O2 sier at nettverket er sikkerhetskopiert, men kunder rapporterer at det fortsatt ikke fungerer

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

O2 rapporterte at den hadde gjenopprettet både 3G- og 4G-datatjenester, men kunder rapporterer fortsatt problemer med mange mennesker som ikke kan sende tekstmeldinger og andre som hevder at 4G-tjenesten deres fortsatt ikke fungerer.



Rapporter om problemer begynte å øke på tjenestesporingssiden Downdetector i morges. Brukere på Twitter hevdet også at de hadde ulike problemer med tjenesten.



Noen brukere var imidlertid i stand til å bruke telefonene sine som normalt denne morgenen, og mange rapporterte den etterlengtede tilbakekomsten av 4G.



På Twitter sa Bom Dia Therapies at, til tross for O2s påstander, ser det ikke ut til at ting har blitt bedre denne morgenen.

Mange kunder klaget over at hvis de var i stand til å sende tekstmeldinger, ble de sendt flere ganger.

reiserådgiver St ives

O2 ga ut en uttalelse om strømbruddet og sa 'Vårt 4G-nettverk ble gjenopprettet tidligere i morges. Våre tekniske team vil fortsette å overvåke tjenesteytelsen nøye, og vi starter hele gjennomgangen for å forstå hva som skjedde. Vi beklager virkelig problemene i går.



Rundt 32 millioner mennesker ble berørt av strømbruddet i går. O2s 25 millioner kunder og de på nettverk som GiffGaff og Tesco Mobile som bruker O2-nettverket til å tilby sine mobiltjenester.

SMS-problemer rapportert

Selv om noen kunder ser ut til å ha tilbake datatjenestene sine, er det også mange som klager på tekstmeldingene deres.



påmalte klær

Noen brukere kan ikke sende meldinger i det hele tatt, mens andre rapporterer at meldingene deres blir sendt flere ganger.

Hva var galt med O2?

I går morges rundt 05:30 brukere begynte å klage over at de hadde mistet 3G- og 4G-datatjenestene sine.

Strømbruddet fortsatte til langt ut på kvelden, og O2 slo på noen tjenester, som 3G, igjen rundt klokken 21.00.

Rundt midnatt meldte O2 at 4G-tjenesten kom tilbake.

Problemet var forårsaket av noe utdatert Ericsson-programvare som var ansvarlig for å administrere nettverket. O2 bruker Ericsson til å flytte data fra telefoner til internett. Dette er grunnen til at de fleste brukere var i stand til å ringe i går, da dette er et eget system som bruker annen maskinvare.

Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå

Hvordan få erstatning

Noen kunder har bedt om kompensasjon for strømbruddet. Mange løpende bedrifter har hevdet at tapet av data har kostet dem penger. Drosjesjåfører, taktekkere og mange andre arbeidere har tvitret om hvordan feilen har ført til at de ikke er i lommen.

For å se om du kan kreve erstatning sjekk ut vår guide .

O2 ned
datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: