RAC lanserer Storbritannias første 'betal mens du kjører' bilforsikring fra 4 km

Husholdninger Og Regninger

Horoskopet Ditt For I Morgen

RAC sier at bilforsikringsmarkedet har vært 'modent for å riste opp en stund'(Bilde: SWNS.com)



Motorkonsernet RAC har lansert Storbritannias første lønn når du kjører bilforsikring fra bare 4 km.



Den banebrytende politikken belaster bileiere kjørelengde når de er på veien pluss et fast gebyr fra £ 14 i måneden for å dekke bilen når den er off-road.



Rettet mot sjåfører som i gjennomsnitt 6000 miles i året, vil det vanligvis koste rundt £ 408 å forsikre en liten familiebil med £ 168 for parkert premie og £ 240 for kjørelengdepremie.

RAC sa at Pay by Mile -politikken har blitt lansert som svar på sjåfører som har punget ut heftige forsikringsgebyrer for biler som knapt har forlatt kjøreturene siden lockdown.

Månedlig kjørelengde logges av en liten grønn frontrute - en plate på størrelse med en Oreo -kjeks - som fester seg til glasset og fungerer med en smarttelefon -app.



Ville dette komme deg til gode? Gi oss beskjed i kommentarfeltet

Månedlig kjørelengde logges av denne lille grønne frontruten

Månedlig kjørelengde logges av denne lille grønne frontruten (Bilde: RAC)



Det gir eierne en løpende sum på miles, slik at de vet hvor mye de skylder hver måned.

Mark Godfrey, administrerende direktør i RAC Insurance, sa: Bilforsikring er et marked som har vært modent for en risting en stund, så vi er glade for å introdusere et virkelig banebrytende nytt produkt som er ideelt for sjåfører som ikke gjør det gjør så mange mil.

Med en standard bilforsikring forventes det at sjåførene anslår hvor mange kilometer de forventer å kjøre fra begynnelsen, uansett om de tilbakelegger denne distansen eller ikke.

'For folk som ikke kjører veldig regelmessig eller bare går korte avstander, kan dette resultere i en premie som virker altfor dyr.

Mobiltelefonappen registrerer bruken din

Mobiltelefonappen registrerer bruken din (Bilde: RAC)

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt nyhetsbrev fra NEWSAM Money her.

Lansert i partnerskap med forsikre LV = RAC sa at det ikke er gebyrer for å bytte bil eller adresse eller avbestillingsgebyr, men det er en engangsavgift på 50 pund.

Mr Godfrey sa: Med månedlige, bindende abonnementer som nå er normen for så mange tjenester, følte vi at tiden var inne for å bringe denne tilnærmingen til bilforsikring - så vårt nye produkt tilbyr både fleksibilitet og åpenhet.

Pay by Mile -kunder kan enkelt beregne hvor mye forsikringen koster dem fra en måned til en annen.

'De er ikke låst inn i en 12-måneders kontrakt som kan koste dem hvis bilbruken plutselig endres.

'Og hvis de på et tidspunkt finner en bedre avtale andre steder, står de fritt til å forlate uten å gi beskjed.

naken på gata

Den månedlige polisen gir fullstendig forsikringsdekning på veien, og når den er parkert og sjåfører kan velge beskyttede krav som tillegg, sier RAC.

Se Også: