieres i øyeblikk og deretter brukes til å ta ut penger eller kjøpe ting.

Men du kan også få kortinformasjonen din lest av en skrupelløs butikkarbeider, eller til og med eksternt bruke trådløs teknologi hvis du har et kontaktløst kort.

Den tredje måten å hente kortinformasjonen din er fra en enhet eller et nettsted der de har blitt lagret. Så å beholde kortnummeret ditt på telefonen eller nettbrettet, eller i en e -post eller lignende, betyr at hvis det er tapt, kan svindlere finne informasjonen ved å bruke et raskt søk og deretter bruke detaljene for seg selv.

Sosiale medier er en annen rik datakilde - med fulle navn, fødselsdager, adresser og til og med navn på foreldre og kjæledyr tilgjengelig. Hvis du ved et uhell blir venn med en svindler, har dine personverninnstillinger åpne eller en kriminell får tilgang til din eller en venns konto, gir det dem en ganske sterk sjanse for å kunne gå gjennom en banks sikkerhetsspørsmål og late som om de er deg .

Hvis du ikke klarer det, prøver noen å hacke nettsteder som har dataene dine lagret, og potensielt samle inn millioner av kortdetaljer samtidig.

maxine carr jamie edwards

Svindlere søker kontinuerlig etter nye måter å svindle intetanende mennesker, sa Sanders.

Vår økende bruk av teknologi for å gjøre alt fra å holde vår adressebok og dagbok til online shopping og bank gjør at kriminelle også logger seg på for å finne nye måter å stjele vår personlige informasjon og raid bankkontoer.

For tyver kan personopplysningene på en smarttelefon eller nettbrett være mer verdifulle enn selve enheten.

halloween-dato 2018 uk

De 7 største truslene

Minibank

Forsiktig!

Det er syv hovedtyper av kortbedrageri:

  1. Svindel uten kort - når kortdetaljer brukes til å gjøre kjøp som ikke krever at du fysisk viser et kort, for eksempel online, via posten eller over telefon.
  2. Tapte og stjålne kort - bruk av et mistet eller stjålet kort for å gjøre et kjøp eller ta ut kontanter.
  3. Søknadssvindel - bruk av stjålne, forkastede eller falske dokumenter for å åpne en konto i andres navn.
  4. Kontoovertakelse - å overta en annen persons kort. Personlig informasjon brukes til å lure et kortselskap, og svindleren kan utføre transaksjoner fra kontoen, be om endringer i kontoen eller be om at et nytt kort skal utstedes.
  5. Kort mottatt ikke svindel - Kort stjålet under transport mellom kortutstederen og kortholderen. Spesielt ille der det er felles brevkasser.
  6. Bankautomatsvindel - Kriminelle retter seg mot minibanker for å stjele kort og kortdata. Dette varierer fra å kikke over andres skulder for å se PIN -koden, og deretter stjele kortet til bruk av enheter som er koblet til en minibank som kan kopiere kortdetaljer og PIN -koder eller fange kortet i maskinen.
  7. Falske falske kort - Lag falske kort ved hjelp av detaljer fra magnetstripen til et ekte kort. Disse brukes vanligvis utenlands i land som ikke har Chip & PIN.

Hvordan slå dem

Kvinne som fjerner gullkredittkort fra vesken

Hold det hemmelig, hold det trygt (Bilde: Getty)

For å prøve å stoppe trusselen ga GoCompare følgende råd for å hjelpe deg med å holde deg unna svindlerne:

1. Beskytt kortene dine og dine personlige opplysninger:

  • Aldri oppgi debet- eller kredittkortnumre eller PIN -koder eller annen personlig informasjon som svar på en uoppfordret e -post, online eller telefonforespørsel. Ekte banker og kortleverandører ber aldri om informasjon på denne måten;
  • Når du mottar et nytt betalingskort - husk å signere baksiden;
  • La aldri kortet eller kortdetaljene dine være ute av syne når du foretar en transaksjon;
  • Beskytt din personlige informasjon på sosiale medier, bruk personverninnstillinger og ikke godta venneforespørsler fra folk du ikke kjenner;
  • Ikke bruk de samme passordene for sosiale medier og nettbank;
  • Få tilgang til dine online finansielle kontoer ved å skrive nettadressen i nettleseren din;
  • Kjøp en makuleringsmaskin for å avhende kortopplysninger og andre dokumenter som inneholder personlig eller økonomisk informasjon du ikke lenger trenger;
  • Beskytt alltid smarttelefoner og andre mobile enheter med PIN -kode.

2. Beskytt PIN -koden din og hold den hemmelig:

  • Velg en sterk PIN -kode. Ikke bruk åpenbare tall, for eksempel året du ble født, bryllupsdagen, telefon eller husnummer. Svindlere kan enkelt hente denne typen personlig informasjon fra profiler på sosiale medier og online kataloger.
  • Lagre PIN -koden din - ikke skriv den ned eller avslør den til andre;
  • Ikke bruk samme PIN -kode for alle betalingskortene dine;
  • Når du bruker minibank eller annen kortleser, må du alltid skjerme PIN -koden med hånden eller lommeboken.

3. Online sikkerhetstiltak:

818 engel nummer kjærlighet
  • Oppdater datamaskinens brannmur eller antivirusprogramvare regelmessig;
  • Når du handler på nettet, må du alltid se nøye på nettstedet etter sikre transaksjonssymboler. Nettadressen skal starte ‘https’ og siden skal vise logoen for sikker betaling ‘lås’;
  • Hvis det er mulig, alltid handle eller bank online fra din personlige datamaskin;
  • Logg deg alltid av fra et nettsted når du har fullført en transaksjon.

4. Gjennomgå kort- og kontoutskrifter regelmessig:

  • Kontroller uttalelser regelmessig og se etter uvanlige eller uautoriserte transaksjoner;
  • Kontakt kortleverandøren din umiddelbart hvis du mistenker svindel.

5. Dagbokdatoer:

  • Vær oppmerksom på når du skal motta et nytt betalingskort. Hvis det ikke kommer når du forventer det, må du kontakte kortleverandøren så snart som mulig.

Se Også: