Aldri ta telefonen - årets fem største telefon -svindel ble avslørt

Kundeservice

Horoskopet Ditt For I Morgen

Sint kvinne på telefonen

Hvordan fikk du dette nummeret!(Bilde: Getty)



Privat nummer - to ord på en skjerm som gjør en ringende telefon til et irritasjonsobjekt. Faktisk har generende telefonsamtaler blitt et så stort problem at en massiv 85% av briterne sier at de nå mister tillit til enhver telefonkontakt med bedrifter.



Det er ifølge tall fra CPR Call Blocking, som fant at 90% av oss nå foretrekker å bli kontaktet med post eller e -post fremfor telefon.



Svindel og plagsomme telefonsamtaler er fortsatt et stort problem for forbrukerne, og det er ofte de mest sårbare menneskene i samfunnet som blir offer for telefonsvindel, sa Kris Hicks fra CPR Call Blocker.

Mer bekymringsfullt var det at en person i syv av de som spurte tapte penger til svindel det siste året - mens de fleste tapte mindre enn 50 pund, endte en av åtte med mer enn 1000 pund fattigere som et resultat av å ta feil telefon.

For å prøve å stoppe flere som blir offer, avslørte CPR Call Blocker de fem mest produktive telefonsvindlene for øyeblikket:



  1. Virushoax-blir kalt av såkalte 'Microsoft Windows Support' som informerer deg om et virus på datamaskinen din og ba om passordene dine for å fikse det

  2. PPI-refusjon-får beskjed om at du skylder penger for feilsolgte PPI-betalinger og blir bedt om et administrasjonsgebyr for å fortsette



  3. Premie -svindel - du får beskjed om at du har vunnet en stor premie og blir bedt om å betale et behandlingsgebyr eller ringe en premiesats for å få premien din

    forbudte hunderaser uk
  4. Bankkontoproblemer - noen som hevder å være fra banken, informerer deg om et problem med kontoen din og ber om sikkerhetsdetaljer, inkludert PIN -koden din

  5. Støyrabatt - å oppdage et sted du en gang jobbet har blitt fordømt som for støyende, og du har krav på rabatt og deretter bedt om å oppgi personlige detaljer

meningsmåling

Er kalde innringere et totalt skadedyr?

2000+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE

Hvordan faktisk stoppe de kalde innringerne

En endring i reglene i fjor betyr at alle som mottar uønskede markedsføringssamtaler og tekster kan klage til informasjonskommisjonærens kontor, enten de taper penger eller ikke.

Som et resultat har en rekke firmaer blitt bøtelagt titusenvis av pund - inkludert minst to som ringte kaldt om en tjeneste som var ment å blokkere kalde samtaler mens en annen ble ødelagt for å sende ut 6MILLION spam -samtaler om dagen.

Hvis du blir plaget, kan du klag på en kald ringer til ICO her .

Hvis den kalde oppringeren er fra et skadebehandlingsselskap, for eksempel de som ringer om PPI, du kan også klage her .

Kalde innringere skal ikke ringe deg hvis du har registrert deg på Telefonpreferansetjeneste . Finn ut mer om hvordan du stopper plagsomme innringere her.

meningsmåling

Har du blitt kaldt denne uken?

5000+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE

Se Også: