R Kelly og Aaliyahs forhold: Pleie, et ulovlig ekteskap og hennes død

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

R Kelly's kontroversielle oppførsel med kvinner har blitt satt under søkelyset i den fordømmende nye dokumentaren Surviving R Kelly.



Den seksdelte dokuserien, som hadde premiere på den amerikanske kanalen Lifetime denne uken, inneholder intervjuer med den 52 år gamle sangerens tidligere kolleger, kjærester, ekskone og påståtte ofre.



Blant problemene som ble utforsket i filmen inkluderer hans forhold og ulovlige ekteskap med den tragiske sangerinnen og skuespilleren Aaliyah, som ble drept i en flyulykke i 2001.



I den første episoden påstår Kelly & rsquo; s tidligere back-up sanger Jovante Cunningham at hun så ham ha sex med sin protegee Aaliyah da hun var mindreårig.

Cunningham bryter sammen da hun husket: 'Vi var ute på veien med Aaliyah. På en turbuss er det virkelig ikke mange begrensede plasser. Når du går på bussen er det køyer, og disse køyene har små gardiner du kan trekke om natten hvis du ikke vil at noen skal se deg sove.

Til tross for de mange anklagene mot ham, har R Kelly aldri blitt dømt (Bilde: AFP)



'Så det skjedde at vi alle lå i køyene våre og gardinene er åpne, alle kommuniserer og ler. Da [rommet] døren fløy opp på bussen. Robert (Kelly) hadde sex med Aaliyah. '

På spørsmål om hva hun angivelig så, svarte Cunningham: 'Ting en voksen ikke bør gjøre med et barn.'



Som svar avviser Aaliyahs mor Diane Haughton at Cunningham hevder: 'Min mann og jeg var alltid på tur med [Aaliyah] og på intervjuer og hvert sted hun gikk gjennom hele karrieren. Uansett hvem denne kvinnen er, har jeg aldri sett henne før noen steder på planeten, før nå. '

Aaliyahs bekjentskap med Kelly stammer fra 1992 etter at hun ble introdusert for ham av onkelen Barry Hankerson, som var hans manager på den tiden.

Aaliyah var bare 12 år gammel og var en talentfull ung jente med ambisjoner om å være sanger.

Kelly gjenkjente talentet hennes, og de begynte å jobbe sammen om debutalbumet hennes fra 1994, det ganske kontroversielt navngitte Age Ain 't Nothing But A Number, som ble spilt inn da hun var 14.

Han navngav til og med sjekket Aaliyah på singelen i januar 1992 She & apos; s Got That Vibe - rundt tidspunktet for hennes 13 -årsdag - og erklærte at 'lille søte Aaliyah har det (den stemningen)'.

Aaliyah var bare 22 da hun ble drept i en flyulykke i 2001 (Bilde: Daglig rekord)

Etter utgivelsen av albumet hennes i mai 1994 - som solgte millioner - gjorde Aaliyah og Kelly en felles opptreden på BET -showet Video Soul da de var 15 og 27 respecitvely.

Til tross for at han ble bedt om ikke å diskutere deres personlige forhold eller Aaliyahs alder av Jive Records 'representant, sa programlederen Leslie Segar:' Ok, la oss avklare noe annet. Alle ser ut til å tro at dere enten er kjæreste eller kjæreste, eller fettere eller venner. La oss bare få rekorden klar. '

Aaliyah svarte: 'Nei, nei, vi er ikke i det hele tatt i slekt. Vi er bare veldig nære. Dette er min beste venn.'

Da Segar spurte hvor gammel Aaliyah var, svarte hun: 'Det er en hemmelighet.'

Kort tid etter Video Soul -intervjuet skal Kelly og Aaliyah angivelig ha giftet seg på et hotellrom i Illinois 31. august 1994.

Et ekteskapsattest i Cook County - utgitt av magasinet Vibe - oppførte Aaliyahs alder som 18. Hun var faktisk 15 år den gangen.

Sertifikatet hevdet at bryllupet fant sted på Sheraton Gateway Suites i Rosemont med pastor Nathan J. Edmond som tjenestemann.

I Surviving R Kelly sa sangerens tidligere turleder og personlige assistent Demetrius Smith at han deltok på seremonien og hjalp dem med å smi dokumenter for ekteskapet.

Aaliyah var 12 år gammel da hun ble introdusert for Kelly (Bilde: London Features International Ltd)

Han sa: 'Jeg er ikke stolt av det (dagen). Jeg hadde smidd papirer for dem. Aaliyah var mindreårig. Vi fikk ekteskapslisensen, vi var på et hotell i Maywood, Illinois.

'Det var bare en rask liten seremoni, ingenting utførlig. Aaliyah hadde ikke en hvit kjole, Robert hadde ikke en drakt, bare hverdagsbruk. Robert sa & apos; I do & apos ;. Han og Aaliyah.

'Aaliyah så bekymret, redd ut. Hun var bekymret og redd. Jeg hadde så lyst til å ta tak i Aaliyah og snakke med henne. Hun så meg ut som om hun ville at jeg skulle snakke med henne. Jeg visste at det hadde forandret alt. '

Smith fortsetter med å påstå at han innså at Kelly forhold til Aaliyah var seksuelt da sangeren fryktet at hun var gravid.

'Robert sa,' vi har Aaliyah i trøbbel. & Apos; Robert nevnte for meg at & apos; jeg tror hun er gravid. & Apos;

'Det knuste hjertet mitt akkurat der fordi jeg virkelig trodde ham da han sa at han ikke kranglet med Aaliyah ... En gang fortalte han meg at jeg manglet ord.'

Smiths påstander om bryllupsreisen forrige bekreftelse på at bryllupet fant sted av Kellys eks-forretningssjef, Rocky Biven i 2018 BBC Three-dokumentaren R Kelly: Sex, Girls and Videotapes.

Sangeren R Kelly har truet med å saksøke Lifetime for dokumentaren (Bilde: Getty)

Da programleder Ben Zand spurte ham om det var et bryllup, svarte Biven: 'Ja' og bekreftet at han var tilstede.

Bryllupet ble mye rapportert den gangen, selv om Aaliyah og Kelly alltid nektet for at det hadde funnet sted.

Da Aaliyahs foreldre Michael og Diane Haughton fikk vite om seremonien, traff de forståelig nok taket og søkte om å få den annullert i februar 1995.

Like etter at ekteskapet ble annullert, opphørte kontakten mellom Aaliyah og Kelly, med den talentfulle unge stjernen som forlot Jive Records, hvor han forble som artist.

I mai 1997 innrømmet Aaliyah i rettsdokumenter at hun hadde løyet om alderen hennes da hun sendte inn en søknad om å få alle registreringer av ekteskapet slettet fordi hun ikke var lovlig gammel nok til å gifte seg uten foreldrene & apos; samtykke. En dommer gikk deretter med på å forsegle ekteskapets journal.

I et av Aaliyahs få intervjuer om ekteskapet, sa hun til Chicago Sun-Times i desember 1994: 'Jeg kommenterer egentlig ikke det fordi jeg vet at det ikke er sant. Når folk spør meg, sier jeg til dem: & ldquo; Hei, tro ikke på alt det rotet. Vi er i nærheten, og folk tok det på feil måte. & Apos; '

I mellomtiden sa Kelly's publicist på den tiden, Regina Daniels, om parets profesjonelle avskjed den gangen: 'Det endte med at vi kanskje er over hodet, kanskje dette er for mye, kanskje vi må gå hver vår vei. Jeg elsker deg, jeg vil alltid gjøre det, jeg ønsker deg det beste, men kanskje vi bare hoppet altfor dypt inn i denne tingen. & Apos; Og hun gikk sin vei, og han gikk sin. '

Etter den negative oppmerksomheten rundt ekteskapet med Aaliyah, giftet Kelly seg med den 22 år gamle danseren Andrea Lee i 1996.

De hadde tre barn sammen, før de ble splittet i 2006 etter at Lee inngav et besøksforbud mot stjernen og hevdet at han hadde overfalt henne, hevder hun gjentar i Lifetime -dokumentet.

I mellomtiden har Kelly fortsatt å opprettholde ekteskapet med Aaliyah som aldri har skjedd, og fortalte et intervju med GQ i 2016: 'På grunn av at Aaliyah gikk bort, som jeg alltid har sagt, av respekt for moren hennes som er syk og faren hennes ; er bestått, vil jeg aldri ha den [ekteskaps] samtalen med noen. Av respekt for Aaliyah, og hennes mor og far som har bedt meg om ikke å gjøre det personlig. Men jeg kan fortelle deg at jeg elsket henne, jeg kan fortelle deg at hun elsket meg, vi var veldig nære. Vi var, du vet, beste beste beste beste venner. '

Etter å ha skilt med Kelly, fortsatte Aaliyah med å lykkes på kartet, men hennes berømmelse ble tragisk kuttet da hun ble drept i en flyulykke på Bahamas, da hun var bare 22, i august 2001.

Året etter ble Kelly tiltalt for besittelse av barnepornografi, men en jury fant ham uskyldig i 2008.

Ryktene om mindreårige jenter og påståtte seksuelle, psykiske og fysiske overgrep har omringet sangeren i årevis. Han har aldri blitt dømt for noen forbrytelse.

Kellys advokat truet med å anlegge et føderalt søksmål mot Lifetime hvis det sendte programmet, men kanalen fortsatte.

Mens mange kjendiser nektet å delta, var Grammy -vinnende sanger John Legend en av få som dukket opp på kamera.

Beyonce jukset jay z

Han sa: 'R. Kelly har brakt så mye smerte til så mange mennesker. Det er tid for R Kelly. '

Se Også: