Personer med gonoré kan overføre kjønnssykdommer ved å SNOGGING, advarer studien

Vitenskap

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hvis du regelmessig deler en frekk snog på dansegulvet, kan du etterlate deg selv sårbar for gonoré, har en ny studie advart.



Forskere fra Melbourne seksuell helsesenter har funnet ut at personer med en variant av STD , kjent som halsgonoré, kan overføre det til andre gjennom 'dype kyssing'.



Mens tidligere studier har antydet at gonoré bare kan overføres under sex, tyder de nye funnene på at dette ikke er tilfelle.



I studien ble 11 442 menn undersøkt om deres seksuelle praksis - inkludert kyssing uten sex, sex uten kyssing og kyssing med sex - i løpet av de siste tre månedene.

Form for seksuell helse (Bilde: iStockphoto)

Rundt 6 % av deltakerne hadde halsgonoré, 6 % hadde anorektal gonoré og 3 % hadde urethral gonoré.



En analyse av resultatene avslørte at mens 52 av mennene kun hadde kysset folk i løpet av denne tiden, var det betydelig større sannsynlighet for at de hadde halsgonoré.

I mellomtiden hadde menn som hadde et høyere antall partnere som bare kysser eller kysser med sex, større sjanse for å ha kreft i halsen.



Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå

Totalt sett hadde menn som hadde kysset fire eller flere menn 46 % større sannsynlighet for å ha halsgonoré, mens menn som hadde hatt sex-med-kyssing med fire eller flere menn hadde 81 % større sannsynlighet for å ha kjønnssykdommen.

Selv om disse funnene ikke nødvendigvis viser at kyssing fører til at gonoré overføres, håper forskerne at de vil oppmuntre folk til å være mer forsiktige.

I deres studie, publisert i Seksuelt overførbare infeksjoner , skrev forskerne, ledet av professor Eric Chow,: Dataene våre gir ytterligere bevis for å støtte den nylig foreslåtte og foreløpig hypotetiske modellen for overføring av gonoré som, hvis sant, ville åpne for forebyggende alternativer som antibakteriell munnvann som ikke er avhengig av kondomer .

Seksuell helse
datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: