Max Verstappen overlever spinn for å vinne Ungarns GP ettersom stjernen avholder Lewis Hamilton-angrepet

Formel 1

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mercedes ledet flere runder av Ungarns Grand Prix enn resten av sesongen til sammen – men det var en rød bokstavsdag for Max Verstappen som startet 10. men overlevde et spinn for å sikre seg en av sine mest imponerende seire i sesongen før oppladningen Lewis Hamilton .



En dusj på siste runde truet med å ødelegge festen hans, men nederlenderen tippet rundt banen for å ta det rutete flagget til tross for Hamiltons beste innsats. Men det var fortsatt en fantastisk kjøretur fra den syv ganger verdensmesteren, som tok den raskeste runden etter å ha startet som syvende mens stangsitteren George Russell måtte nøye seg med tredje.



Når det gjelder Ferrari , var det nok en elendig dag da begge førerne ikke klarte å utfordre seg til pallen. Charles Leclerc Spesielt fikk løpet ødelagt av en annen taktisk tabbe, da de satte ham på harde dekk som han ikke fikk til å fungere og det kostet ham en topp-tre-plassering.



Russell holdt ledelsen etter de første hjørnene, men var under intenst press fra Ferrariene som hadde fyrt godt opp dekkene. Hamilton og Verstappen fikk også en flott start, da de fikk to plasser hver i løpet av få sekunder.

Det var en mindre positiv situasjon for Alex Albon , som tok skade i den tidlige nærkampen som tvang ham til å pit på første runde. Det betydde at han kom bakpå Pierre Gasly , som startet fra pit lane etter AlphaTauri gjorde usanksjonerte endringer i motoren hans.

Etter en kort periode med virtuell sikkerhetsbil, fikk Russell et hopp på Sainz og Leclerc bak seg for å bevege seg mer enn to sekunder unna og hindre Ferrari-ene i å dra nytte av DRS. Leaderboardet sørget for god lesning for britiske fans, med Russell, Norris og Hamilton alle på topp fem.



  Verstappen's win delighted his army of orange-clad fans in Budapest
Verstappens seier gledet hans hær av oransjekledde fans i Budapest ( Bilde: Getty Images)

Da Mercedes-mannen beveget seg forbi sin landsmann, utnyttet imidlertid den lurende Verstappen og gled også forbi Norris og inn på femteplass, før Sergio Perez også overtok. Han var fortsatt foran de to Alpene skjønt med Fernando Alonso ble stadig mer frustrert ettersom han følte at han var raskere enn lagkamerat Esteban Ocon foran ham.

anakondas sexstilling

Norris slet tydelig med tempo da dekkene hans sviktet, og derfor ble han den første til å finne fersk gummi. I mellomtiden tapte Russell i front til de jagende Ferrari-flyene, og derfor trakk Silver Arrows ham inn, og det viste seg å være en god samtale da Sainz kom ut igjen da han tok en runde senere etter et litt tregt stopp.



Det var imidlertid mindre gode nyheter for Mercedes med den andre sjåføren deres, da de forsinket å hente Hamilton inn for hans eget dekkskifte. Det betydde at Verstappen hadde fire runder med undercut på nye dekk og var flere sekunder foran briten da han kom tilbake fra pitlane.

Og når Leclerc endelig ble trukket inn, var ledelsen Russells igjen. Men da monegaskeren dukket opp, var han foran lagkameraten og opp til andreplass, og viste at overkutt er like kraftige som underkutt når perfekt timet.

Lenger bak, McLaren nøt et iøynefallende øyeblikk da Ocon dukket opp fra gropene foran sin alpinlagkamerat Alonso. Mens de kranglet om posisjon, Daniel Ricciardo beveget seg forbi dem begge og ropte 'la oss dra i gang' over radioen mens han feiret å gå forbi midtbanerivalene deres.

mary parker dennis skinner

Da løpet krøp mot halvveis, fullførte Russell en ganske dårlig runde som gjorde at den ladede Leclerc kunne bevege seg i løpet av et sekund. Med DRS nå tilgjengelig for ham, var han nå i en førsteklasses posisjon til å bevege seg forbi Mercedesen og ta den direkte ledelsen av løpet.

  Mercedes-paret Hamilton og Russell var igjen på pallen sammen
Mercedes-paret Hamilton og Russell var igjen på pallen sammen ( Bilde: REUTERS)

Og det var det han gjorde, etter noen forsøk hindret av briten. Til slutt var han i stand til å bevege seg rundt utsiden under bremsing, raskt beveget seg mer enn et sekund foran og etterlot Russell bekymret for at Sainz skulle lukke seg bak.

Da det begynte å falle regndråper på banen, gikk Alpines dag fra vondt til verre. Teamsjef Otmar Szafnauer sa før løpet at de siktet på pallen, men ved runde 34 var Alonso bak både Aston Martins da Lance Stroll og Sebastian Vettel utnyttet kampene deres.

Leclerc så ut til å være i en god posisjon til å vinne løpet, men ble tvunget til å innrømme posisjon til Verstappen, da han slet med å sette på de harde dekkene etter sitt andre stopp. Det ga nederlenderen ledelsen kort, men så fikk han snurr på en litt fuktig del av banen for å gi posisjonen rett tilbake.

hva betyr <33

Men det tok ikke lang tid før Red Bull-mannen var tilbake i front, da Leclerc fortsatt slet med dekkene. Sainz og Hamilton var foran ham på veien, men de-facto ledelsen av løpet var hans, mens de to andre hadde fullført ett pitstop færre.

Leclerc ble til slutt trukket inn for tredje gang for nye myke dekk etter å ha blitt forbigått av Russell. I sannhet var det nok en Ferrari-strategitabbe som kostet monegaskerne sjansen til å vinne dette løpet.

I mellomtiden var den raskeste føreren på banen på dette tidspunktet Hamilton, som var mer enn ett sekund en runde raskere enn Sainz foran seg med begge på myke dekk. En stund så det ut som om han måtte gå tempo for å utfordre Verstappen på slutten, men han ble holdt litt oppe av Ferrari-mannen og måtte nøye seg med andreplassen foran sin Mercedes-lagkamerat.

Fullstendig resultat fra Ungarns Grand Prix i 2022

  1. Max Verstappen – Red Bull
  2. Lewis Hamilton – Mercedes
  3. George Russell – Mercedes
  4. Carlos Sainz-Ferrari
  5. Sergio Pérez – Red Bull
  6. Charles Leclerc – Ferrari
  7. Lando Norris – McLaren
  8. Fernando Alonso – Alpin
  9. Esteban Ocon – Alpint
  10. Sebastian Vettel – Aston Martin
  11. Lance Stroll – Aston Martin
  12. Pierre Gasly – AlphaTauri
  13. Zhou Guanyu – Alfa Romeo
  14. Mick Schumacher-Haas
  15. Daniel Ricciardo – McLaren
  16. Kevin Magnussen – Haas
  17. Alexander Albon – Williams
  18. Nicholas Latifi – Williams
  19. Yuki Tsunoda – AlphaTauri

DNF: Valtteri Bottas

Se Også: