Play School, hvor er de nå? Fra Floella Benjamin til Don Spencer, stjernene i hit -barneshowet 50 år senere

Tv Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

I mer enn et halvt århundre har ett barne -TV -program hatt en enestående plass i nasjonens hjerter ... forutsatt at du er over 40 år, selvfølgelig.



Play School og søstershowet Play Away er så verdsatt at da den mest berømte programlederen, Brian Cant, gikk bort denne uken, følte mange av oss at vi hadde mistet en gammel venn.



Hans mange medpresentanter var raske til å hylle. Blant dem Derek Griffiths som sa at han var trist å høre om hans bortgang og Carol Chell som sa at han var The Godfather of Play School.



Brian, som var 83 da han døde mandag etter en lang kamp med dårlig helse, var bare en av en liten hær av programledere på Play School, som løp fra 1964 til 1988, og Play Away, som gikk fra 1971 til 1984.

Men hva skjedde med de høyt elskede ansiktene etter at de forlot de runde, firkantede eller buede vinduene?

Play School var et fast inventar på de fleste barne-TV-ene fra 60- til 80-tallet, men hva ble det av de elskede stjernene? (Bilde: BBC ARCHIVES)



Floella Benjamin (Play School and Play Away, 1980 -tallet)

Floella spilte hovedrollen i Play School på 80 -tallet (Bilde: )

Floella, 67, som innehar den høye tittelen baronesse Benjamin av Beckenham i County County etter å ha blitt en liberaldemokrat i House of Lords, fortsatte å spille i en rekke vellykkede TV- og filmroller etter showet.



Hun ble en Herre og til og med grunnla sitt eget TV -produksjonsselskap (Bilde: PA)

Den talentfulle stjernen, født i Trinidad, grunnla sitt eget TV -produksjonsselskap i 1987, har ledet BAFTA, er visepresident for veldedige organisasjoner NCH Action for Children and Barnardos og var kulturambassadør for OL i London 2012.

Fred Harris (1973-1988)

Fred Harris dukket opp i showet i 15 år

Den tidligere skolelæreren presenterte flere andre utdannings- og databehandlingsprogrammer som BBCs Micro Live, og gjorde opptredener i en rekke radioprogrammer.

Han ble radiojockey og opptrådte på en rekke show (Bilde: Ukjent)

Deretter jobbet han i mer enn et tiår med barneprogrammet British Forces Broadcasting Service (BFBS) Room 785, hvor han presenterte Broom Cupboard -sporet.

Don Spencer (1972–88)

Don Spencer jobbet med både Aussie og UK versjoner av showet på 70- og 80 -tallet

Don, nå 76, var den eneste programlederen som jobbet med både den australske og britiske versjonen av Play School. Han ble ofte sett på showene med en gitar og ble en vellykket sanger-låtskriver-og Hollywood-stjernen Russell Crowes svigerfar.

Han begynte å synge og var til og med Russell Crowes svigerfar en stund

Datteren hans, Danielle, giftet seg med Gladiator -Oscar -vinneren i 2003 før de ble splittet i 2012. I 2002 opprettet Don Australian Children's Music Foundation for vanskeligstilte barn og ble tildelt en Medal of the Order of Australia (OAM) i 2007.

Derek Griffiths (1971 - 81)

I mellomtiden presenterte Derek Griffiths, til høyre, showet i ti år (Bilde: Internett ukjent)

Kanskje mest kjent som stemmen til tegneserien SuperTed, fortsatte Derek å spille i barne -TV -programmer, synge temamelodien og levere stemmen til Heads and Tails. Fra 2016 spilte han Freddie Smith i Coronation Street, før han forlot rollen tidligere i år for å spille hovedrollen i en sceneproduksjon av Driving Miss Daisy.

Mer nylig spilte han Freddie Smith i Coronation Street

Derek, nå 70, ga også stemmen til Vervain og Chervil i Watership Down i 1978, og har spilt i en rekke TV -favoritter, inkludert Holby City, Casualty og Silent Witness.

Jonathan Cohen (1973-84)

Jonathan Cohen var kjent for sitt pianospill mens han var på Play Away

Play Away-pianisten presenterte senere Music Time sammen med Helen Speirs, og hadde fremtredende roller i seriene The Music Arcade og Into Music.

Han iscenesatte en nostalgisk teaterproduksjon i 2005 med Brian Cant, kalt Still Playing Away.

Og han opptrer fortsatt den dag i dag

Han stiller stiller med julesanger i Royal Albert Hall, Birmingham Symphony Hall og Bridgewater Hall, hvor han bruker sine egne arrangementer av sanger og sang.

verdifulle ti pund sedler

Rick Jones (1970 -tallet)

Rick Jones var på Play School på 70 -tallet før han frontet barns show Fingerbobs (Bilde: © BBC Picture Archives)

Rick, nå 80, presenterte senere barneshowet Fingerbobs - fremdeles oppført som et av de mest populære barneshowene gjennom tidene. Han fortsatte med en karriere som musiker, og frontet countryrockbandet Meal Ticket.

Han hadde også en karriere som musiker i bandet Meal Ticket

Han bor nå i San Francisco sammen med sin kone Valerie og løftet nylig lokket på presentatørens røykende, sexdrevne livsstil under Play Schools storhetstid, og sa at de regelmessig ble steinet ut av tankene sine.

Toni Arthur (1970-1981)

Toni Arthur var fast inventar mellom 1970-81


Toni, nå 76, presenterte Woman's Hour og TV-AMs raske raske show, før han ble en folkesanger og ga ut flere album med sin første ektemann Dave Arthur.

Men hun vendte seg til folkesang etter TV -tiden (Bilde: Eastern Daily Press - Norwich)

Toni regisserte deretter teaterforestillinger, inkludert A Very Naughty Boy av Adrian Poynton i 2003, og har undervist scenekunst for kommende komikere.

I dag har hun omsorg for sin andre ektemann, tidligere Time Out -komedieredaktør Malcolm Hay, som har blitt registrert blind, i et avsidesliggende område i Norfolk.

Eric Thompson og Phyllida Law (1964-1967)

Phyllida Law, avbildet her med Gordon Rollings, jobbet sammen med ektemannen Eric Thompson på showet fra 1964-67 (Bilde: BBC)

Den klassisk utdannede skuespilleren Eric er faktisk mest kjent for å ha skrevet og fortalt et annet berømt barneshow, The Magic Roundabout, som gikk fra 1965 til 1977 - og for å være far til den Oscar -vinnende skuespilleren Emma og hennes EastEnders 'stjernesøster Sophie.

Eric var far til skuespilleren Emma Thompson (Bilde: Rex -funksjoner)

Eric, som døde av en lungeemboli i 1982 i en alder av 53 år, fikk raskt selskap av showet av sin kone, medskuespilleren Phyllida Law. Jeg var permanent hysterisk, husket hun.

Hun spilte hovedrollen sammen med sin egen datter Emma i filmen Nanny McPhee (Bilde: Getty Images Europe)

Hvis min mann, Eric, sa noe som 'Knick-knack up to a tree', ville jeg synes det var uanstendig og begynte å skrike av latter.

Nå 85 år har hun hatt en fantastisk TV- og filmkarriere, og har omtalt i filmer inkludert Kenneth Branaghs Much Ado About Nothing og Nanny McPhee sammen med datteren Emma.

Lekene

Humpty, Jemima, Hamble samt Big and Little Teds var lekene barna ble kjent med og elsket (Bilde: Internett ukjent)

Humpty, Jemima, Hamble samt Big and Little Teds var faste kamper på Play School.

Disse kosete stjernene er nå permanente utstillinger på National Media Museum i Bradford.

Hamble ble droppet fra showet - Endrede holdninger så henne erstattet av en svart dukke kalt Poppy i 1986, og Hamble -dukken forsvant.

Chloe Ashcroft (1960 -tallet)

Chloe, nå 74, var en av de faste favorittene til Play School, sammen med Brian Cant. Hun presenterte også andre barneshow, inkludert Hokey -Cokey og Pie in the Sky og dukket opp i en episode av Doctor Who i 1984. Chloe giftet seg med skuespiller - og andre Play School -programleder David Hargreaves, og ble grunnskolelærer.

Paul Danqua (1966)

Paul Danqua var den første svarte programlederen for showet da han landet i 1966

Han fikk æren av å være den første svarte programlederen for barne -tv da han begynte på teamet på Play School.

Han var et uvanlig valg for et slikt barneshow. Den homofile skuespilleren hadde allerede stjernespillet i den edgy 1961 -filmen, A Taste of Honey, og hadde kort bodd sammen med maler, Francis Bacon, i London. Paul snublet over en koffert han eide som var fylt med uvurderlige Bacon -kunstverk som ble kjøpt og vist av Tate i 1999. Etter hans tid på Playschool flyttet han til Tanger, Marokko, hvor han ble til han døde for to år siden, 90 år gammel.

Julie Stevens (1966-79)

Julie Stevens spilte hovedrollen i showet mens hun også dukket opp i The Avengers

Selv om hun utdannet seg til sykepleier, ble hun en TV -stjerne for barn OG sexy pin opp igjen på 1960 -tallet.

De første årene hennes så hun jonglerte Play School med hovedrollen i The Avengers. Hennes karakter, Venus Smith, komplett med Pixie-snitt i Twiggy-stil, med Patrick Macnee som John Steed. Hun spilte også hovedrollen som slavejente i filmkomedien Carry on Cleo og sitcom Girls About Town fra 1970.

På en gjenforening av Play School -programlederne Julie, nå 80, avslørte prins Andrew en gang besøkte Play School -settet. Hun spurte ham hvor gammel han var, og han sa at han var seks. Hun sa: Det er litt gammelt for Play School. Det går opp til fem - du kommer til å se andre programmer snart.

Carol Leader (1970- og 80 -tallet)

Carol Leader mens han filmet Play School med Derek og Johnny

Carol, nå 66, sluttet å handle og er nå en psykoanalytisk psykoterapeut i Ealing, London.

Først forfulgte hun en TV-karriere, og arrangerte Chock-A-Block sammen med Fred Harris og tok på seg en rekke skuespillerroller, spilte Sadie Tomkins i Casualty og Barbara Charlton i ITVs Young at Heart sammen med Sir John Mills.

Hun sluttet imidlertid å handle for å bli psykoterapeut

Hun spilte også hovedrollen i Flambards, First and Last, Safe and Peak Practice.

Hun bor nå sammen med den tidligere skuespilleren Michael Maynard, som spilte hovedrollen i Play for Today og Ellen.

Iain Lauchlan (1980 til 1988)

Iain Lauchlan presenterte Fingermouse og produserte The Tweenies (Bilde: Dale Cherry)

Wannabe -skuespilleren falt inn i barne -TV ved et uhell - men havnet godt og godt på beina da han skapte fenomenet på flere millioner pund som var The Tweenies.

Etter å ha spilt i Play School, presenterte han også Fingermouse. Men den største velsignelsen var å bli produsent. Iain, 65, skrev og filmet 390 episoder av det populære Children's BBC -showet, The Tweenies, fra 1999 til 2004.

Selv om det gjorde ham til en stor hitter i verden av barne -tv, gjorde det ham ikke til millionær. Hvis jeg bare ville vite hvilken stor hit det kom til å bli når vi klarte det, sier han og humrer: De tjente noe på 110 millioner pund bare i detaljhandel bare det første året. Det var en av de største eksportene BBC noensinne har hatt.

654 engel nummer betydning

Iain, som bor i nærheten av Stratford-upon Avon i Warwickshire, skriver og regisserer fremdeles for barne-TV mellom å spille en pantomime-dame på Beograd Theatre i Coventry. Han er også i ferd med å lansere en førskole, internettkanal, Cheeky Chimps TV.

Carol Chell (1965-1988)

Carol Chell var på showet i over 22 år

Hun var den lengst sittende programlederen for Play School til showet ble avsluttet i 1988, før hun ble programleder og leder på satellittstasjonen TCC

Carol trakk seg på 90 -tallet, men dukket opp på Celebrity Pointless nylig

Bestemor til seks på Carol, nå 75 år og bosatt i Sør-London, er fortsatt et ikon for barne-tv. Jeg er nå en av disse Z-listens personligheter, sier hun og ler, og de får meg ut på show som Celebrity Pointless som jeg nylig dukket opp med Johnny Ball.

Se Også: