Eier av påfugler og Jaeger på randen av kollaps med 24 000 arbeidsplasser i fare

High Street

Horoskopet Ditt For I Morgen

Påfugler

Edinburgh Woolen Mill Group - som også eier Peacocks - er i ferd med å kollapse, ifølge dokumenter levert til High Court



High Street moteimperium Edinburgh Woolen Mill Group er på randen av kollaps, har det dukket opp.



Firmaet, som også eier merkene Peacocks og Jaeger, sendte en melding om å utnevne administratorer på fredag, og påvirker rundt 24 000 ansatte.



Steve Simpson, administrerende direktør i EWM -gruppen, sa at de siste sju månedene har vært 'ekstremt vanskelige', ettersom han advarte om at normal handel vil være 'umulig' i kjølvannet av det andre koronavirusutbruddet.

Han sa at nedleggelser vil være 'uunngåelige' ettersom merket kjemper for å overleve.

Det kommer blant påstander om at selskapet kansellerte bestillinger til en verdi av millioner pund i klesfabrikker i Bangladesh i begynnelsen av krisen, og arbeidere hevdet at EWN krevde store rabatter, noe som førte til at arbeidere ble sagt opp.



'Som alle forhandlere har vi syntes de siste syv månedene er ekstremt vanskelige,' sa han.

'Denne situasjonen har blitt verre de siste ukene, ettersom vi har måttet håndtere en rekke falske rykter om våre betalinger og handel som har påvirket kredittforsikringen vår.



Edinburgh Woolen Mill kjøpte merkevaren Jaeger i 2017 (Bilde: Getty)

'Tradisjonelt har gruppen alltid handlet med sterke kontantreserver og en konservativ balanse, men disse historiene, reduksjonen i kredittforsikring - på bakgrunn av lockdown - og nå har denne andre bølgen av Covid -19 og alle de lokale lockdowns gjorde normal handel umulig.

'Som direktører har vi en plikt overfor virksomheten, våre ansatte, våre kunder og våre kreditorer for å finne den aller beste løsningen i dette brutale miljøet.

'Så vi har søkt i retten om et kort pusterom i dag for å vurdere alternativene våre før vi går til ansettelse av administratorer.'

Alle butikker vil fortsette å handle, og ytterligere detaljer vil bli kunngjort etterhvert, la selskapet til, men Simpson advarte om at trekket 'uunngåelig' vil resultere i stillingsnedleggelser og nedleggelser.

'Gjennom denne prosessen håper og tror jeg at vi vil kunne sikre den beste fremtiden for virksomhetene våre, men det vil uunngåelig bli betydelige kutt og nedleggelser når vi jobber oss gjennom dette,' sa han.

En talsmann for Frp la til: 'Vårt team jobber med direktørene i en rekke av Edinburgh Woolen Mill Group -datterselskapene for å utforske alle alternativer for fremtiden for detaljhandelsmerkene Edinburgh Woolen Mill, Jaeger, Ponden Home og Peacocks.'

Tiltaket kommer da kansler Rishi Sunak forventes å avdekke nye planer for å beskytte jobber og bedrifter som rammes av den andre bølgen og nye tiltak.

Selskapet eier en rekke high street -merker (Bilde: Staffordshire Newsletter)

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Edinburgh Woolen Mill Group, som er basert i Langholm, Skottland, eies av high street -milliardæren Philip Day - forretningsmannen som konkurrerte med Mike Ashley i oppkjøpet av Jack Wills i fjor.

Hans imperium, som også eier Jacques Vert, Jaeger, Eastex, Austin Read og Windsmoor, kjøpte påfugler i 2012 og reddet 388 butikker etter at kjeden kollapset i administrasjon.

Peacock ble først grunnlagt i Warrington, Cheshire, i 1884 da Albert Frank Peacock grunnla Peacocks Penny Bazaar.

Den flyttet til Cardiff i 1940.

I 2017 overtok EWG også premiumforhandleren Jaeger, etter at den falt i administrasjon.

Se Også: