NPower cyberangrep - kunder advarte om at personlige detaljer kan ha blitt brutt

Nmakt

Horoskopet Ditt For I Morgen

Npower sa at den har varslet de som kan ha blitt påvirket og 'umiddelbart låst' kontoen sin



Energileverandør Npower har fjernet appen etter at stjålne påloggingsdata ble brukt for å få tilgang til kundekontoer.



Firmaet, eid av E.ON - en av Storbritannias seks store energileverandører - har ikke avslørt hvor mange mennesker som kan ha blitt påvirket av cyberangrepet.



Det antas at personlige kontaktdetaljer og delvis økonomisk informasjon kan ha blitt innhentet, ifølge MoneySavingExpert.com , selv om det ser ut til at alle kontonumre ikke er tatt.

Npower sa at det har varslet de som kan ha blitt påvirket og 'umiddelbart låst' kontoene sine.

'Vi identifiserte mistenkelig cyberaktivitet som påvirker npower -mobilappen, der noen har fått tilgang til kundekontoer ved å bruke påloggingsdata stjålet fra et annet nettsted. Dette er kjent som credential stuffing, 'sa selskapet i en uttalelse.



når var cheltenham 2020

Informasjonskommisjonærens kontor (ICO) og Action Fraud har blitt informert om hendelsen (Bilde: Getty)

'Vi har kontaktet alle berørte kunder for å gjøre dem oppmerksom på problemet, og oppfordret dem til å endre passord og råd om hvordan de kan forhindre uautorisert tilgang til deres online -konto.



'Vi låste umiddelbart alle online -kontoer som potensielt ble påvirket, blokkerte mistenkelige IP -adresser og tok ned npower -appen.'

Informasjonskommisjonærens kontor (ICO) og Action Fraud har blitt informert om hendelsen.

Npower sa at appen allerede var trukket tilbake som en del av 'eksisterende avviklingsplaner'.

'Beskytte kunder & apos; sikkerhet og data er vår topp prioritet, og våre robuste forsvar hjalp oss med å identifisere dette nylige angrepet, 'la firmaet til.

'Det er viktig at vi alle fortsetter å være sikre på nettet og oppfordrer kundene til å unngå å bruke det samme passordet på nytt på flere nettsteder.'

ICO bekreftet at det var blitt varslet og sa: 'Npower har gjort oss oppmerksom på en hendelse som påvirker appen deres, og vi gjør forespørsler.'

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Se Også: