Morrisons og Co-op-kunder blir belastet to ganger da butikker blir rammet av kortbetalingsbrudd

Morrisons

Horoskopet Ditt For I Morgen

En kunde plasserer en plastpose i en handlevogn på en Morrisons

Betalingsleverandøren ACI sa at den jobber 'så raskt som mulig' for å fikse et problem som påvirker kortbetalinger i butikker(Bilde: GETTY)



Kunder hos Morrisons og The Co-op hevder at de har stått utenfor lommen etter at en feil i butikken lot hundrevis av mennesker ikke kunne betale for varer med kort-og belastet noen kjøpere to ganger.



Betalingsleverandøren ACI - som administrerer transaksjoner for begge butikkene - sa at den jobber 'så raskt som mulig' for å fikse et problem som påvirker kortbetalinger i filialer over hele landet.



Problemet startet søndag, da lange køer ble sett utenfor Co-op nærbutikker midt i snøen, og kundene ble oppfordret til å betale med kontanter.

Problemet ser imidlertid ut til å være i gang med at kunder tar seg til sosiale medier for å klage på situasjonen.

Har du blitt påvirket av dette? Ta kontakt: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk



Morrisons og Co-op-kunder belastet to ganger & apos; ettersom betalingsfeilen fortsetter i butikkene

Personalet har informert noen kunder om at problemet pågår (Bilde: Getty)

I noen tilfeller sier kundene at de har blitt belastet to ganger som følge av strømbruddet.



storebror deltakere uk

'Jeg foreslår at du sjekker det avviste kortet ettersom partnerkortet mitt ble avslått i Morrisons i går kveld, men de tok faktisk pengene og vi ble belastet to ganger!'

'Belastet to ganger for min £ 65 butikk på @Morrisons i går, takket være kortmaskinfeilen. Fikk en avvist kvittering, så jeg håper jeg kan få refusjon for dette, men det har nådd min tilgjengelige saldo i banken min. '

En annen sa: ' @Morrisons Jeg har et transaksjonsproblem. Jeg var i butikken i går og har betalt for den samme butikken to ganger da det var et problem med kortautomatene, og det er blitt tatt fra banken min to ganger. Vær så snill, kan noen DM meg. '

ACI, som tilbyr betalingsbehandling i sanntid for forhandlerne, sa: 'De nåværende IT-problemene påvirker kortbetalinger hos Co-op og Morrisons, og vi jobber tett med IT-teamene hos begge partnerne for å løse problemet så raskt som mulig. Vi beklager overfor kundene for eventuelle ulemper dette medfører. '

'Vi har opplevd noen tekniske problemer med betalingene våre og jobber hardt for å løse dette så raskt som mulig,' forklarte en talskvinne i Morrisons.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Coop jul åpningstider 2019

'Vi beklager eventuelle ulemper dette kan ha medført.'

En talsmann for Co-op sa: 'Leverandøren av betalingsbehandling jobber med å rette opp et problem som har hindret et svært lite antall kundetransaksjoner i å bli behandlet.

Morrisons og Co-op-kunder belastet to ganger & apos; ettersom betalingsfeilen fortsetter i butikkene

Det kommer da mange kunder blir oppfordret til å betale med kort for å redusere spredningen av Covid -viruset (Bilde: Getty)

'Vi beklager eventuelle ulemper dette medfører.'

En parlamentsmedlem sa at problemet avslørte risikoen ved å la kontantbruk 'visne'.

Skyggeøkonomisk sekretær for finansminister Pat McFadden sa: 'Dette viser farene ved å la kontantnettverket bare visne bort når bruken avtar.

'Regjeringen lovet lovgivning for å sikre landsdekkende tilgang til kontanter for et år siden. Det har ikke blitt brakt frem. '

Gareth Shaw, forbrukerekspert hos Who ?, sa: 'En reduksjon i detaljister som godtar kontanter under pandemien, har kombinert med omfattende bankkontorer og bankautomater for å presse Storbritannias allerede skjøre kontantsystem enda nærmere randen av kollaps.

'For å unngå å kutte millioner av mennesker fra deres foretrukne betalingsmetode, må regjeringen raskt innføre lovverket som ble lovet i fjorårets budsjett, og industrien må forplikte seg til å støtte det eksisterende kontantnettet til et nytt system er på plass.'

Jeg har blitt siktet to ganger - hva skal jeg gjøre?

Morrisons og Co-op-kunder belastet to ganger & apos; ettersom betalingsfeilen fortsetter i butikkene

Banken din eller bygningssamfunnet kan kanskje refundere deg (Bilde: Bloomberg via Getty Images)

Hvis du har blitt belastet to ganger, må du kontakte butikken direkte for å be om full refusjon.

Du må vise bevis på dette, for eksempel et kontoutskrift eller kvittering for mislykkede transaksjoner. Disse skal si & apos; kansellert & apos; eller & apos; & apos; ugyldig på dem. Hvis forhandleren nekter å utstede refusjon, kan du reise en formell klage eller komme i kontakt med en tvisteløsningstjeneste som Resolver.co.uk.

Du kan også kreve refusjon fra kredittkortutstederen eller banken/bygningsforeningen.

prins Andrew sivil liste

& apos; Tilbakeføring & apos; lar deg kreve refusjon for mislykkede transaksjoner fra banken din direkte. Du må gå online og ta opp en sak innen 120 dager for å utløse den. Hvis det lykkes, vil pengene bli frosset og returnert til kontoen din.

Du må levere så mye bevis som mulig for å bevise kjøpet ditt (eller mislyktes) - for eksempel fotografier eller kvitteringer som beviser at kortbetalingen mislyktes.

Hvis du betalte med et kredittkort, kan du gjøre et krav på § 75 hvis kjøpesummen for varene dine var minst £ 100,01.

Det spiller ingen rolle om du legger mindre enn dette på kortet ditt - du er dekket så lenge en del av betalingen ble utført på kreditt.

Du har opptil seks år på deg til å gjøre krav, så dette er en praktisk siste utvei hvis du befinner deg utenfor lommen uten løsning i sikte.

Se Også: