Menthol -sigaretter ble utestengt fra i dag i siste angrep på sosial røyking

Røyking

Horoskopet Ditt For I Morgen

En mann som røyker en sigarett

Forbudet trer i kraft onsdag 20. mai(Bilde: Getty)



Mentholsigaretter er forbudt fra onsdag, ettersom nye lover om røyking trer i kraft over hele Storbritannia.



Smaksatt sigaretter vil bli gjort ulovlig i alle butikker, sammen med magre sigaretter og smaksatt rulletobakk, fra 20. mai, når endringene spiller inn.



Det kommer som tall viser at det er 1,3 millioner mentolrøykere over hele landet - 330 000 av dem er uvitende om det forestående forbudet.

Det siste angrepet er en del av et større forbud mot å avskrekke unge fra å slutte å røyke ved å forby sigaretter med en & apos; karakteristisk smak & apos; annet enn tobakk.

Det har blitt igangsatt i henhold til lovene i EUs tobakksproduktdirektiv, blant bekymringer om at mentolsigaretter er populære blant ungdommer som feilaktig tror de er mindre skadelige.



Eksperter sier at det er en myte at mentol er 'lettere på halsen'.

Forskning for tobakksfirmaet Philip Morris fant at en tredjedel av de som ble rammet av forbudet, vil bytte til damp-smaksatt damp, som fremdeles er tilgjengelig.



Rundt 220 000 røykere sier at de vil gi opp.

Planen om å avvikle sigaretter med smak følger helt med et forbud mot pakker med 10 i mai 2017 (Bilde: Getty Images)

Dette tiltaket regnes som den største rystelsen siden røyking ble introdusert.

Philip Morris 's Peter Nixon sa:' Det er best å slutte, men hvis det ikke er mulig, er mentholoppvarmet tobakk bedre enn å fortsette å røyke. '

En populusundersøkelse i mai intervjuet 509 voksne i Storbritannia som i gjennomsnitt røyker minst tre sigaretter om dagen - den fant at flertallet bruker menthol tobakksprodukter enten regelmessig eller av og til.

Det er forstått at disse sigarettene oppmuntrer til sosial røyking blant unge mennesker - noe regjeringen ønsker å stoppe.

Planen om å avvikle sigaretter med smak følger helt med et forbud mot pakker med 10 i mai 2017.

Sigaretter og smaker med fruktig smak, inkludert vanilje, krydder og søtsaker, ble også forbudt av loven.

Veldedigheten ASH (Action on Smoking and Health) sa at de siste endringene vil stoppe produksjon og salg av filtre, papir, emballasje, kapsler eller andre komponenter som inneholder smaksstoffer i sigaretter og rulletobakk.

Det strekker seg også til & apos; tekniske funksjoner & apos; som gjør at forbrukerne kan endre & lukt, smak eller røykintensitet & apos; av produktet.

Amanda Sandford, fra ASH, sa at prisen på sigaretter og stoppet salget av mindre pakker har gjort røyking mindre attraktiv.

Hun la til at forbud mot mentolsigaretter kan avskrekke flere yngre fra å røyke, og sa: 'Det er naturlig vanskelig å puste inn røyk, og for mange første gang de røyker, er det motbydelig, men folk holder ut med det og det er når de blir avhengige.

'Det er bevis på at mentolsigaretter slapper av i luftveiene og smaken skjuler røykens hardhet, og derfor synes yngre mennesker det lettere å røyke.

'Det er imidlertid en absolutt myte at mentolsigaretter er bedre for deg.

'Alle sigaretter er skadelige og mentolsigaretter er like farlige som vanlige sigaretter.

Se Også: