Mercedes GLE Coupe 4x4 kan være stor, men den er absolutt ikke vakker

Bilkjøring

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mercedes Benz GLE 350d Coupé

Stort dyr: Men ikke alle er en fan



Dette har ikke skjedd meg på mange år. En kar som gikk langs fortauet, så meg kjøre denne massive hvite Mercedes GLE Coupé mot ham og ga meg en kjent håndbevegelse - du vet, den med bevegelsen opp og ned.



Da jeg begynte som biljournalist var det ganske vanlig å få noen verbale eller holdninger fra folk når du kjørte noe som en Roller eller en Bentley, men ting har endret seg med årene og folk aksepterer mer.



Men noe med Merc fikk denne fyren til å bli opphisset, og når jeg går tilbake og ser på den tanklignende GLE Coupe, kan jeg se hvor han kom fra.

Dette er Mercedes svar på BMWs X6, en bil jeg har blitt vant til gjennom årene, men som ikke er en av mine favorittmotorer som kommer ut av München. Mercedesen liker jeg enda mindre.

Det ser massivt ut fra fortauet og krymper ikke når du er inne i det.



Jeg er paranoid om å skrape lettmetallfelgene, så vanligvis tillater det en sikker fire centimeter mellom hjul og kantstein. I GLE er det ikke bare vanskelig å bedømme nøyaktig hvor fortauskanten er, men når du har sprukket den, er det fortsatt fryktelig mye bil som stikker ut i veien.

I en smal time er det et kast mellom sliping av legeringene og å få fjernet siden av bilen med en søppelbil.



utkledde hunder
Mercedes Benz GLE 350d Coupé

Interiør: Mercedes Benz GLE 350d Coupe

Vi tester GLE 350d 4Matic AMG Line -versjonen - litt av en munnfull og din for £ 60.680.

Selvfølgelig er det noen få alternativer som er lagt til i bilen som inkluderer en kommunikasjons- og underholdningspakke på £ 2,495 £ komplett med digital TV-tuner, pluss £ 1,695 sikkerhets- og sikkerhetspakke som inkluderer radarstyrt cruise control, lane assist, blind spot assist og et par andre sjåførhjelpemidler. Bedre verdi enn telefonsettet vil jeg si.

Det er bare to motorer, denne 3,0-liters V6-dieselen på 255 hk eller en bensinmotor på 362 hk, begge koblet til en ni-trinns automatisk girkasse.

Ignorerer det lille problemet med å være en sosial outcast for å kjøre den, er GLE Coupe mer eller mindre det du ville forvente av Mercedes.

Først og fremst utmerket kvalitet ute og inne. For det andre er kontrollene, inkludert kontrollene for infotainmentsystemet, godt plassert og enkle å bruke.

Les mer: Audi viser at skjønnheten bare er dyp i chassiset med A4 Avant S-Line femdørs stasjonsvogn

Dieselmotoren er stille, jevn og gir grepet til å ta GLE fra 0-62mph på 7,0sek og videre til 140mph.

Den ni-trinns automatgirkassen er veldig silkeaktig og alltid i riktig gir. GLE kjører også på luftfjæring som suger opp de fleste støt. Bare det merkbare dekkbrølet ødelegger det som ellers ville vært en rolig kjøreopplevelse.

Du får et utvalg av kjøremoduser fra komfort gjennom sport til glatt og individuelt. Komfort gjør jobben.

kyle ex på stranden
Mercedes Benz GLE 350d Coupé

Gatevisning: Mercedes Benz GLE 350d Coupe

Du mister aldri følelsen av at dette er en stor tung bil, så det anbefales ikke å chuke om stedet, spesielt på en våt vei hvor GLE føles litt skittete, til tross for permanent firehjulsdrift og diverse elektronikk for å redde deg fra katastrofe.

Coupé-karosseriet betyr at plassen i ryggen er kompromittert, men barn og voksne i gjennomsnittlig høyde vil være helt komfortable.

Førersynet bakfra er sterkt begrenset takket være et lite bakrute og fete C -stolper, men til tross for formen er det rikelig med bagasjeplass.

Uten tvil er GLE Coupe min minst favoritt Mercedes-Benz, og hvis jeg var på markedet for en sporty SUV ville jeg hatt en Range Rover Sport, uten spørsmål. Ikke minst fordi jeg, til tross for det luksuriøse utseendet og den åpenbare heftige prisen, aldri har vært utsatt for fotgjengeraseri i en.

Faktaene

Mercedes-Benz GLE 350d 4Matic AMG Line Coupe 4x4

Pris: £ 60.680

hva betyr 140

Motor: 3,0-liters V6-diesel, 255 hk

0-62 km / t: 7,0 sek

Drivstofforbruk: 39,2 mpg

Rivalene

BMW X6 M

BMW X6 30d M Sport

Mindre stygg, men bare akkurat. Også marginalt bedre å kjøre. £ 56,315

Porsche Cayenne Diesel

Porsche Cayenne V6 diesel

Bedre på alle måter, inkludert verdi. Og det er flott å kjøre. £ 50 441

Range Rover Sport SDV6 HSE

Range Rover Sport SDV6 HSE

Klassehandling som er utmerket å kjøre. Vårt utvalg av denne gjengen med en viss margin. £ 61 950

Se Også: