Prins Andrews enorme inntekt 'innhyllet i hemmelighetens tåke', hevder etterforskeren

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Prins Andrew ser litt bekymret ut

Hertugen av York ga ut en bombeskall i går kveld(Bilde: PA)



Prins Andrews økonomiske situasjon styres for det meste av én person - dronningen - men inntekten hans er 'innhyllet i en tåke av hemmelighold', har en etterforsker av kongelig økonomi sagt.



David McClure, en TV -produsent og forfatter som undersøkte rikdommen til kongefamilien i sin bok Royal Legacy, sa at ingen vet sikkert hvor mye hertugen av York får.



Moren hans Dronningen får 21,7 millioner pund i året fra hertugdømmet Lancaster, og bruker en ukjent mengde av denne private inntekten til å finansiere Andrews kongelige plikter og en del av hans private liv.

Når Andrew tar den enestående beslutningen om å trekke seg fra offisielle kongelige plikter, vil det være opp til monarken å bestemme hvor mye sønnen hennes vil fortsette å få fra hennes private inntekt - og dette vil aldri bli avslørt.

Kontoret hans på Buckingham Palace - der han har syv heltidsansatte, pluss, ifølge nettstedet hans, to sekondeer fra virksomheten og to praktikanter fra Huddersfield University, betales av disse hertugdømmets penger, i tillegg til alle utgifter som påløper fra offisielle plikter.



Hertugen av York taler under et Pitch@Palace -arrangement (Bilde: PA)

McClure, en TV-produsent og forfatter som undersøkte rikdommen til kongefamilien i boken Royal Legacy, sa til nyhetsbyrået PA: 'Ingen vet sikkert hvor mye han får.



'Det er et mysterium om hvor Andrews penger kommer fra.

'Vi vet at han er finansiert av penger fra Dronningens hertugdømme av Lancaster eiendom, men de nøyaktige detaljene om det er innhyllet i en tåke av ert-souper proporsjoner.'

McClure la til: 'Det er også mange tillit som banker rundt. Dronningmoren forlot tillit. George VI etterlot seg tillit, tror vi for hans barnebarn, så det er mer enn sannsynlig tillitspenger.

'Tillit er det tradisjonelle kjøretøyet som kongefamilien videreformidler sin rikdom til.'

Dronningen mottar 21,7 millioner pund i året fra hertugdømmet Lancaster (filbilde) (Bilde: Getty Images)

McClure la til: 'I teorien trenger han sannsynligvis mindre penger.

'Jeg tror en del av problemet er kanskje dronningens følelsesmessige tilknytning til sin yndlingssønn. Hun er både statsoverhode og også mor, hun må bli revet i så måte. Det er utgifter som skal betales. '

Hertugdømmet Lancaster publiserer ikke en oversikt over hvordan dronningen bruker inntektene fra hertugdømmet, men McClure oppfordret monarken til å gjøre finansieringen av de kongelige mer gjennomsiktig.

'Hvorfor kan ikke dronningen gjennom sin årlige uttalelse gi en oversikt over hva hun gir Andrew, Edward, Anne og prinsesse Alexandra?' han sa.

Hertugen skaffet seg kallenavnet Air Miles Andy for sin overdådige bruk av helikoptre og andre fly for offentlig regning.

Skattebetalere betalte regningen for hans offisielle kongelige reise via Sovereign Grant, som de gjør med resten av de kongelige.

Prins Andrew, hertugen av York, har gått bort fra kongelige plikter (Bilde: Getty Images)

Da hertugen går bort fra offentlig tjeneste, bør hans offisielle kongelige reise være fraværende.

Men i 2011/2012 tok han opp en reiseregning på mer enn 378 000 pund til tross for at han trakk seg fra stillingen som Storbritannias handelsutsending i juli 2011.

cliff richard kalender 2021

Han fortsatte å reise til land i denne rollen da han hadde tidligere forpliktelser, og gjennomførte fem store turer som promoterte britiske firmaer.

Den totale avgiften for reiser som kostet 10 000 pund eller mer i 2011/2012 kom på 378 249 pund.

Hans dyreste flyreiser var 92 237 pund for reiser til Kina, Hong Kong og Malaysia for en UK Trade and Industry (UKTI) -tur i oktober 2011.

Dette inkluderte £ 19 987 for rutefly til og fra Fjernøsten og ytterligere 72 250 pund på et privatfly.

I løpet av det året brukte Andrew også 81 000 pund på et privatfly til Saudi -Arabia, ytterligere 18 709 pund på rutefly til Singapore og 14 196 pund på billetter til Qatar og Abu Dhabi i november.

I 2016 brukte han angivelig 5000 pund av skattebetalere & apos; penger som flyr i det kongelige helikopteret for å spille golf på en klubb i Kent.

I 2004 kostet to tur / retur -turer til Skottland med et RAF -jetfly for et golfengasjement i Royal and Ancient Club i St. Andrews skattebetalerne mer enn 10 800 pund.

rosie jones side 3

I 2009 betalte publikum 6000 pund etter at han brukte et helikopter for å fly 70 mil fra hjemmet til en åpningsseremoni i Sussex. En førsteklasses togbillett ville ha kostet £ 90.

Hans offisielle kongelige reise skulle nå være fraværende (filfoto) (Bilde: Max Mumby)

Samme år publiserte UKTI tall som viste at Andrew løp mot hotell- og transportregninger i sin rolle som handelsutsending på mer enn £ 140 000 som ble betalt av regjeringens internasjonale forretningsutviklingsorganisasjon.

I de siste regnskapene for Buckingham Palace Sovereign Grant for 2018-2019 viste rekordene Andrews rutefly til Bahrain på en reise for utenrikskontoret i april 2018, kostet 16 272 pund, mens et charterfly til Ungarn for en utenrikskontor pluss rutefly for personalplanlegging og forhåndsturer koster £ 22.208.

Totalt for Andrews reise var £ 38,480 - men Buckingham Palace -regnskapene publiserer bare reiser som koster £ 15 000 eller mer.

Totalt var kostnaden for skattebetalerne i det siste regnskapsåret for offisielle reiser for dronningen og resten av kongefamilien 4,6 millioner pund.

McClure sa: 'På en måte vil det være en besparelse for den offentlige vesken i den utstrekning Andrew ikke vil ta offentlige penger for reisekostnadene.'

Men en fortsatt kostnad for skattebetalerne vil være Andrews sikkerhetsregning.

Hertugen er fortsatt et seniormedlem i kongefamilien, så han vil fortsatt ha politibeskyttelsesoffiserer.

Men beløpet nasjonen betaler for å vokte kongefamilien, blir aldri avslørt.

Prins Andrew snakker med Emily Maitlis i Buckingham Palace

Prins Andrew i sitt Newsnight -intervju med Emily Maitlis (Bilde: PA)

McClure sa imidlertid at tallet for kongefamilien som helhet sannsynligvis vil overstige 100 millioner pund i året.

'Det er helt rimelig å anta at det er mer enn 100 millioner pund i året for kongelige sikkerhetskostnader,' sa han.

'Jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor regjeringen ikke kan gi en ballparkfigur ... tallet ville være flaut for å være ærlig fordi den er så stor.'

I henhold til de gamle Civil List -ordningene var Andrews lønn for sine offisielle plikter på begynnelsen av 1990 -tallet £ 249 000 fra skattebetaleren.

Men i 1992 etter et ramaskrik over monarkiets økonomiske ordninger, ble det bestemt at dronningen skulle begynne å betale skatt på inntekten og overta ansvaret for å dekke arbeidskostnadene for de fleste i familien hennes.

Les mer

Prins Andrew slutter i det offentlige liv
& apos; Det er som Edward VIII abdikasjon & apos; & apos; En av de kongelige & apos; største ydmykelser & apos; Spurte dronningen om tilgivelse Besøk Queen etter å ha blitt sparket

Andrew mottar også en Royal Navy -pensjon, og det er sannsynlig at han har sin egen investeringsportefølje.

Han forventes å beholde sin offisielle bolig på Buckingham Palace.

Andrew har også et privat familiehus - Royal Lodge i Windsor Great Park - som tidligere var dronningmors bolig.

Han solgte sitt Sunninghill Park -herskapshus - en bryllupsgave fra dronningen - for 3 millioner pund mer enn prisene på 12 millioner pund i 2007 til svigersønnen til Kasakhstans president.

Hertugen kjøpte også en hytte i det sveitsiske feriestedet Verbier for 13 millioner pund i 2014 med sin ekskone, Sarah, hertuginne av York.

Se Også: