Mors Vodafone -regningsadvarsel etter 'feil' forlater henne £ 240 uten lomme

Vodafone Group Plc

Horoskopet Ditt For I Morgen

Noen Vodafone -kunder kan ha blitt belastet for mye(Bilde: AFP)



En mamma av to oppfordrer folk til å sjekke Vodafone-regningene sine etter at hun ble belastet for mye med £ 240.



Jackie Reid, 48, ble lamslått da hun så på kontoutskriften og så at selskapet hadde belastet henne tre ganger det vanlige beløpet - og etterlatt henne overtrukket.



jamie og rebekah vardy

Og for å legge til skade på fornærmelse måtte NHS -arbeideren fra Birmingham deretter kjempe for å få pengene tilbake.

Jackie ble først oppmerksom på problemet da hun mottok et varsel fra Halifax om at hun hadde overskredet kassekreditten og kan bli pålagt bankgebyrer.

-Min 10 år gamle sønns bankkonto er knyttet til min, så først trodde jeg at det kan være noe han ved et uhell klikket på, sier hun til NEWSAM Online.



Jackie sjekket umiddelbart kontoutskriften sin, bare for å oppdage at Vodafone hadde fakturert henne 370 pund, i stedet for hennes vanlige 130 pund - nesten tre ganger det vanlige beløpet.

'Jeg var på jobb i møter da jeg fant ut det, så jeg gikk umiddelbart på nettet for å snakke med Vodafones webchat -kundetjenester,' forklarte hun.



Har du blitt belastet for mye av Vodafone? Ta kontakt: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Jackie sier at dette ikke er første gang regningene hennes har blitt påvirket (Bilde: Staffordshire Sentinel)

'Tjenesten jeg mottok etter å ha kontaktet var helt appellerende.

'Personalet virket uengasjert og kunne ikke ha gjort det tydeligere at de ikke var interessert. De tilbød ikke engang å refundere meg.

De forklarte da at det er knyttet til en faktureringsfeil som har pågått siden 1. januar 2020. Jeg tenkte, hvorfor skulle du ikke fortelle kunden om det er tilfelle?

'Mange mennesker må påvirkes.'

Jackie sa at rådgiveren til slutt erkjente at hun hadde blitt belastet for mye, men sa at de ville kreditere kontoen hennes i stedet.

'Det er januar - mange mennesker må vente syv uker på lønningsdagen. Folk trenger pengene sine, sa hun.

Etter hvert klarte mamma å overbevise Vodafone om å gi henne full refusjon - men de sa at dette ville ta rundt fem virkedager.

'Det er bare ikke bra nok,' sa Jackie.

Jackie måtte ringe selskapet for å få pengene tilbake (Bilde: Universal Images Group via Getty Images)

'Jeg har hatt problemer med regningene mine tidligere. I fjor trakk Vodafone min NHS -rabatt uten å fortelle meg det.

«Regningene mine gikk opp uten forvarsel. Tenk bare på hvor mange NHS -arbeidere det er der ute som også kan ha blitt påvirket. Det føles bare så korrupt. '

Til slutt sa Jackie at hun tok spørringen til Halifax, i håp om at de kunne hjelpe henne med å få en umiddelbar refusjon.

'Jeg gikk til banken for å spørre om det kunne tilbakekalles fordi jeg var bekymret for å bli rammet av ekstra kostnader for å ha overskredet min kassekreditt. De var virkelig støttende. '

Jackie hevder Halifax -arbeideren også fortalte henne at en rekke andre kontoinnehavere hadde blitt påvirket av Vodafone -problemet, noe som førte til at de brukte tilbakeføring for å få pengene tilbake.

NEWSAM Money har henvendt seg til Vodafone for en kommentar.

James Walker på Resolver.co.uk sa: 'Problemet med nettregninger er at det er lett å gå glipp av feil og feil gjort av telefonselskapet.

'Og deprimerende, dette skjer oftere enn folk tror. Hvis du er en Vodafone -kunde, er det verdt å sjekke din siste regning nå. '

betydningen av tallene 555

Han fortsatte: 'Hvis du har en tidsbegrenset kontrakt, må du venne deg til å sjekke alt som øker regningen. Og hvis tariffen din er variabel, så ta to minutter i måneden å sjekke at beløpet du blir fakturert er riktig.

'Hvis du har et problem, kan du klage - og sende det til ombudsmannen gratis hvis du ikke kommer noen vei. Jo flere som snakker, jo vanskeligere er det for bedrifter å gjøre & apos; feil & apos; i fremtiden.'

Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

Hvilken måned er påvirket?

Jackie sier at betalingen hun mottok 13. januar ville ha vært knyttet til hennes bruk i desember. Faktureringsdatoer har imidlertid en tendens til å variere fra kunde til kunde, så det er verdt å holde et øye med Vodafone -appen eller & apos; kontoen din & apos; delen av appen for å sikre at du er klar over ditt neste regningsbeløp.

Hva du skal gjøre hvis du oppdager avvik i kontoutskriften din

Ta kontakt med Vodafone hvis du oppdager en feil på fakturaerklæringen. Du kan sjekke uttalelsen din via appen eller ved å logge deg på online. Hvis du allerede har blitt belastet, må du sjekke kontoutskriften din.

Hvis det oppdages avvik, har du rett på pengene tilbake, men dette kan ta opptil fem virkedager.

Hvis selskapet nekter å erkjenne feilen, eller du er misfornøyd med resultatet, kan du eskalere den til en uavhengig Alternativ tvisteløsning (ADR) .

Ofcom har godkjent to ADR -ordninger - CISAS og Ombudsmannstjenester: Kommunikasjon .

Se Også: