The Meg was REAL: Vitenskapen bak den 18 meter lange haien som inspirerte Hollywoods siste skrekkfilm

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hollywoods siste skrekkfilm for store dyr, The Meg, inneholder en gigant hai som er ute etter å få mennesker i en kamp der vitenskapen sier at slutten kanskje ikke er som filmen antyder.



Forutsetningen er at en 25 meter lang Megalodon eksisterer og går etter menneskelige byttedyr.



Ledet av Jason Stathams karakter må mennesker kjempe for å overleve angrepene til dette eldgamle rovdyret.



men a BBC-intervju med haiforsker og Megalodon-spesialist Dr Catalina Pimiento har avslørt at i virkeligheten ville mennesker sannsynligvis være farligere for kjempehaiene enn de ville vært for oss.

Kjempehai (Bilde: REX/Shutterstock)

Megalodon ble registrert som utdødd for rundt 2,6 millioner år siden. Dette var på den tiden dens kusine, den mindre og smidigere hvithaien, begynte å dukke opp mer i havet.



Sjansene for at en Megalodon overlever usett, med tanke på at de ble antatt å eksistere utenfor kysten på 200 meters dyp, er svært liten.

Størrelsen på 18 meter til dette rovdyret ville betydd enorme mengder tid brukt på jakt og mating for å holde seg i live.



Jason Statham går inn i en fullverdig actionmann-modus i The Meg (Bilde: HANDOUT)

I virkeligheten kan en menneskelig snack ikke ha vært verdt energien.

Moderne hvalhaier kan også bli opptil 18 meter lange, men de spiser plankton, rikelig med tilgang, for å holde seg i live.

I virkeligheten ble Megalodon sannsynligvis utslettet av mangel på mat på grunn av relativt raskt skiftende havnivåer som drepte 38 prosent av haier, havskilpadder, sjøfugler og sjøpattedyr.

Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå

Den moderne trusselen mot haier kommer fra mennesker som går inn på deres territorium og konkurrerer om mat. Slike filmer kan også være en trussel.

Etter at Jaws kom ut i 1975, satte fiskerne ut for å fange troféhaier.

Om haifilmer, sier Dr Pimiento, 'vi bør ikke ta lett på dem. Jaws hadde en enorm innvirkning på beskyttelsen av haier, og en rolle i å gi dem et dårlig rykte. Folk skjønner ikke hvor sårbare de er.'

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: