Mercedes AMG C63 S anmeldelse av Richard Hammond: Denne er klar til å buldre

Livsstil

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mercedes-AMG måtte løse en turboforsterket hodepine med denne nye versjonen av C63.



Den er drevet av en 4,0-liters twin-turbo V8 som er en utvikling av motoren som brukes i AMG GT sportsbil, men med et konvensjonelt olje-i-sump-smøresystem i stedet for GTs tørrsump-arrangement.



Borte er den gamle 6,2-liters naturlig aspirerte V8-eren fra forrige C63.



Problemet var dette. AMG var svært klar over at a) den gamle 6.3-motoren hørtes ut som en gammel amerikansk muskelbilmotor – genialt med andre ord og b) hvis den nye motoren hørtes ut som en fjert i et bad, ville kundene lage en høy lyd selv. Eller kjøp en Audi RS4.

Det er et problem med turboladere. De fungerer litt som å stappe en sokk i enden av en trompet fordi de avbryter strømmen av eksosgasser og dette har en effekt på motorens eksosnote.

Løsningen AMG fant var å montere elektrisk drevne klaffer i eksosanlegget, to bak foran de bakerste lyddemperboksene og en i balanserøret som forbinder de doble eksosene (rett bak motoren).



Denne klaffen i balanserøret bruker resonanser som produseres når en rekke av V8-sylindrene avfyrer på et annet tidspunkt enn den andre bredden, for å skape en lydeffekt som er spot-on rumling og bark av en skikkelig modig V8. Det er litt vanskelig å forklare, men alt du trenger å vite er at C63 høres bra ut.

Det er to C63-er å velge mellom, bortsett fra det enkle spørsmålet om karosseri i sedan eller stasjonsvogn. Den ene er den vanlige C63 med 476 hk og den andre er £66 545 C63 S med veken skrudd opp
til 510 hk.



Samme motor, forskjellige tilstander. Men selvfølgelig på toppen av det er det mange andre spesifikasjonsforskjeller. Standardbilen kommer med 360 mm Brembo-skiver foran og S med 390 mm-skiver i diameter.

Eller du kan bestille karbon keramiske bremser med store 402 mm skiver for en ekstra fire tusen. C63 har en mekanisk begrenset skli-differensial bak og S har en elektronisk styrt.

Begge bilene tilbyr et utvalg kjøremoduser som starter med Comfort, Sport, Sport+ og Individual, men S har også en Race-funksjon som gjør bilen til en mer ekstrem maskin, inkludert å deaktivere stabilitetssystemene slik at du kan skyve bilen rundt.

Individuell er utmerket fordi den lar deg skreddersy innstillingene til din egen smak. For eksempel kan du ha den høylytte eksosen fra Sport og Sport+, men velg den mykere fjæringsinnstillingen for å gå med den.

Mercedes AMG C63

Så du kan vekke naboene, men ikke få ryggraden til å gå over fartsdumper.

Eventuelle bekymringer om at den nye turbomotoren høres litt kjedelig ut, er borte så snart du fyrer den opp og hører lyden.

Velg Sport-funksjonen og den blir enda bedre. Og det er ingen bekymring for ytelse heller. Vi har kjørt begge versjonene, men vi vil fortsette med S, ikke minst fordi jeg regner med at flertallet av kjøperne ikke vil kunne motstå å dyppe ned i lommen for å få de ekstra hestekreftene, selv om du aldri ville kunne bruke all ytelsen til enten C63 eller C63 S på offentlig vei.

De som kommer seg rundt det juridiske problemet ved å ta bilen med seg på en banedag, får en stor godbit.

ufc 244 britisk tid

Den gamle C63 var kjempemorsom, men denne nye bilen er enda mer kompetent og gjør mer enn å lage en høy lyd og skape mye dekkrøyk og gi deg en stor dekkregning.

Bilens kjøreegenskaper er mer sofistikert takket være et bredere spor enn standard C-klasse, den smarte bakdifferensialen og ny elektrisk drevet styring. Merc begrenser toppfarten til 155 mph og 0-62 mph tar flyktige 4,0 sek.

Forbikjøringsevnen er fantastisk. Men det er synd at i stedet for en dobbelclutch girkasse, har C63 en mer konvensjonell auto, om enn med flere forskjellige moduser, inkludert manuell.

Den nye C63 har all dramatikken og spenningen til den gamle bilen, har mer kraft, håndterer bedre og låter like bra.

Bilen er nå en veldig seriøs rival til BMW M4 og Audi RS4.

Faktaene

Mercedes-AMG C63 S Fire-dørs sedan

Pris: £66.545

Motor: 4,0-liters V8, 510 hk

0-62 mph: 4,0 sek

Drivstofforbruk: 34,5 mpg

Rivalene

Audi RS4

Audi RS 4

RS4 kun for stasjonsvogn har en V8 på 444 hk som også høres bra ut. Mindre strøm, men du betaler mindre for det. £56 545

BMW M3

Rettsekser med et par turboer gir 425 hk. God håndtering og godt kraft-til-vekt-forhold. £56 190

Vauxhall VXR8 GTS

Større, brasjer og med en 576 hk V8. Økonomisk er det ikke, dramatisk er det. £54 499

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: